BERTO Başkan Adayı Sertaç Özdalkıran’dan Çarpıcı Çıkış: “Yatırım Beklenmez Yatırım Getirilir!”

Sosyal Medyada Paylaş

Tahsin Tuna / Bergama
Bergama Ticaret Odası (BERTO) Başkan Adayı ve genç iş insanı Sertaç Özdalkıran, sosyal medya hesapları üzerinden yayımladığı dikkat çekici videoda mevcut yönetimi eleştirerek yeni dönem vizyonunu paylaştı. Bakırçay havzasının potansiyeline dikkat çeken Özdalkıran, “Kaybedecek bir 4 yılımız daha yok” mesajı verdi.

Konuşmasında “Bakırçay’ın çevresinde sanayi alanları, serbest bölge yapılanması, ulaşım ve lojistik imkânları yeni bir yatırım haritası oluşturuyor. Fakat yatırım yalnızca uygun arazi bulunduğu için gelmez. Yatırımcı; doğru bilgi, güçlü bağlantı, hazır tedarik zinciri ve kendisine yol gösterecek kurumsal bir muhatap arar.

Peki, bölgemiz tek bir yatırım dosyasıyla anlatıldı mı? Potansiyel yatırımcılarla sistemli temas kuruldu mı? Üyelerimiz, gelen yatırımcılarla tedarikçi olarak buluşturuldu mu? Yapılabilirdi, yapılmadı.
Bakırçay yatırım ofisi kurulabilirdi, yatırımcı rehberi hazırlanabilirdi, firmalarımızı yeni yatırımcılara bağlayan tedarikçi programları başlatılabilirdi. Yatırım beklenmez, yatırım getirilir!
Dört yıl geçti. Dört yılda yapılamayanları geri getiremeyiz. Ama önümüzdeki dört yılı değiştirebiliriz. Ortak geleceğimiz için…”

Haberin Detayları ve Vurgulanan Noktalar
Yeni Yatırım Haritası ve Eksikler: Özdalkıran; sanayi alanları, serbest bölgeler ve lojistik avantajlara sahip olan Bakırçay çevresinin büyük bir potansiyel barındırdığını, ancak bu potansiyelin doğru pazarlanması için kurumsal bir muhatap ve proaktif bir strateji gerektiğini belirtti.

“Yatırım Beklenmez, Yatırım Getirilir”: Bölgeye yatırımcı çekmek için “Bakırçay Yatırım Ofisi” kurulması, yatırımcı rehberleri oluşturulması ve yerel firmaların büyük yatırımcılarla tedarikçi programları aracılığıyla bir araya getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

4 Yıllık Kayıp Vurgusu: Mevcut dönemin pasif geçildiğini ifade eden Özdalkıran, geride kalan dört yılda yapılamayanların geri getirilemeyeceğini ancak doğru hamlelerle önümüzdeki dört yılın kaderinin değiştirilebileceğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir