Buradasınız
Anasayfa > Genel > GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ……HAYALİ CİHANA DEĞERMİŞ. / ALAATTİN GÜRIRMAK

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ……HAYALİ CİHANA DEĞERMİŞ. / ALAATTİN GÜRIRMAK

Sosyal Medyada Paylaş
AŞAĞIDAKİ OKUYACAĞINIZ KÜLTÜREL ÇALIŞMALARIMIN TÜMÜNÜ İZMİR’DE İKAMET EDEREK GERÇEKLEŞTİRDİM…
SİMAV’IN İLK ESKİ FOTOĞRAFLAR SERGİSİNİ 30 YIL ÖNCE O DÖNEM SİMAV LİSESİ MÜDÜRÜ DEĞERLİ MEHMET YAVUZ HOCAM SAYESİNDE SİMAV LİSESİ KANTİNİNDE AÇMIŞTIM….
GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ……HAYALİ CİHANA DEĞERMİŞ.….
30 YIL Önce tarih 10-Kasım-1994’te memleketim eski SİMAV LİSESİ Kantininde “Atatürk ve Simav Fotoğrafları” sergisi açmıştım.
Sergimi dönemin kaymakamı Kadim Doğan bey tarafından açılışı gerçekleşmiş öğrenciler ve Simavlılar 10 gün boyunca yaşadıkları beldenin 100 yıllık fotoğraflarını bu sergimde seyretmişlerdi.
Simav Lisesi Müdürü Mehmet Yavuz Hocamın benden bir sergi açmamı istemesi ile elimdeki yıllarca topladığım eski Simav Fotoğraflarına kendi yeni çektiğim Simav Fotoğraflarını da İzmir’de baskı ve çerçevelemesi masraflarını da cebimden yaparak SİMAV’da bir İLK SİMAV NOSTALJİ FOTOĞRAFLARI sergisini gerçekleştirdim….
VE bu eski Simav Fotoğraflarını Simav’daki kurum ve kuruluşlara hediye edip SİMAV’A bırakarak İzmir’e döndüm…..İNTERNET ve FACEBOOK SAYFALARINDA dolaşan Simav fotoğraflarının çoğu 30 yıl önce arşivimi SİMAV’a bıraktığım fotoğraflarımdır…..Tabi bu gönüllü eski Simav fotoğraflarını toplama hobimi ilkokuldan sınıf arkadaşım Merhum Simav eski Belediye Başkanlarımızdan METİN KARAKUYU önerisi ile gerçekleştirmiştim
1989’dan 2022’ye 9 kitap
**** Simav kitaplarım****
1-Tarihte Simav-1989,
2-Simav’da Yaren Geleneği-1999,
3-Kestane Dağı-2003,
4-Simav’ın Anı Defteri-2008,
5-Simavname-2018,
****İzmir Kitaplarım****
6-Çavez’den Pagos’a İzmir’ ,2011,
7-‘Smyrniote, yani İzmirli’ 2018,
8-‘İzmir’in unutulmuş semti KEÇECİLER,Aile Evleri Anıları,2019,
9-Gazetecilikte Beyaz Gömlek-2022,
NOSTALJİK ARZUHALİMDİR
****Ömrümün neredeyse üçte ikisini geçirdiğim İzmir’de gazete Haber Foto Muhabiri olarak doğum yerim Kütahya SİMAV İlçesi ile ilgili sosyal ve kültürel çalışmalara adeta kendimi gönüllü adadım. BU Hemşeri dayanışma çalışmalarımı İzmir’de şu başlıklarla yaptım.
*-1988-1992 seneleri arasında İzmir Hatay Poligon semtinde emekli Astsubay merhum Alaattin Alnıaçık ağabeyimin Simav Yareninin en genç üyeliğini yaptım.
*-1992 senesinden 1998 senesine kadar İzmir Kemeraltı Çarşısı 854 Sokak numara 18’de 62 ay 62 sayı Aylık BİZİM SİMAV ismi ile dergi yayınladım.
*-1993 yılında İzmir Hatay semtinde bir grup Simav doğumlu ağabeylerimle Ege Bölgesi Simavlılar Sosyal Dayanışma Derneği kurucu üyesi oldum, sonrada Başkanlığını üstlendim.
*-2005 yılından 2011 yılına kadar 1999 senesinde yayınladığım SİMAV’DA YAREN GELENEĞİ isimli Kitabımdan ötürü Ankara’da 6 yıl mahkemede yargılandım ve beraat ettim…Bu sürede maddi ve manevi kayıplara uğratıldım..
.
*-Yaşadığım İzmir’de 40 yıllık Gazete haber Muhabirliğim sırasında çalıştığım gazetelerde SAYISIZ SİMAV haberi yayınladım veya yayınlanmasına vesile oldum.
*-Simav şiirlerim 2002’de İstanbul’da basılıp yayınlanan “Cumhuriyet Dönemi Gazeteci Şairler Antolojisinde Gazeteci-Şair Okan Yüksel ağabeyim tarafından yer verildi.. Bu Simav şiirlerimden birini FLAŞ Televizyonunda merhum Savaş Ay’ın proğramında canlı olarak okudum…
*-1990’lı yıllarda Simav’dan Mali Müşavir merhum Osman Karaarslan ve Merhum Yerel Gazeteci-Şair Ali Abdülkerimoğlu ağabeylerimin düzenledikleri “Simav Şairler şölenlerinin” her yıl Mayıs aylarında gerçekleştirilen 16 tanesine İzmir’den Simav’a koşup destek verdim.
*- 1993-2006 yılları arasında “Simav Belediye Gazetesi”, Merhum Şeref Erim’in “Simav’ın Sesi” haftalık gazetesinde yine Merhum Ahmet Arıgümüş’ün “Simav Postası” haftalık gazetesinde ve merhum Osman Karaarslan’ın “Simav Anadolu” Kültür-Sanat Dergisi’nde “Gurbetten Simav Mektupları” başlığı ile Simav’ın kültürel geçmişi ile ilgili yazılarıma yer verildi.Tüm bu çalışmalarımı emeklerimi gönüllü yaptım…
*-2006-2007 yıllarında Simav Kaymakamlığı Resmi Web Sitesi sorumlusu ilçede görev yapan İzmirli Öğretmen Adnan Çelik’in bana teklif etmesi ile Simav Kaymakamlığı Resmi Veb sitesinde birçok Simav’a ait yerel tarih ve kültürel yazım yayınlandı. Kaymakamlığın bu Resmi Sitesinden diğer Simav üzeri yayın yapan birden çok İnternet sayfası bu yazılarımdan yararlandılar.
Ayrıca Simav Kaymakamlığındaki bu bilgilerim ilçe ile ilgili kitap-radyo ve Tv proğramları yapanlar bin bir emekle araştırarak okuyarak yazıya döktüğüm bilgileri beni kaynak kişi göstermeden alıntılar yaptılar.
*- İzmir’de Gazete Foto Muhabiri olmama vesile olan ve Simav Yaren Kültürünü birebir kendilerinden öğrendiğim merhum Efsanevi yaren kültürü araştırmacısı Asım Simav amcamın gazeteci ve İzmir Milletvekili oğlu AKIN SİMAV ağabeyimi çok erken yaşta kaybettik.
Dolayısıyla Simav ilçesi doğumlu günümüzde Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığından bir Simavlıya verilen İlk SÜREKLİ BASIN KARTI taşıma onurunu taşıyan Simavlı olmaktan da övünç duyuyorum
.
Tabi Yukarıda yaptığım Simav ilçesi kültürel tanıtım çalışmalarımda başıma gelmedik kalmadı. Tüm bunları bu sayfamda sadece nostaljik hatıralarım olarak dostlarımın beğenisine sunma gereği duydum.
AYRICA kurulmasında benimde katkım olan Simav Belediyesi Kent Müzesi BASIN PANOSUNDA bana yer vermeyi unutan hemşerilerime ithaf ediyor…Tüm sayfam takipçisi arkadaşlarıma ağabeylerime ve Tüm hemşerilerime İzmir’den selamlarımı gönderiyorum.
*ANI YAZI: Alaattin Gürırmak -21-Şubat-2024,İzmir

Bir yanıt yazın

Top