Buradasınız
Anasayfa > Genel > *- ‘ADALET İSTİYORUZ!’  YAŞAR EYİCE

*- ‘ADALET İSTİYORUZ!’  YAŞAR EYİCE

Sosyal Medyada Paylaş

Okuyucularımdan Beyza Coşlu, İlk duruşması 13 Eylül saat 11:00’de (yarın) Uluyol Bursa Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak bir dava ile ilgili görüşlerini paylaşmış.

Bu sıradan bir dava değil…

Günlerce söz edilen, medyayı ve kamuyu meşgul eden önemli davalardan biri.

Beyza Coşlu,  ‘Davamız için, adalet için orda olacağı’ diyor ve devam ediyor:

‘Bir an bile korkmayan katil ruhlu insanlar daha fazla cesaret bulamasın diye adalet istiyoruz!’

‘Adalet!’ istemeyen var mı?

Hatırlasanıza, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ‘Adalet’ yazılı bir pankart ile Ankara’dan İstanbul’a kadar yürümüştü.

Tek başına çıktığı bu yolda, kendisine binlerce kişi çağrı olmamasına rağmen eşlik etmiş, destek vermişti.

*- KORKUNÇ OLAY

Olayı anımsatayım:

‘Korkunç!’ olarak adlandırılan olay, 2022 Mart ayında Bursa’nın Kestel ilçesinde meydana geldi.

Oktay H., kendisinden ayrılmak isteyen Asya’nın evine arkadaşı Alican V. ile giderek, çilingire kapısını açtırdığı evinde Asya ve annesini bekleyerek, mutfaktan aldığı bıçakla Asya’yı defalarca bıçakladı.

Hürmet, kendisine engel olmak isteyen Asya’nın annesi İfakat Evci’yi vücudunun 5 yerinden yaraladı.

Asya ve annesi kanlar içinde yere yığılırken, Oktay H. yanında getirdiği ve sabıkası bulunduğu öğrenilen Alican V. ile birlikte arabaya binip kaçtıktan sonra yakalandı.

*- ‘YAŞAMAK İSTİYORUM’ DEMİŞTİ

Asya olay yerinde hayatını kaybetti.

Annesi İfakat Evci ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Ölmeden önce eski sevgilisinden gördüğü şiddet nedeniyle sosyal medya hesabından ’Sadece yaşamak istiyorum’ şeklinde paylaşımda bulunan ve kadın kuruluşları tarafından ‘ kız kardeşimiz, dostumuz, arkadaşımız’ olarak adlandırılan Asya, doğum günü 12 Mart’ta toprağa verildi.

İddiaya göre; Oktay H., Asya’yı defalarca psikolojik ve fiziksel şiddete maruz bıraktıktan sonra acımasızca “planlayarak” vahşice katletti ve kaçmaya çalıştı.

Asya’yı öldüren Oktay H. ve arkadaşı Alican V. hakkında ’tasarlayarak öldürme’, ’tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’, ’konut dokunulmazlığının ihlali’ ve ’nitelikli yağma’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıl hapis cezası isteniyor.

*- BAŞKASI ÖLMESİN

Okuyucularımdan Beyza Coşlu, ‘Bursa Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde olacak olan davamız için, adalet için orda olacağız.

başka hiçbir kız kardeşimiz ölmesin diye, bir an bile korkmayan katil ruhlu insanlar daha fazla cesaret bulamasın diye. Adalet istiyoruz!’ diyor.

***

KISACA

———–

*- ORTAYA ÇIKTI

– Avcılar’daki metrobüs kazasının ardından AKP’lilerin ‘İmamoğlu tatilde’, AKP medyasının ‘İmamoğlu konserde’ dediği anlarda Ekrem İmamoğlu’nun hastanede yaralıları ziyaret ettiği ortaya çıktı.

*- ATATÜRK ÖNDE İDİ

– Din Görevlileri Birliği Derneği Şanlıurfa Şubesi’nin “İsmini cehennemdeki Zakkum ağacından alıyor” gerekçesiyle yasaklanmasını istediği Zakkum konserini onbinlerce Şanlıurfalı coşku içinde izledi.

*- 24 SAAT İÇİNDE

– Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Avcılar’da metrobüs kazasından sonra “Liyakatsız kadrolar iş başına geldikten sonra bu tür kazalar yaşamaya başladık” dediğinden 24 saat geçmeden Doğu Ekspresi yolda kaldı.

Vagon raydan çıktı” Bakanın yüzü kızarmış mıdır?

*- İMAM HATİP MEZUNU

*- 22’nci dönem AKP Balıkesir Milletvekili, İmam Hatip Lisesi Mezunu Genel Cerrah Opr. Dr. Turhan Çömez, ‘Ben bunlara dini öğretirim. Donanımım da var. Bunların söylediği anlattığının Dinimiz ile hiçbir ilgisi yok’ dedi, bugünkü tv’deki canlı yayında. Ayrıca, ‘Ben milletvekili adayı iken, ‘Ben bunlarla aynı yolda olamam!’ diyerek adaylığını geri çektiğini de söyledi.

*- 25 BİN ÖĞRENCİYE DESTEK

– İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yıl da öğrenci ve velileri yalnız bırakmadı. Başkan Tunç Soyer yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğretmenlere, öğrencilere ve eğitim emekçilerine başarı dilerken Büyükşehir Belediyesi de kentteki ihtiyaç sahibi ailelerin okul çağındaki çocuklarına kırtasiye, bot ve mont yardımı yapacak. Destek miktarı 15 milyon 625 bin lirayı bulacak.

*- EV HAPSİ DE KALDIRILDI

– Aylar önceki bir konuşması yüzünden önce hapsedilen, sonra adli kontrol şartı ile ev hapsinde tutulan tanınmış şarkıcı Gülşen hakkındaki kararlar bu sabah kaldırıldı.

*-

Yaşar EYİCE
0532 781 95 18
Twitter: @Yeyicee
Facebook:  yasar.eyice.311

Bir yanıt yazın

Top