Buradasınız
Anasayfa > EKONOMİ > Uşak tarhanası bin derde deva

Uşak tarhanası bin derde deva

Sosyal Medyada Paylaş

Uşakta özü olan ve ev hanımları tarafından zahmetli bir sürecin sonunda elde edilen Uşak tarhanasının bin derde deva olduğuna inanılıyor.
53 yaşındaki ev hanımı Nejla Bal, Uşak tarhanasının bin derde deva olduğunu ayrıca ev yapımı tarhananın fabrika yapımı tarhanalardan daha lezzetli olduğunu söyledi. Tarhana yapımının Ağustos ayı gibi başlayıp Eylül ayının sonuna kadar sürdürüğünü belirten Bal, tarhana yapımında özellikle doğal gıdaların kullanılması gerektiğine vurgu yaptı.
“Yaz aylarında başlayan tarhana yapımı için doğal gıdaların tercih edilmesine özen gösterilmeli” diyen Nejla Bal, köylerde yetişen domates, biber, soğan, nane gibi gıdaların kullanılması gerektiğini dile getirdi. Ev yapımı tarhananın yapım aşamalarını anlatan ev hanımı Bal, şunları kaydetti; “ tarhana yapımı için öncelikle hamurunu yani mayasını üretiriz. Sonra içerisine biberini, soğanını, nanesini, nohutunu, kırmızı biberini, yoğurdunu, domatesini bu ürünlerin hepsini robottan geçirip sonra ununu eler hazırlarız tuzunu katıp hepsini beraber yoğururuz ve 3 hafta bekletiriz. 3’ncü haftadan sonra temiz beyaz bir bez üzerine dökeriz. Oğma aşamasına gelene kadar tarhana tavlanır ve bekler. Sonra ovulmaya başlanır ve elenir eleme işleminden sonra tüketime hazır hale gelir”

Bir yanıt yazın

Top