Buradasınız
Anasayfa > KÖŞE YAZARLARI > Urla ve Çeşme gündemden düşmüyor / YAŞAR EYİCE

Urla ve Çeşme gündemden düşmüyor / YAŞAR EYİCE

Sosyal Medyada Paylaş

 

*- Gündem yine dolu… Karşıyaka’da Türk bayrakları dalgalandırılacak. Sabıkalı ve ırkçı Yunan milletvekiline böylece cevap verilecek.

*- Çeşme’deki ‘Suudi Projesi’ gündemdeki yerini aldı

*- Kızılay’daki ‘usulsüzlükler’ ve iddialar durmuyor!

*- Zeytinliklerimize ve zeytinlerimize yazık olacak gibi…

*- Araştırmadan ‘folkart’ çıktı..

*- Çoban Ateşi Hareketi- İzmir İl Başkanlığı, ‘Ucube’ olarak adlandırdığı proje ile ilgili bilgilendirici önemli bir açıklama yaptı.

*- YAŞAR EYİCE

*-

Karşıyaka’daki eyleme ya da protestoya çok az bir süre kaldı.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı yaptığı açıklamada;

‘Yunan Milletvekili’nin Türk Bayrağı’na yaptığı hakareti bugün (31/01/2020) saat:15:00’da Karşıyaka Nikah Sarayı Karşısında-Çağlayan Apt. No:380 (eski İplikçizade Köşkü’nün önünde) Türk Bayraklarımızla protesto ediyoruz. Bilgilerinize…’ denildi.

Dışişleri Bakanının sözlü tepkisini biliyoruz da,

Bugün Cuma…

Bakalım Diyanet bu konuda ne yapıyor?

Kısa süre olmasına rağmen Karşıyaka’da yine Türk bayraklarının her zaman olduğu gibi dalgalandırılacağını biliyorum.

Amerika’nın Filistin planı için ayağa kalkanlar bildiri üzerine bildiri yayınlayanlar (Ki haklılar) bayrağımıza yapılan hakareti nasıl hazmedebiliyor ya da tepkide sessiz kalabiliyorlar.

En iyisi ben küskünlere, yani medyayı takip etmeyenlere olayı anımsatayım:

*- AP’de Yunan vekil Türk bayrağını yırttı

Avrupa Parlamentosu’na (AP) ırkçı Altın Şafak partisinden seçilen Yunan milletvekili Yannis Lagos, Yunan adalarındaki göçmenlerin durumuna ilişkin bir tartışma sırasında kağıt üzerine basılı bir Türk bayrağını yırtarak, Türkiye karşıtı hakaret içeren ifadeler kullandı.

Irkçı vekilin eylemi, hem Türk hem de Yunan Dışişleri Bakanlığı tarafından sert bir dille kınandı.

AP Başkanı Davis Sassoli de, Lagos hakkında cezai işlem başlattı.

*- Çarşamba günü

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda, Çarşamba günü Brexit görüşmelerinin ardından, Yunan adalarındaki göçmenlerin durumuna ilişkin oturuma geçildi.

Aşırı sağ Altın Şafak partisinden AP’ye giren bağımsız milletvekili Yannis Lagos, ‘Burada göçmenlerin haklarını konuşuyorsunuz. Yunan halkının hakkını kim savunacak? Bir tarafta Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Sizin yaptığınız tek şey ise, bize akın akın göçmen gönderen Türkiye’nin saçlarını doğru yönde okşamak. Ve bu Türk bayrağı kanla yıkanmış bir bayrak” diyerek Türk bayrağını yırttı.

Oturumu yöneten başkanvekili Lagos’u ‘itidalli davranmaya çağırarak bu tür davranışlara müsaade etmeyeceğini’ uyarısında bulundu.

*- Çavuşoğlu’ndan sert tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu’nda Türk Bayrağı’nı yırtan ırkçı Yunan vekile sert tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, ‘’Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Avrupa’nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin. Avrupa İslam karşıtlığına ve ırkçılığa artık dur demeli’ mesajını paylaştı.

Çavuşoğlu ikinci bir mesajda da, ‘Bayrağımız her yerde şerefle dalgalanmaya devam edecek. AP’nin de bu palyaço hakkında gerekeni yapmasını bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

*- Sabıkalı ve ırkçı

Lagos hakkında Yunanistan’da ‘suç örgütü kurma ve örgüt üyeliği’ iddialarıyla soruşturma açıldı.

Lagos, 2012-2019 yılları arasında Yunanistan’ın Neo-Nazi Altın Şafak Partisi’nden AP milletvekilliğine seçildi.

Ardından Altın Şafak’tan istifa ederek Temmuz 2019 yılında kendi partisini, Ulusal Halk Vicdanı adıyla kurdu.

Halen AP’de bağımsız milletvekili olarak görev yapan 47 yaşındaki Lagos, ırkçı faaliyetleri ve yüz kızartıcı pek çok suç nedeniyle Yunanistan’da iki kez tutuklandı ve ceza aldı.

Lagos’un 2013’te Atina’da öldürülen faşizm karşıtı müzisyen Pavlos Fissas davasında da isminin geçtiği belirtiliyor.

*- Suudi projesi için mi?

Çeşme ve Urla’da 4 milyon metrekareye yayılan 511 adanın acele kamulaştırılması ile ilgili kararı Suudi Arabistan merkezli Albassam Group’un, geliştirdiği 15 milyarlık ‘Yeni Çeşme’ projesine yönelik olduğu iddia ediliyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla resmi Gazetede yayınlanan ‘Acele’ kamulaştırma kararının nedeni anlaşıldı.

‘Acele’ kamulaştırmanın Suudi Arabistan merkezli Albassam Group’un, ‘Yeni Çeşme’ projesiyle bağlantılı olduğu iddia edildi.

Habere göre; acele kamulaştırmanın amacı 4 milyon metrekare alana yayılan 15 milyar liralık projede, yatlar için kanal projesi var.

*- Projede neler var?

Projenin lansmanı için hazırlandığı anlaşılan katalogda çarpıcı detaylar dikkat çekiyor. Buna göre projenin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Valiliği’nin koordinasyonunda Kamu-Özel Ortaklığı ile tamamının yabancı sermayeyle gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Suudi Arabistan merkezli Albassam Group’un, ‘Yeni Çeşme’ projesinde 20 bin nüfusun yaşayacağı öngörülüyor.

Proje kapsamında; 800 yatlık 3 marina, 6 bin odalı 2 lüks otel, 2.500 odalı 50 butik otel, lüks restoranlar, golf sahaları ve alışveriş merkezleri yer alacak.

*- Çoban Ateşi Hareketinden sert tepki

Urla ve Çeşme’de açıklanan acele kamulaştırma kararı, Rıfat Serdaroğlu’nun başkanlığını sürdürdüğü Çoban Ateşi Hareketi tarafından ‘Ucube Proje’ olarak hareketlendi ve sert tepki gördü.

Yapılan açıklama şöyle:

‘25 Ocak 2020 tarihinde, Çeşme ve Urla’da yeni turizm alanları için Resmi Gazete’de Acele Kamulaştırma Kararı yayınlanmasından hemen iki gün sonra Suudi Arabistanlı yatırım şirketi Albassam İnvest’in Yeni Çeşme adı adıyla paylaştığı bir doküman ortaya çıktı.

Resmi Gazete kararı ve ardından ortaya çıkan ve hiçbir mantıklı fizibilitesi olmayan Yeni Çeşme Projesi, tek kelime ile YAĞMA olarak, tek cümle ile vatandaşın arsasına, malına mülküne milletin vergileriyle, bizlerin parasıyla el koyup yandaşlara ve Araplara dağıtma projesi olarak açıklanabilir.

Türkiye’de AKP iktidarının uygulamaları nedeniyle, ekonomik hukuki çöküş yaşanırken, yatırım ortamının karardığı, kimsenin yatırım yapmadığı bir dönemde turizm adına ACELE KAMULAŞTIRMA kararı almanın tek bir açıklaması vardır.

Vatandaşın SİT alanı olan arsa ve arazilerini yok pahasına devlet olarak el koymak ve el koydukları bu arsa ve arazileri yandaşlarına ve Arap sermayesine peşkeş çekmektir.

Niyetleri yeni turizm alanları için arazi üretmek değildir.

Eğer gerçekten öyle bir niyetleri olsa, bölgeyi SİT alanından çıkarıp turizm alanı ilan ederler, yatırım yapmaya niyetli olan çıkarsa da bu arsa ve arazileri doğrudan sahiplerinden alır, ortada zorunlu bir acil kamulaştırma yerine gönüllü olarak bir alış veriş gerçekleşirdi.

Ama tekrar tekrar vurguladığımız gibi, niyetleri turizm alanı amacıyla arazi üretmek değil, milletin, vatandaşın tapusunu delip, tapulu malına yok pahasına el koymak ve yandaşlara dağıtmaktır.’

*- Ucube bir proje…

Resmi Gazete’de yayınlanan acele kamulaştırma kararından sonra ortaya Suudi Albassam Yatırım şirketinin hazırladığı bir Yeni Çeşme Projesi çıktı.

Proje resmi bir kanalla değil, sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Belli ki, bu bölgeye çok önceden göz koymuşlar, tıpkı Kanal İstanbul gibi bir pazarlama dökümanı hazırlamışlar.

Ancak bu dökümanı inceledikçe, bizde mantıklı bir fizibilite yerine, yeni bir soygun ve talan düzeni tezgahlandığı kanısı uyanmıştır.

Dökümanda yer alan şu cümleler, kimsenin kulağına yabancı değildir; ‘Çeşme Yeni Turizm Alanı Yatırım Projesi; uygun görülecek bir kamu kurumu (Kültür ve Turizm Bakanlığı ve/veya İzmir Valiliği vb.) ile ‘Kamu-Özel Ortaklığı’ modelinde ve tamamı yabancı sermaye ile gerçekleştirilebilecek, kendine özgü yerel ve uluslararası tasarım özelliklerini taşıyan bir projedir. ‘

*- Yabancı sermaye denilince

Kamu özel ortaklığı ve tamamı yabancı sermaye ile gerçekleşecek bir yatırım derken, hemen aklımıza, geçmediğimiz köprülere, otoyollara, uçmadığımız havaalanlarına, gitmediğimiz şehir hastanelerine yaptığımız ödemeler, bu projelerin finansmanı için hazinenin verdiği garantiler ve yüksek faizle hazinenin borçlanması geliyor.

Madem, tamamı yabancı sermaye ile yapılacak, o zaman bırakın vatandaşın malına mülküne yok pahasına el koymayı…

Samimi iseniz, gerçekten Çeşme bölgesi için dünya çapında bir turizm alanı yapacaksanız.

Kaldırın SİT kararını.

Bu yatırımı yapacak sermaye toprağı vatandaştan alsın.

Madem Türkiye kazanacak iddiasındasınız, o zaman SİT alanı diye düşük belirleyeceğiniz bedeli peşinat olarak verin, ondan sonra da yapılacak her türlü yatırımın belirli bir yüzdesi kadar hissesini, yapılacak satıştan elde edilecek cironun belirli bir yüzdesini arsa sahiplerine dağıtın.

Bölge halkını,ellerinden çok ucuza alınacak arsa ve arazilerinin üzerine yapılacak tesislerde istihdam etmek yerine tesislerde Yatırım Ortağı yapın.

Buna var mısınız?

Projede Alaçatı Koyu ile Mersincik Koyu arasında büyük gemilerin mega yatların geçeceği bir de kanal açılacakmış.

Yetersiz fizibilite ile hazırlanmış bir proje.

Alaçatı Koyu sığ bir koydur.

Sörf alanıdır.

Koyun ortasında dar bir kanalda ancak orta boy tekneler geçebilir.

Mega yat giremez.

Mersincik Koyu da keza öyle ve Alaçatı Koyu ile Mersincik Koyu, denizden 4 deniz mili ( 7.4 kilometre), açmayı planladıkları kanal 2 deniz milidir. (3.7 kilometre)

Tamamen saçma sapan fuzuli bir harcamadır.

Yine Mersincik Koyu’na 100 megayatlık bir marina ile 600 yatlık normal marina planlamışlar.

Mersincik Koyunun derinliği ve büyüklüğü bırakın 100 mega yatı, 10 mega yatın manevrasına müsait değildir.

Kaldı ki yat turizminde esas olan, teknelerin marinadan çıktıktan sonra demir atacakları bakir koyları korumaktır.

Bölgede var olan üç tane bakir koyu korumak yerine marina ve inşaat yatırımları ile mahvetmek, zaten yat turizminden hiçbir şey anlamadıklarının da kanıtıdır.

Yapılacak proje; bölgenin doğal dengesini bozacağından,sörf turizmini engelleyecek,nüfus yoğunluğu sonucu çok ciddi su sorunu baş gösterecek…

Yani;

Neresinden bakılırsa bakılsın, Acele Kamulaştırma Kararı ve ortaya çıkan Yeni Çeşme Projesi, bir turizm yatırım projesi değil, iktidarın kendi yarattığı yeni zenginler ve sosyete ile Arap zenginleri için devasa bir tatil sitesi kurma ve vatandaşın malını yağmalama projesidir.

Bu proje, bölgeye yatırım yapıp bölgeyi kalkındırma, vatandaşa iş ve aş yaratma, milletin refahını artırma projesi değildir…

Urla -Zeytineli Ve Çeşme-Alaçatı’daki, “Turizm Yatırımlarına Tahsis Amacıyla” Verilen “Acele Kamulaştırma Kararı”, Acele Kamulaştırmanın Yasal Koşullarını Taşımamaktadır. (2942 sayılı kamulaştırma kanununun 27. maddesi ve 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 8. maddesi)

Çoban Hareketi Ateşi İzmir İl Başkanlığı olarak Urla ve Çeşmeli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu,haklarını sonuna kadar savunacağımızı, her türlü hukuki desteği vermeye hazır olduğumuzu beyan ederiz.

Siyasi parti kurup iktidara geldiğimizde de, eğer bu yağma ve talan yapıldıysa, hiç de geç kaldık demeden yapılacak yağmayı önleyeceğimize ve sorumlularını da bağımsız yargıya göndereceğimize söz veriyoruz.

Çoban Ateşi Hareketi- İzmir İl Başkanlığı’

*- Usulsüzlük dosyası!

Kızılay’da skandal üstüne skandal.

30 bin lira aylıklı Ürdünlü, ‘stratejist casus kurum çalışanı’ çıktı.

Yolsuzluk ve israf iddiaları ile gündemden düşmeyen Kızılay’ın ‘Baş stratejist’ olarak işe aldığı ve aylık 30 bin lira ödeme yaptığı Ürdün uyruklu Ramadan Mohammed Radwan ASSI’nın, ‘casus’ kuruluşta çalıştığı ortaya çıktı.

Kızılay’ın 2016 yılında işe aldığı ASSI’nın, sigorta kayıtlarında çalıştığı yer, ‘Internatıonal Medical Corps’ adlı firma gözükürken, söz konusu firmanın CIA’nın çeşitli ülkelerde insani yardım kisvesi adı altında ‘saha’ ve ‘istihbarat’ çalışması yapan STK’larından birisi olması dikkat çekti.

Elazığ’da yaşanan deprem sonrası kamuoyunda yaşanan tartışmaların odağındaki Kızılay hakkında her geçen gün bir başka skandal daha ortaya çıkıyor.

Celal Eren Çelik, Kızılay’ın ‘Baş stratejist’ olarak işe aldığı ancak casus kurum çalışanı çıkan Ramadan Mohammed Radwan ASSI hakkındaki detayları yazdı.

Ortaya çıkan bu skandala Kızılay Başkanı Dr.Kerem Kınık ve kendisi ile birlikte Ramadan Mohammed Radwan ASSI’nin işe alımında imzası olan kişilerin nasıl yanıt verecekleri merakla bekleniyor…

*- Zeytinlerimize yazık olmasın

Bir süre önce biz de yazmıştık;

Zeytinlikler için Orman Genel Müdürlüklerince talep edilen Çok Amaçlı Faydalanmayı Sağlayan Amenajman Planınının Meclis gündemine taşındığını…

Soru önergesine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ den yanıt geldi.

Önergeye gelen cevapta, ‘Zeytin türü ile yapılan özel ağaçlandırma çalışmalarında Amenajman Planı yapılmasına ihtiyaç bulunmamaktadır’ denilmiş olsa da İzmir Gaziemir Orman İşletme Şefliği vatandaşa yapılması ‘zorunludur’ diyor.

Milletvekili Mahir Polat ise ‘Bakan doğru bilgilendirilmiyor!’ diyerek şunları söylüyor;

‘Amenajman planı; orman ağaçlarının sürdürülebilir bir orman olarak işletilebilmesi için, ormanlık sahanın tamamına tek bir seferde müdahale edilmeden, belirli bir plan dahilinde, kısım kısım ve düzenli olarak gençleştirme-yenileme yapılarak ormanın idare edilmesini sağlayan sistematiğe denir.

Bir ormancılık bilim dalı olarak kabul edilen amenajman, tüm unsurlarıyla ve ilkeleriyle, direkt olarak ve sadece ormanlık alanlara yönelik teknikler üzerine kuruludur.

Kavak, akasya, köknar, kızılağaç gibi orman sahaları için gerekli ve faydalıdır amenajman çünkü onlar orman ağaçlarıdır.

Ancak zeytin bir tarım ağacıdır.

Zeytin, üstelik özel yasalarla korunan; kesilmesi, sökülmesi kesinlikle yasaklanan nadir ağaçlardandır.

Soru önergemize verilen cevapta Maliye hazinesinden kiraladıkları arazide organik tarım esaslarına bağlı olarak zeytin yetiştiriciliği yapan vatandaşlarımızdan amenajman planı yaptırmaları istenmesine karşı…

Bakan Pakdemirli, ‘Zeytin türü ile yapılan özel ağaçlandırma çalışmalarında Amenajman Planı yapılmasına ihtiyaç bulunmamaktadır’ demiş…

Ama mesela İzmir Gaziemir Orman İşletme Şefliği vatandaşa yapılması ‘zorunludur’ diyor.

Sayın Bakan TAGEM’e bağlı Zeytincilik Araştırma Enstitüsü (ZAE) için de birimler arasında koordineli çalışmalar yapıldığını söylemiş ama her nedense Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün bundan haberi yok. Herhalde çevresindekiler Bakanı doğru bilgilendirmiyor.’

*- Dikkat çeken hayvan ölümleri!

Bir yılda 28 bin 480 hayvan kaybı ve 47 milyon 734 bin liralık zarar oluştu

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)’ndeki hayvan ölümleri ve mecburi hayvan kesimleri 2018 yılında ciddi boyutlara ulaştı.

Sayıştay, ölüm ve kesim oranını yüksek bulurken ‘dikkat çekici’ değerlendirmesi yaptı.

TİGEM işletmelerinde 2018 yılında hayvan ölümlerinden dolayı 8 milyon 660 bin 788 TL, mecburi kesimlerden de 39 milyon 73 bin 880 TL olmak üzere toplamda 47 milyon 734 bin lira zarar edildi.

Kurumun 59 milyon 256 bin 259 TL tutarındaki diğer faaliyetlerle ilgili gider ve zararlarının yüzde 80’i hayvan ölümleri ve mecburi kesim nedeniyle oluştu.

TİGEM’in 16 ayrı işletmesinde toplamda 28 bin 480 ile ortalamaların çok üzerinde hayvan ölümü ve kesimi gerçekleştiğinin vurgulandığı Sayıştay 2018 raporunda şöyle denildi:

‘Dönem başı sığır varlığının yüzde 11,5’i oranında 3 bin 519 baş sığır, koyun varlığının yüzde 13,4’ü oranında 24 bin 167 baş koyun, keçi varlığının yüzde 20,3’ü oranında 598 baş keçi ve ceylan varlığının yüzde 19,4’ü oranında 196 baş ceylan kaybedilmiştir.

2018 yılında meydana gelen büyükbaş (sığır) kayıpları, Hayvancılık Teknik Yönergesinde öngörülen kayıpların yaklaşık iki katı, meydana gelen koyun kayıpları yönergede öngörülen kayıpların yaklaşık dört katı ve meydana gelen keçi kayıpları da yönergede öngörülen kayıpların yaklaşık altı katı miktarındadır.

İşletmeler bazında bakıldığında bu farklılığın bazı işletmelerde çok daha yüksek olduğu anlaşılmaktadır.’

*- Tehditle 2.5 milyon dolar alındı

Rusya’daki Türk kökenli tur operatörlerinden Pegas’ın sahibi Ramazan Akpınar’dan tehditle 2.5 milyon dolar alındığı, iki şantajcının gözaltına alındığı öğrenildi…

Rus TourDom haber portalında yer alan habere göre Rus polisi, Vnukova Havalimanı’nda Ramazan Akpınar’dan tehditle 2.5 milyon dolar aldı.

Habere göre, iddiayla ilgili olarak Imran Nazarov, Magomed Yevloyev ve Shato Boterashvili isimli 3 kişi gözaltına alındı. Saniklarin, 31 Ocak’ta mahkeme önüne çıkacağı belirtildi.

Yani kirli polis dünyanın her tarafında ve ülkesinde bulunuyor.

Ama sonuçta mutlaka yakalanıyorlar.

***-

GÜNCEL

*- Mülkiyelilerin yeni başkanı Nazlı Kayı

Mülkiyeliler Birliği İzmir Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu EGİAD toplantı salonunda 403 üyenin katılımıyla gerçekleşti.

Bugüne kadar yapılan seçimler arasında en yüksek katılımın sağlandığı seçim tam bir demokrasi şölenine dönüştü.

Nazlı Kayı başkanlığında ‘Mülkiye İçin Hep Birlikte’ grubu 238 oy alırken, Dr. Ayhan Bülent Toptaş liderliğindeki ‘Mülkiye İçin Birlik’ grubu 163 oy aldı.

Nazlı KAYI’ın başkanlığında oluşturulan yeni yönetimde Mete Hüsünbeyi İkinci Başkan, Neslihan Uyanık Sayman, Levent Özkardeş Genel Sekreter, Tayfun Şenol Üye olarak görev aldı.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri Asena Gülmez, Cihangir Çakmak, Yusuf Sarar, Ali Şahin AKBULUT ve Tarık SERİN olurken; Denetim Kurulu Asil Üyeler Kutret Ulutürk, Nilgün Eser, Prof. Jülide Kesken’den, Denetim Kurulu Yedek Üyeleri ise Murat Koğacıoğlu, Nazik Işık ve Ruhisu Can Al’dan oluştu.

Kıyı, halen Sahne Tozu Tiyatrosunda eğitmen, yönetmen ve oyuncu olarak görev alıyor.

*- Vali de katılacak!

İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın da katılımıyla 31 Ocak Cuma günü gerçekleşecek İDLİB’e Yardım için toplanan malzemelerin ‘Uğurlama Töreni’ Saat:14.00’de, 15 Temmuz Şehitleri Camii Gaziemir / İzmir

Adresinde gerçekleşecek.

*- Kırkpınar’dan İzmirlilere teşekkür

AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de başlatılan yardım kampanyaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında duyarlılık gösterip adeta seferberlik başlatan İzmirlilere teşekkür etti.

*- KSK voleybol şube yönetimi açıklaması

‘28 Ocak Salı akşamı 5000’e yakın kişinin Türkiye Kadınlar 1.Ligi taraftar rekoru kırdığı Karşıyaka-Göztepe karşılaşmasının haklı gururunu yaşamaktayız.

Öncelikle her iki karşılaşmanın taraftar ile oynanmasının yolunu açan başkanımız Turgay Büyükkarcı’ya ve ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Göztepe Başkanı Mehmet Sepil’e;

Maç öncesi, esnası ve sonrasında en ufak bir olay yaşanmadan karşılaşmanın tamamlanmasını sağlayan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ve görevli emniyet personeline;

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve görevli personeline;

Türkiye Voleybol Federasyonu’na, karşılaşmanın hakemleri, gözlemcisi ve saha komiserine;

….’ diye devam ediyor…

*- 2 Mart’ta İzmir’de

Üç uluslararası sanatçıdan oluşan Tanini Trio ve geleneksel Türk müziğinin en İzmir escort önemli yorumcularından biri olan Melihat Gülses, 2 Mart’ta Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda dinleyicileri çağdaş tınılar ile gelenekten evrensele uzanan müzikal bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

*- İzmir’den Elazığ’a

Yaşanan deprem felaketinde sadece evler yıkılmamış, sadece insanların can kaybı olmadı.

Deprem Bölgesinde üreticilerimizin de damları, ahırları, ağılları yıkılmış, büyükbaş ve küçükbaş hayvan kayıpları da meydana geldi.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile beraber bir kampanya başlattı.

İzmir olarak ‘Kardeşimin Koyunu Benden’ sloganıyla yola çıkılan bu kampanya ile acılar paylaşılacak.

*- Gelecek Partisi’nin İzmir ziyareti

30 Ocak 1923 Tarihinde imzalanan karşılıklı ve zorunlu olarak ‘Nüfus Mübadelesi’ni öngören anlaşmanın 97’nci yıldönümünde kendisi de Girit göçmeni olan Gelecek Partisi İzmir il Başkanı Cem Kavur, İzmir Girit Mübadilleri Derneği’ni ziyaret etti.

*- Urla’daki çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talimatıyla, Fen İşleri, İZBETON, İZSU ve Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte şantiye turuna çıkan üst yöneticiler, öncelikle ilçenin çeşitli sokaklarında devam eden asfalt çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ağaçlı Yol olarak bilinen Mithatpaşa Caddesi’nin üç kilometrelik bölümündeki asfalt yenileme çalışmaları denetlendi.

Buradan Kalabak bölgesine geçildi, Urla’da 11 ayrı sokakta toplam 15 kilometrelik asfalt yenileme çalışması yapıldığını, 20 kilometrelik asfalt yenileme çalışması daha yapacaklarını belirtildi.

Çalışmalar Kalabak’ta 15 gün, Mithatpaşa Caddesi’nde ise 1 ay içinde tamamlanacak.

Bu arada ben de bir hatırlatma yapayım;

Çin’de 10 bin yataklı iki yeni hastane 6 günde bitirilerek hizmete açıldı, son virüs ve hastalık nedeniyle….

*- En çok bilinen marka: Folkart

İzmir’de bağımsız bir araştırma kuruluşu tarafından, 1000 kişi ile doğrudan yapılan görüşmeler ışığında hazırlanan, ‘Marka Bilinirliği ve Algısı Araştırması’na göre; Folkart’ın marka bilinirliği yüzde 98.6, marka güven oranı yüzde 87.1, tavsiye etme düzeyi ise yüzde 98 olarak ölçümlendi.

Folkart, ‘İzmir” denilince de, araştırma sırasında, akla gelen ilk marka oldu.

Araştırma sonuçlarından gurur duyduklarını belirten Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi:

‘Gayrimenkul sektöründe inşaatlar, ‘Güven’ temelli olarak inşa edilir.

Temelden itibaren bir yapının en üst noktasına kadar ‘Güven’ hakim olmalıdır. Folkart’a güvenip, bizimle birlikte geleceğini şekillendiren değerli dostlarımızın, komşularımızın İzmit escort ve değerli İzmirliler’in bize olan bu güvenine layık olmak için çalışmalarımızı kararlılıkla, heyecan duyarak sürdüreceğiz.’

*- Yeni yönetim seçilecek

EMO İzmir Şubesi 33. Olağan Genel Kurulu, yarın (1 Şubat 2020 Cumartesi) Saat 10:00‘da Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi‘nde başlıyor.

Seçimler ise 2 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecektir. Katılımınızı bekleriz.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi 33. Olağan Genel Kurulu, 1-2 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek. EMO İzmir Şubesinin yeni dönem çalışmalarının planlanacağı Genel Kurulda, 33. Çalışma Döneminden görev yapacak Yönetim Kurulu, Şube Denetçileri ve Şubeyi EMO Genel Kurulunda temsil edilecek delegeler, tüm Şube üyelerinin katılabileceği seçimlerle belirlenecek.

*- Konaklamada yıllık bilanço belli oldu

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), 2019 yılı doluluklarının bir önceki yıla göre yüzde 2.4 artarak yüzde 67.6 olduğunu açıkladı.

Ortalama oda bedeli yüzde 10.4 artışla 77.4 Euro’ya, oda başı Kadıköy escort elde edilen gelir yüzde 13 artışla 52.3 Euro’ya yükseldi. 2019 yılında son 3 yılın en iyi rakamlarına ulaşıldı.

*-


Yaşar EYİCE
0532 781 95 18

E-Posta: yasar.eyice@gmail.com
ve yeyice@mynet.com
Twitter: @Yeyicee
Facebook: yasar.eyice.311

Bir yanıt yazın

Top