Buradasınız
Anasayfa > ASAYİS > Trol tekneleriyle balık avlayanlara 20 bin lira ceza

Trol tekneleriyle balık avlayanlara 20 bin lira ceza

Sosyal Medyada Paylaş

İzmir’de sahil güvenlik ekipleri, trol avcılığı yapan iki teknedeki balıklara el koyarak 20 bin lira ceza keserken, yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Sakız Adası’na kaçmaya çalışan 43 kaçak göçmeni de yakaladı.
Devriye görevi yapan TCSG 30 Sahil Güvenlik botu, İzmir’in Karaburun ilçesinin batısında 01.30 ve 03.00 sıralarında kaçak trol avcılığı yapan iki tekneyi durdurdu. Sahil Güvenlik ekipleri, yasa dışı balık avcılığı yapan teknelerdeki balıklara ve balık avı yapılan takımlara el koyarak iki tekneye 20 bin lira para cezası kesti. İki balıkçı teknesinden el konulan 14 kasa mezgit, mercan, tekir, barbun balıkları ile 2 köpek balığı Çeşme İskelesi’ne getirildi. Balıklar, işlemlerin ardından Çeşme Su Ürünleri Kooperatifi’ne teslim edildi.

43 göçmen yakalandı
Devriye görevini sürdüren TCSG 30 sahil güvenlik botu, 05.00 sıralarında da İzmir’in Çeşme ilçesinde, Uç Burun açıklarında bir şişme bot tespit ederek durdurdu. Ekipler, yasa dışı yollarla Sakız Adası’na kaçmaya çalışan 43 Suriyeli kaçak göçmeni yakaladı.
Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri, Çeşme İskelesi’ne çıkarılan, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun olduğu kaçak göçmenlere de yiyecek ve içecek yardımında bulundu. Edinilen bilgiye göre kaçak göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderilecek.

Bir yanıt yazın

Top