Buradasınız
Anasayfa > ÇEVRE > ÖZDEMİR: MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

ÖZDEMİR: MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Sosyal Medyada Paylaş

Sağlık-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarının daha iyi seviyeye çıkarılması için mücadele ettiklerini açıkladı.

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, yazılı bir açıklama yaparak, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Ek Ödemeleri Daire Başkanlığı tarafından 2020 Ocak ayından itibaren döner sermayenin dağıtım usulüne ilişkin döner sermaye komisyon karar tutanağı yayınlandığını duyurdu.


Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu karar ile hazine payının % 15 yerine % 1 kesileceği belirtilerek Sağlık-Sen olarak açmış olduğumuz ve kazandığımız Mahkeme kararının gereği yerine getirilmiş oldu. Ocak ayı itibariyle sağlık tesislerinde döner sermayeden yapılacak hazine payı kesintisi % 1 olup, dağıtılacak döner sermaye de % 46’ya kadar olabilecektir. Her ne kadar söz konusu düzenleme ile ek ödemede dağıtılacak para miktarı artmış olsa da hastanelerin aylık kestikleri fatura miktarı ek ödeme dağıtımında yine önemli husus olmaktadır. Sağlık-Sen olarak mücadelemiz sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarının daha iyi seviyeye çıkarılmasıdır.

Bu bağlamda ek ödemede yaşanan sorunun asıl kaynağı olan ek ödeme yönetmeliğinde sağlık çalışanları lehine kapsayıcı bir değişiklik yapılması ve sağlık çalışanlarının alın terinin karşılığı ödeninceye kadar Sağlık- Sen olarak mücadelemiz devam edecektir.”

Bir yanıt yazın

Top