Buradasınız
Anasayfa > SAĞLIK > Sağlık Bakanlığı Çalışanını İzliyor…

Sağlık Bakanlığı Çalışanını İzliyor…

Sosyal Medyada Paylaş

Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık hizmeti sunan kurumlarda zaman zaman tartışma konusu olan kamera marifetiyle çalışanların izlenmesine yeni bir uygulama getirilerek 112 Ambulanslarının ön kabinlerinin içini yani sağlık çalışanlarını izleyen yeni kameraların takılması 112 çalışanlarını çileden çıkardı.  Bazı 112 personellerinin iddiasına göre görüntü kaydının yanında, ses kaydı da alan kameralar takıldı. Ve yenileri takılmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı ve BASK Genel Başkan yardımcısı Ahmet DOĞRUYOL, Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarımızda zaman, zaman bu ve buna benzer tartışmaların yaşandığı, çoğu zaman yargı kararlarıyla sonuç alındığını ifade ederek özellikle sağlık çalışanlarının kabine kamera koymanın yersiz olduğunu söyledi.

DOĞRUYOL, Sağlık Bakanlığımız Bünyesinde Acil Sağlık Hizmeti sunan Ambulanslarımızın sürekli trafikte olması, zaman zaman yaşanan sağlıkta şiddet ve trafik kazalarında delillere ihtiyaç duyulduğu bir gerçektir. Ancak, daha önceki süreçte ambulanslarımızın arka tarafına bakan, arkadan gelen araçları gören kamera mevcutken yeni uygulamayla ön yolu gören, aynı zamanda sağlık personellerimizin oturduğu ön kabini yani tamamen personellere yönelik takılan kamera hukuka uygun değildir. Çalışana yönelik kamera kullanımı, İşveren işyerinin iş sağlığı güvenliğini ve denetimini sağlamak içindir. Kabine personellerin izlenmesine yönelik kamera koymak ilgili kişi yada kişilerin temel hak ve özgürlüklerine müdahale ettiği için kanuna uygun değildir. Bu çerçevede özellikle ambulanslarımızın ön kabinlerine konmuş olan kameraların sökülmesi ve yenilerinin takılmaması gerekmektedir. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığına başvurumuzu yaptık. Gelecek olan cevaba ve kameralarla ilgili yapılacak olan iş ve işleme göre yargıya başvuracağız. Çalışma ortamının izlenmemesiyle ilgili pek çok yargı kararının da bulunduğunu ifade eden DOĞRUYOL, konunun takipçisi olduklarını, yapılacak tüm iş ve işlemlerin kanunlar çerçevesinde yapılması gerektiğini ifade etti.

 

 

Bir yanıt yazın

Top