Buradasınız
Anasayfa > YEREL > Vali Okur; ‘Roman vatandaşlarımıza yönelik projelerimiz var’

Vali Okur; ‘Roman vatandaşlarımıza yönelik projelerimiz var’

Sosyal Medyada Paylaş

Uşak Valisi Ahmet Okur dezavantajlı Roman vatandaşlara yönelik bir iftar programı düzenledi.
Burada konuşan Vali Okur; ” Neden ayrıca Roman vatandaşlarımıza program yapalım dedim? Sizlerle beraber konuşabileceğimiz, dertleşebileceğimiz bir sohbet ortamı oluşsun. Ne yapabiliriz? Varsa sıkıntılar tespit edelim, bu anlamda her türlü görüş alış verişini yapalım. Sizlere yönelik hususi projelerimizi bakanlığımıza gönderdik, oradan gelecek duruma göre de inşallah değerlendirmeleri yapacağız ve sizlerle paylaşacağız.” dedi.
İftara katılan Türkiye Romanlar Federasyon Başkanı Ahmet Çokyaşar yaptığı konuşmada; “”Ramazanın bu 16. gününde Uşak’ta sizlerle birlikte olmak, orucumuzu sizlerle birlikte açmak , Sayın Valimizin düzenlemiş olduğu bu iftar organizasyonunda bulunmak bize çok keyif verdi. Uşak’ın sofralarından eksik olmayan keşkeğini tatmış olduk, çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Uşak bölgesinde oturan Roman vatandaşları Ramazan ayında bir araya toplayıp , birliğe, dirliğe, maneviyata katkıda bulunduğu için Vali Ahmet Okur’a teşekkür eden Çokyaşar konuşmasını şu ifadelerle bitirdi; ” Ramazan ayı marifet ayı, 16. gün nasıl geldi anlaşılmadı. İnşallah sonunu da getirmeyi bayramı da bizlere yaşatmayı nasip eder. Uşak’ta özellikle Roman vatandaşlarıyla ilgili yapılan her programı yakından takip ediyoruz. Hepsiyle de ilgili bir fikrimiz oluyor. Zaman zaman mihmandarlık ediyoruz. Ben Türkiye’yi geziyorum, çalışmadığımız gitmediğimiz bir il yok. Şunu istisnasız söylüyorum ki iltifat marifete tabidir, ben her zaman altını çizerek söylüyorum , bir kentte en önemli etken o kentin mülki amiri Validir. Valilerin nezdinde gerçekleşecek bütün organizasyonları takip etmek o ile ivme kazandırır. Taşın altına elini sokan arkadaşlarımız var, sokmayanlarımız var, ben bu anlamda Uşaklı kardeşlerim adına Sayın Ahmet Okura teşekkür ediyorum. Onu bir ağabey olarak ta çok seviyorum bir Vali olarak ta çok seviyorum. Beni bilen bilir hiç kimseye yalakalık falan yapmam, dümdüz bir adamım, yiğidin hakkını yiğide veririz. Biz bu manada ayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi düşünüyoruz, yiğidin hakkını yiğide veriyoruz, hepiniz Allah’a emanet olun.”

Yarısının eda edildiği Ramazan ayının hayırlı uğurlu olmasını dileyen Vali Okur konuşmasında şu ifadeleri kullandı; ” Ben neden ayrıca Roman vatandaşlarımıza program yapalım dedim. Sizlerle beraber konuşabileceğimiz, dertleşebileceğimiz bir sohbet ortamı oluşsun. Ben ne yapabilirim varsa sıkıntılar tespit edelim, bu anlamda her türlü görüş alış verişini yapalım.
Sizlere yönelik hususi projelerimizi bakanlığımıza gönderdik, oradan gelecek duruma göre de inşallah değerlendirmeleri yapacağız ve sizlerle paylaşacağız. Sizlerin varlığı Uşak’a ayrı bir renk katıyor. Üzerinizde olmaması gereken olmadığına inandığım bir imaj var. Bu imajın değişmesi için bizler gerekli desteği veriyoruz, sizlerin de gayret göstermeniz gerekiyor. Karşılıklı görüş meler ve alış veriş noktasında sıkıntıların ortadan kalkacağını, Uşak’ın geneline yayılan huzur ortamının herkesle birlikte paylaşılacağını da inandığımı ifade etmek istiyorum.”
İftara 27 Roman aile katıldı.

Bir yanıt yazın

Top