Buradasınız
Anasayfa > Genel > Engelleri kulaç atarak aşıyorlar

Engelleri kulaç atarak aşıyorlar

Sosyal Medyada Paylaş

Buca Belediyesi’nin ücretsiz kurs programları hayatları değiştirmeye devam ediyor. İzmir Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü üyesi 15 görme engelli Buca Belediyesi’nin kursunda yüzme öğreniyor. Buca Belediyesi Tenis Kulübü Tesisleri’nde verilen ve 2 hafta sürecek eğitimlere başlayan görme engelli vatandaşlar, uzman eğitmenler eşliğinde serin sularla buluşmanın keyfini yaşıyor.
Buca Belediyesi, İzmir Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ile işbirliği yaparak kulüp üyesi engelli vatandaşlara yüzme eğitim programı başlattı. Engelleri nedeniyle yüzme öğrenemeyen ve yüzme bilse bile kullanımlarına uygun havuz bulamayan görme engelli vatandaşlara destek olmak için harekete geçen Buca Belediyesi, ilk etapta kulüp üyesi 15 vatandaşa eğitim programı açtı.
Buca Belediyesi Tenis Kulübü’nde düzenlenen eğitimlere katılan görme engelli vatandaşlar, uzman eğitmenler eşliğinde yüzme sporunun inceliklerini öğrenip, güvenle yüzmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Çalışma hayatlarına da uygun olarak akşam saatlerinde düzenlenen ve 2 hafta sürecek eğitimlere katılan görme engelli vatandaşlar Tenis Kulübü tesislerinde temel eğitimlerini aldıktan sonra Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda eğitimlerine devam edecek.

Bir yanıt yazın

Top