Buradasınız
Anasayfa > ASAYİS > Son Mühür Gün Başlıyor canlı yayın konuğu MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin oldu

Son Mühür Gün Başlıyor canlı yayın konuğu MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin oldu

Sosyal Medyada Paylaş

Veysel Şahin: Rum severleri İzmir’den temizlemeliyiz!

Son Mühür Gün Başlıyor canlı yayın konuğu MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin oldu. Başkan Şahin, son zamanlarda gündemde olan 104 Amiralden gece yarısı gelen bildiri ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Öte yandan Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümüne değinen Şahin, iki yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Tunç Soyer’in belediyeye kattığı birkaç yenilik dışında hiçbir şeyin olmamasını eleştirdi.

SON MÜHÜR – ZEYNEP GÜNAY

Son Mühür’de yayınlanan Gün Başlıyor canlı yayın programına konuk olan Veysel Şahin, 104 Amiralden gece yarısı gelen bildiri üzerine düşüncelerini dile getirdi ve şunları söyledi:

104 AMİRALDEN GECE YARISI BİLDİRİSİ

“Amerikan Emperyalizminin düğmeye bastığını Türkiye’de bir sene önce söylenen şeylerin yerine getirilebilmesi için düğmeye basıp birtakım yerlerin harekete geçirildiğini düşünüyoruz. 30 – 40 yıllık görevi boyunca ne yaptıklarını bilmediğimiz, son 25 yılda da orduyu FETÖ’nün eline teslim eden, orduyu büyük sıkıntılara sokan paşaların, bugün emekli olduktan sonra evlerinde otururken usanıp da hadi ortalığı bir hareketlendirelim diye yaptıkları bir şey değildir diye zannediyorum. Bu programla planla hazırlanmış, düzenlenmiş bir harekat. Ertesi gün aynı şey emekli büyük elçilerden geldi, ertesi gün milletvekillerinden geldi. Bunu biz planlı, programlı bir harekat olarak görüyoruz. Türk milletine şimdi karadan İdlib’e Türk ordusu başka topraklar üzerinden mücadele halindeyken 103 tane tekaütün ortaya söz söylemesi, hadsizlik etmesi, tehdit etmesi Türk milletini, bize yanlış geliyor, abes geliyor. Buna ilk cevabı Genel Başkanımız Devlet Bahçeli verdi. Emekli maaşları kesilmeli, ordudan da atılmalılardı. Doğrusu bu efendim. Milletimizden aldığı güçle, parayla, imkanla, oturduğu yerden azıp da Türk milletine ayar vermeye çalışana şamar vurulup yerine oturulmalı. Bu kötü örnek olmamalı.”

ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

“Hepimizin yetişmesinde, kimliğimizin, kültürümüzün, yolumuzun oluşmasında emeği hakkı olan kurucu Genel Başkanımız Alparslan Türkeş’in de evvelki gün ölüm yıl dönümüydü. Bu vesileyle tüm ülküdaşlarıma buradan başsağlığı diliyorum. Bizim için farklı bir şey Alparslan Türkeş. Öyle çok rahat konuşabileceğimiz bir kişilik değil. Hepimizin büyüğü, önderi, kutubumuz, kutup yıldızımızdı bizim. Allah rahmet eylesin.”

Başkan Veysel Şahin, Anayasa Mahkemesi kapatılsın çağrısına değindi.

“Bu çıkarılan pandomimlerin tamamının gerekçesi Türkiye’de PKK’nın siyasi uzantısının Devlet Bahçeli tarafından kapatılsın demesinden kaynaklanıyor. Bunların tamamının gerekçesi bu. Temel noktası, çıkış noktası bu. PKK siyasi uzantısı kapatılsın. Şimdi dünyanın hangi demokratik ülkesinde İngiltere’de, Fransa’da, İtalya’da, dünyanın hangi demokratik ülkesinde bir parti devletten, devletinden aldığı parayla askerini öldüren, insanını öldüren, kadınını öldüren, öğretmenini öldüren bir örgütün siyasi uzantısına sahip çıkar, bir arada olabilir? Dünyanın hangi ülkesi buna müsaade eder? Dünyanın hiçbir yerinde müsaade edilmez efendim. Üç tane serseri Amerikan Meclisini bastı da, Amerika dünyada kırmızı bilmem ne ilan etti. Bir tane serseri arabayla meclisin önüne geliyor, bir bıçakla orada bir kargaşa çıkarıyor. Amerika kırmızı alarm veriyor, ayağa kalkıyor. Halbuki bu adamlar bizim 30 yıldır 30 bin insanımızı öldürdüler. Binlerce askerimizi şehit ettiler. Devlet Bahçeli diyor ki terör örgütünün siyasi partisi kapatılmalı. Vay sen misin kapatılsın diyen? Kemal Kılıçdaroğlu dokundurmam diyor, sahip çıkarım diyor, bilmem ne yaparım diyor. Sahip çıkanlar oluyor, arka çıkanlar oluyor, yardım edenler oluyor, bilerek bilmeyerek yardım edenler oluyor. Bütün bu çıngarların gerekçesi de PKK’nın siyasi uzantısı kapatılsın denmesi. Öteki tartışmalar lafügüzaftan ibarettir.”

BELEDİYENİN YAPTIĞI HİÇBİR ŞEY YOK

“Tunç Soyer göreve geleli 2 yıl oldu. Pagos pazarı açtı, Agamemnon Limanı yaptı, Homeros Caddesi yaptı, Gaziemir’de Parta projesi yaptı. Başka bir şey yaptığını görmedik. Çok büyük bir afet geçirdik. İzmir’e baş sağlığı diliyorum. Ama belediyenin yaptığı hiçbir şey yok. Devlet, yıkılan binaların yerine TOKİ’nin inşaatlarına başladı. Ama belediye bir faaliyete başlamadı daha. Belediye tespit yapıyor. Bir yıl sürecekmiş. Belediyeye bakış açımız, gördüğümüz, göreceğimiz bu. Hani bir şey görmedik, ne söyleyeceğiz?”

Başkan Şahin, “Alt yapı sorunları öncelikle çözülmeli” diyerek kentte alt yapı sorunlarına dikkat çekti.

“Efendim sel felaketi oldu, sel bir afet. Doğal felaket ama şuraya sel bastı, buraya basmadı. Neden? Alt yapısı yapılmış olan yere bir şey olmuyor, alt yapısında bir yatırım yapmadığın bir yerde sel oldu, taşkın oldu. Taşkınlar, sele sebep oldu. Gider olmayınca, alt yapı olmayınca işte şu kadar bin olması gereken bizde sadece 300 tane var diyor. Yılda da 50 tane yapacağız diyor. Büyükşehir’in programına göre 50 yılda bitecek alt yapı sorunlarımız. Alt yapı sorunları öncelikle çözülmeli.”

“RUM SEVERLERİ İZMİR’DEN TEMİZLEMEMİZ GEREKİYOR”

“Porta diye bir şey yapmış Gaziemir’e. Porta ne biliyor musunuz efendim? Porta, kapı demek. Yani İzmir’e giriş kapısı demek. Halbuki bizim İzmir’e giriş kapımız, Gazi Umur Bey tarafından Gaziemir’den giriş kapımız yapıldı. Oraya bir şey yapılacaksa, oranın adı Gazi Umur Bey olmalıydı. Adam Yunanca Porta diyor. Şimdi Kadifekale’de bizim şehitliğimizin içinde halk pazarı yapmış, adına Pagos pazarı diyor. Ben bunlara genel olarak ‘Pagosçular’ diyorum. Pagosçuları 100 yıl önce Yunan’ı denize döktüğümüz gibi Pagosçuları, Rum severleri İzmir’den temizlememiz gerektiğini düşünüyorum.”

Bir yanıt yazın

Top