Buradasınız
Anasayfa > KÖŞE YAZARLARI > HUZUR Murat Taşkın

HUZUR Murat Taşkın

Sosyal Medyada Paylaş

HUZUR   Murat Taşkın

Ben, bundan sonraki hayatımda “huzur istiyorum” diyorsan ; en azından ne istediğini biliyorsun demektir ki bu da dümenin hala senin ellerinde olduğunu gösterir.

Huzur’un tersi huzursuzluk. Yani seni rahatsız eden bir şeyler var hayatında. İyi gitmediğini düşündüğün, soluk alıp vermeni engelleyen, seni huzursuz eden bir takım şeyler. Bu şeyler, bazen sürekli yinelenen vakalar, bu vakalara neden olan insanlar, canını sıkan soyut durumlardır. Soyut diyorum çünkü elle tutulmaz, gözle görülmez. Huzursuzluk ile rahatsızlığın arasındaki çok önemli bir ayırımdır bu. Rahatsızlık, somuttur. Yattığın bir yatak rahatsızdır, o yatağı değiştirdiğinde rahat edersin. Oturduğun bir ev küçüktür, daha geniş bir eve geçtiğinde rahat edersin. Ayakkabın vuruyordur, değiştirdiğinde veya ucuna pamuk tıkadığında rahatlarsın. Yaşamaktan rahatsızsındır, bir yerlerine pamuğu tıkadıklarında rahatlarsın.

Oysa huzur ; olaylara, insanların sana karşı davranışlarına, yaşadıklarına yüklediğin anlamlara göre değişkenlik gösterir ve kesinlikle soyut bir kavramdır. Sana huzursuzluk veren şeyleri biraz farklı bir açıdan değerlendirip somutlandırdığında ise işin içinden çıkmak daha kolay. Huzur durumunu biraz açalım. Hangi durum sana, seni daha huzurlu hissettiriyor ? Kuşların cıvıltısı mı , denizin sesi mi ?, sessizlik mi ? yoksa konuşmak mı ? Bütün bu örneklerin hepsi rahatlama. Yani geçici çözümler. Sana bir süre kendini iyi hissettirebilir. Tabi ki yapmayalım demiyorum ancak seni rahatsız eden şeylerin altındaki gerçek sebepleri bulduğunda ancak huzura erebilirsin.

Gerçekten inanıyorum ki, maneviyat insanları daha huzurlu kılıyor. Soyuta soyutla karşılık vermek yani. Allah, inanç, da soyut kavramlardır. Terazisi yok. Bu soyutluğu, dua ederek, namaz kılarak, yalvararak, yakararak, somut bir hale dönüştürebilirsin. Manevi dünyanı dengeliyorsun aslında böyle yaparak. Kendini rahatlamış hissediyorsun. Huzur, İslam’dadır sözünü çok duymuşuzdur. Huzur, aslında bütün dinlerde ve bütün inanışlardadır. Seni huzursuz eden bir takım şeyler var ve sen bunlardan kurtulamıyorsun. Yalvarsan da yakarsan da dua etsen de nafile. Bu sadece ilk önerimdi sizlere.

Ondan sonra insan aklı giriyor devreye. Beni ne huzurlu eder sorusu. Madde madde yaz huzursuzluğuna neden olan şeyleri. Ama çözüm önerilerinle beraber. Kendi kendine serzenişte bulunup şikayet edeceğine çözüm yollarını da listele. Ve unutma, bunu senden daha iyi hiç kimse bilemez ve yapamaz.

Huzursuzum çünkü :

  1. Bir sevgilim veya hayat arkadaşım yok : Çözüm önerim : Oturduğun yerden bulamazsın ki kardeşim. Milli piyango bileti almadan sana para çıkmaz. Evlilik programlarına katılmak için başvuruda mı bulundun ? internette arkadaş mı aradın ? Sosyal ortamlara girerek gözüne kestirdiğin birileriyle mi konuştun ? Eline bir köpek alıp sabah yürüyüşlerine mi, çıktın ? Veya derdini söylemeyen derman bulamaz diyerek dostunda yakınlarına mı açtın durumunu ? Ağlamayan çocuğa meme vermezler. Kimse senin sorunların ile sen söylemeğin anlatmadığın sürece ilgilenmez. ( Bayramlık mı Gündelik mi ? )
  2. İşim yok,Hangi Mesleği Seçeceğim, İstifa Etsem Ne Yapabilirim ? Çözüm önerilerim ikinci kitabımda olacak ( Ufukta Kariyer Göründü)
  3. Yaptığım işi sevmiyorum, işimde huzursuzum. Hayallerim var, ah bir kendi işimi kursam; Çözüm önerilerim üçüncü kitabımda olacak. (Gemideki Miço)
  4. İnsanlarla bir türlü iletişim kuramıyorum, Beden Dilinde mi sorun var, ses tonum da mı ; Çözüm önerilerim dördüncü kitabımda olacak ( Engin Denizdeki Sessiz Balık)
  5. Eşimle geçinemiyoruz ; Çözüm önerilerim beşinci kitabımda olacak ( Mühendisin Rüyası)
  6. Şu İnsanları bir türlü anlayamıyorum, anlaşamıyorum ; Çözüm önerilerim altıncı kitabımda olacak (İnsan Kullanma Kılavuzu)
  7. Yaşamak istemiyorum ; Çözüm önerim, bir doktora git, Kuran- ı Kerim oku, istediğin kutsal kitabı oku. Bana bulaşma.

HUZUR

Hali hazırdaki sıkıntıların,

Ulaşamadığın limanların,

Zirvedeki acıların,

Umut kalemiyle çözülen

Resmidir kısacık yaşamının.

15/04/2017 FOÇA

Bugemi Danışmanlık   Murat Taşkın

E mail   mrttaskin03@gmail.com

Web   http://www.bugemi.com

TWİTTER BUGEMİ Murat TAŞKIN‏ @BugemiMurat

Facebook https://www.facebook.com/bugemi.balikesir.3?fref=ts

 

Bir yanıt yazın

Top