Buradasınız
Anasayfa > Genel > Şehit Songül yarbayın adı Karşıyaka’da yaşayacak

Şehit Songül yarbayın adı Karşıyaka’da yaşayacak

Sosyal Medyada Paylaş

İzmir’in Karşıyaka Belediyesi, geçen mayıs ayında Şırnak Şenoba’da meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Yarbay Songül Yakut’un adını Örnekköy’de yeni yapılan parka verdi.
Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Mahallesi 7600. Sokak’ta yapımı tamamlanan yeni parka mayıs ayındaki helikopter kazasında yaşamını yitiren Türkiye’nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı Yarbay Songül Yakut’un adını verdi. 4 bin metrekare arazi üzerine kurulan ve içerisinde basketbol sahası, oyun ünitesi ve oturma gruplarının yer aldığı park, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yarbay Songül Yakut’un isim tabelasının önünde asker selamı veren kadın jandarmalar, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Törene katılanlar park alanını gezerken, tören sonrasında şehit için lokma da döktürüldü.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Biz ’bir kadın tüm dünyayı değiştirir’ sözünü dünyaya kanıtlamış bir anneyi kalbine basmış, Zübeyde annesine yakışmış Karşıyaka’yız. Yarbay Songül Yakut, halkımızın kalbinde ve Karşıyaka’da adını taşıyan bu parkta bir daha ölümsüzlüğe kavuşacak. Songül yarbay, uğradığı kumpas karşısında üç yıllık bir onur savaşı verdi ve haklılığını kanıtladı. Savunduğu değerleri biz de sonsuza dek savunacak, bu ülkenin Cumhuriyet değerlerini asla çiğnetmeyecek, teslim olmayacağız. Anısı önünde saygıyla, sevgiyle, minnetle eğiliyorum” dedi.

“Sonsuza kadar yaşatacağız”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, “Biz, Ulu Önderimiz Atatürk sayesinde kadın haklarını tüm dünyadan önce savunan ve destekleyen bir milletiz. Songül Yakut, Malatya’nın bir köyünden çıkıp yarbay olabiliyorsa, bunu laik Türkiye Cumhuriyeti’ne borçluyuz. Şehit acısının dindiği, Atatürk’ün kıymetinin bilindiği bir ülke hedefi ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu park, bir Cumhuriyet kadını olan Yakut’un adına çok yakıştı” diye konuştu.
Yakut’un ağabeyi Aliseydi Yakut ve Örnekköy Mahalle Muhtarı Avni Yüksel de Songül Yakut adına açılan park için Başkan Akpınar’a teşekkür etti. Törene Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ile Sezgin Tanrıkulu, Songül Yakut’un ağabeyi Aliseydi Yakut, CHP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu, İzmir İl Jandarma Komutan Vekili Albay Recep Uysal, 2. Ana Jet Üssü Komutan Vekili Yarbay Tolga Çınar, Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

Top