Buradasınız
Anasayfa > Genel > Zeybekci: “İzmir’in Yaşam Tarzı, Benim Yaşam Tarzım”

Zeybekci: “İzmir’in Yaşam Tarzı, Benim Yaşam Tarzım”

Sosyal Medyada Paylaş


AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci: “İzmir’in yaşam tarzı, benim yaşam tarzım”

İZMİR – AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, hazırladıkları projeleri hayata geçirdiklerinde, Karaburun Yarımadası’nın dünyanın göz bebeği haline geleceğini belirtti.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci: “İzmir’in yaşam tarzı, benim yaşam tarzım”

İZMİR – AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, hazırladıkları projeleri hayata geçirdiklerinde, Karaburun Yarımadası’nın dünyanın göz bebeği haline geleceğini belirtti. Zeybekci, “Bu bölge en az yapılaşmayla dünyanın bilim ve teknoloji merkezi anlamında serbest bir vadi haline gelecek. İzmir’in yaşam tarzının benim yaşam tarzım. Kim kime ne söyleyebilir ki? Nerede karışılmış ki ?” dedi. 
İzmir’deki ilçe ziyaretleri kapsamında Karaburun’da muhtarlar ve oda başkanlarıyla bir araya gelen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “İzmir için bir hikaye yazmak istiyoruz. Amacımız; çocuklarımızın geleceği olan İzmir’e yeni bir rol biçmek. Bunu da birlikte yapacağız, vatandaşlarımızla muhtarlarımızla yapacağız. Bizi başkasının kurtarmasını beklemeyeceğiz, biz kurtaracağız. 1 Nisan itibariyle İzmir’de bir seferberlik başlayacak, 9 ayda ‘İzmir’e mi geldik?’ dedirteceğim size” diye konuştu.
“İzmir’in yaşam tarzının benim yaşam tarzım”
Karaburunluların adeta cennette yaşadığını ifade eden Zeybekci, gözüne çarpan bazı yapıların yanlış yapıldığını, hükümet binasının da bu yapılar arasında yer aldığını söyledi. Zeybekci, “Buraya başka bir mimari lazım. Karakteri, şahsiyeti olması lazım. Belediye bununla ilgili çalışmalı. Yeni yol haritamızda Karaburun Yarımadası’yla ilgili de projelerimiz hazır. Yarımadayı dünyanın göz bebeği haline getireceğiz; ama yapılaşma anlamında değil. Burayı, minimum yapılaşmayla dünyanın bilim ve teknoloji merkezi anlamında serbest bir vadi haline getireceğiz. Tüm dünya buraya gelecek. Göz bebeğimiz gibi bakacağız buralara. Dünyanın en seçkinlerinin geldiği, en seçkinlere hitap eden bir Karaburun hedefimiz. İlçe sakinimiz, köylümüz mutlu, mesut, varlık içinde olacak. En lüks yatların yanaştığı, aldığı hizmetinin bedelini ödediği, katma değerinin yükseldiği bir Karaburun” dedi.
“İzmir’in yaşam tarzının benim yaşam tarzım. Kim kime ne söyleyebilir ki? Nerede karışılmış ki?” ifadesini kullanan Nihat Zeybekci, projeler üretemeyenlerin lafı başka yerlere taşımaya çalıştıklarını aktardı. Atatürk’ün cumhuriyetin kurucusu, milletin baş tacı olduğunu; yalnız Türkiye’nin değil kültür coğrafyasının kahramanı olduğunu kaydeden Zeybekci, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ diyor. Ne yaptın ilimle, fenle, şehircilikle ilgili. Kurtuluş Savaşından hemen sonra ‘Kurtuluş savaşımızı kazandık, düşmanı kovduk, asıl bağımsızlık savaşımız iktisadi ve ekonomi alanındadır, sanayidedir, yeni başlıyor’ diyor. Asıl bağımsızlık budur; başkalarının eline bakmamak, namerde muhtaç olmamaktır. Birilerinin eline bakarsan emir de alırsın, talimat ta alırsın” görüşünü aktardı.
CHP’li Kamil Okyay Sındır ile karşılaştı ve tokalaştı.
Karaburun’da AK Parti ve MHP ilçe teşkilatlarını ziyaret eden Zeybekci, daha sonra Nergis Festival alanına giderek festival için ilçeye gelen vatandaşlarla sohbet etti, kadınlara nergis hediye etti. Çevresinde toplanan vatandaşların talepleri üzerine tek tek özçekim yapan Zeybekci, karşılaştığı CHP’li Kamil Okyay Sındır’la tokalaştı.
Zeybekci’ye programı boyunca AK Parti Belediye Başkan Adayı Ferhan Eroğlu, AK Parti ve MHP İlçe Başkanları, partililer eşlik etti.
Mordoğan beldesini de ziyaret eden Zeybekci, burada engelli 7 yaşındaki Nazif Alkan’ı sevdi. “Cumhurbaşkanı Erdoğan senin neyin olur?” diye soran Zeybekci, “Dedem” deyince ortalığı kahkahaya boğdu. Zeybekci, daha sonrada Bornova Ege Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleriyle de bir araya geldi.


Bir yanıt yazın

Top