Buradasınız
Anasayfa > SAĞLIK > ULUSLARI 7.KEZ BULUŞTURAN DÜNYA BARIŞ KUPASI EBRAR BEBEĞE UMUT OLDU

ULUSLARI 7.KEZ BULUŞTURAN DÜNYA BARIŞ KUPASI EBRAR BEBEĞE UMUT OLDU

Sosyal Medyada Paylaş

Dünya Barış Kupası 7.Uluslararası Masterler Futbol Turnuvası’nın ilk etabı Antalya’da başladı. İki etabı 16 ülkeden 24 takımla gerçekleştirilecek turnuva da bir sosyal sorumluluk projesine de imza atılarak, SMA 1 Tip hastası Akhisar’lı Ebrar Bebek için vatandaşlar ve turnuva katılımcılarından destek sağlanmaya çalışılıyor. .
İlk 4’yılı Aydın’ın Kuşadası ilçesinde gerçekleştirilen Dünya Barış Kupası son üç yıldır Antalya’da düzenleniyor. Bugüne kadar Avrupa, Asya, Kuzey Amerika ve Afrika’dan onlarca takımın mücadele ettiği geleneksel turnuvanın talep yoğunluğu nedeniyle bu yıl iki etap halinde oynanması planlandı.

16 -19 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen birinci etaba +40 kategorisinde Türkiye den Fenerbahçe, Adıyaman Mas Der, Kırklareli Belediye, Bulgaristan’dan Targovishte, Romanya’dan Victoria Bucuresti, Portekiz’den Compact, Bosna Hersek’ten Master Bosna, Kosova’dan Kfv Prizren, +50 kategorisinde Türkiye’den Akhisar ve Marmaris, Bulgaristan’dan Shumen ve Moğolistan’dan Oyutan takımları katıldı. 19 -23 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek ikinci etap ise Kuzey Afrika’dan Orta Doğu’ya, Orta Avrupa’dan Türkiye’ye uzanan coğrafyalardan gelecek 12 takımla oynanacak.
AKHİSARLI SMA HASTASI EBRAR BEBEĞE DESTEK
Turnuva organizasyon komitesi geçen yıl ihtiyacı olan bazı vatandaşlara akülü engelli arabası temin ederek başlattığı sosyal sorumluluk projeleri uygulamasına bu yıl SMA hastası Akhisar’lı 10 aylık Ebrar Aktürk’ün tedavi masraflarına katkı koyarak devam etme kararı aldı. İlçeden gelerek turnuvada yer alan Akhisar +50 yaş Masterler ekibiyle ortak hareket eden komite tüm vatandaşlara ve turnuvada yer alan takımlara çağrıda bulunarak tedavisi çok ağır maddi yükler içeren hastalık için Ebrar bebeğe yardım toplamaya başladı.

Turnuva Organizasyon Komitesi Başkanı Ahmet Gök futbolun ve futbol organizasyonlarının uluslararası barış için önemli bir araç olmasının yanısıra uluslararası dayanışma ve yardımlaşma anlamında da örnek işlere imza attığını söyledi. Vatandaşların da ailenin açtığı hesaplara diledikleri kadar yardım yapabileceğine dikkat çeken Ahmet Gök; “ 7.kez düzenlediğimiz Dünya Barış Kupası’na 16 ülkeden 24 takımın katılımıyla. bu yılda Antalya’da başladık. Antalya’ya gelen takımlarımız ülkelerini şehirlerini temsil etmek için geliyorlar.

Centilmenlik ve kardeşlik havasında geçen bu organizasyonda geçen sene birincisini bu yıl ikicisi yaptığımız sosyal sorumluluk projelerimizde var. Bir bebeğimize destek için yaptığımız bu yıl ki projemizde inşallah başarıyla sonuçlanacaktır. Geçen yıl akülü araç ihtiyacı olan kardeşlerimiz için güzel bir etkinlik yaptık. Yabancı takımların da büyük ilgi gösterdiği bu sene ki .Dünya Barış Kupası’nda SMA hastası Ebrar bebeğe destek vermek istiyoruz. Vatandaşlarımız da ailenin açtığı hesap aracılığıyla yardımlarını ulaştırabilirler, İnşallah hep birlikte SMA hastası bebeğimizin yanında oluruz. “dedi.
Ahmet Gök dileyenlerin yardım hesap numaralarına “ebraranefesol” instagram sayfasından ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Ülkelerinde profesyonel liglerde mücadele etmiş bazı eski ünlü futbolcuların da yer aldığı takımlar arasındaki zevkli ve çekişmeli maçları, aileler ve ülkemizde turist olarak bulunan futbolseverlerde heyecan ve tezahüratlarla izliyorlar.

Seyfi GÜL

Bir yanıt yazın

Top