Buradasınız
Anasayfa > Genel > SAĞLIĞIMIZ ELİMİZDE / YAŞAR EYİCE

SAĞLIĞIMIZ ELİMİZDE / YAŞAR EYİCE

Sosyal Medyada Paylaş

65 yaşın üstünde olduğu halde bir saniyesini bile boş geçirmeyen, gerek bedenen, gerekse fikren ve en önemlisi araştırması ile tanıdığım Urlalı komşum Haluk Narbay bu kez ‘Uzun Ömürlü olmak için, 70-79 yaş arası 10 yıl çok önemlidir!’ diyor.

İsrailli alimler araştırmış ve bulmuş.

70-79 yaşları tehlikeli bir dönemdir.

Bu dönemde, çeşitli organlar hızla azalır.

Çeşitli geriatrik hastalıkların sık görüldüğü bir dönemdir ve vücut bu yaşlar arasında genellikle hiperlipemi, arteriyoskleroz, hipertansiyon ve diyabete eğilimlidir.

Eğer bu dönem dikkatle ve sağlık içinde geçirilebilirse 80 yaşına girdikten sonra, bu hastalıklar azalacak ve zihinsel ve fiziksel sağlık 60-69 yaş seviyesine geri dönebilecektir.

Bu nedenle, 70-79 yaşları arasındaki yaşlara ‘tehlikeli yaş grubu’ denilmektedir.

*- SAĞLIK ZENGİNLİKTİR

İnsanlar yaş aldıkça sağlıklı bir yaşam sürmek ister.

‘Sağlık Zenginlik’ anlamındadır.

70-79 yaş arası 10 yıllık sağlık hizmetleri çok önemlidir.

İşte bazı basit adımlar

Her gün aşağıdaki önerileri uygulamak yaşamınızın’ bu ‘tehlikeli yaş grubu’ aşamasında daha sorunsuz gezinmenize yardımcı olacaktır.

1. Su: ‘Su Sen iyi ve en ucuz sağlık içeceği” dir.

Her gün aşağıdaki gibi en az üç defa / gün boyunca büyük bir bardak su içmelisiniz!

İlk bardak: Yataktan kalktıktan sonra aç karnına bir bardak su içebilirsiniz.

Görünmez terleme ve idrara çıkma nedeniyle, kalktıktan sonra susamamış olsak bile, vücut sıvıları su eksikliği nedeniyle hala kalın olacaktır.

İkinci bardak: Egzersiz sonrası bir bardak su. Doğru miktarda egzersiz uzun ömürlü yapı taşlarından biridir. Ancak, egzersizden sonra, su takviyesi yapılmasına özel dikkat gösterilmeli, yaşlıların su içmeleri önerilir.

Üçüncü bardak: Yatmadan önce bir bardak su kan viskozitesini etkili bir şekilde azaltabilir ve hatta yaşlanmanın görünümünü yavaşlatabilir. Angina, miyokard enfarktüsü ve diğer hastalıklara karşı durmaya yardımcı olur.

2. Bir kase yulaf lapası: Kendinizi hasta hissediyorsanız, bir kase yulaf lapası içmek!

Qing Hanedanlığı’ndaki meşhur bir tıp bilimcisi olan Wang Shixiong, kitabında ‘dünyanın ilk tamamlayıcısı’na yulaf lapası adını verdi.

China Daily Online, Harvard Üniversitesi tarafından 100.000 kişi üzerinde yürütülen 14 yıllık bir çalışma yayınladı.

Günde yaklaşık 28 gram tam taneli mısır gevreği lapasının bir kabın ölüm oranını% 5 ve% 9 azaltabildiği bulundu. ve kalp-damar hastalıkları riskini azalttığı saptandı.

Her gönüllü 1984’te çalışmaya katıldığında iyi bir fiziksel durumdaydı, ancak 2010 geri bildirim anketinde 26.000’den fazla gönüllü vefat etti.

Düzenli olarak yulaf lapası, kahverengi pirinç, mısır ve karabuğday gibi tam tahılları yiyen gönüllülerin tüm hastalıklardan, özellikle de kalp hastalıklarından uzak durduğu görülmüştür.

3. Bir bardak süt: Süt ‘beyaz kan’ olarak bilinir ve insan vücuduna verilir.

Besin değeri çok fazla kalsiyum, yağ ve protein ile bilinir.

Tavsiye edilen günlük süt ve süt ürünleri alımı 300 gramdır.

Sıradan bir 200 ml süt şişesi için günde bir veya iki 200 ml – şişe veya paket süt içmeniz yeterlidir.

4.Bir yumurta: Yumurtaların insan tüketimi için en uygun besin olduğu söylenebilir. Vücudun yumurta proteinini emme oranı% 98 kadar yüksek olabilir.

5. Bir elma: Modern araştırmalar, elmanın, kolesterolü düşürme, kilo verme, kanseri önleme, yaşlanmayı önleme, belleği arttırma ve cildi pürüzsüz ve yumuşak hale getirme etkisine sahip olduğuna inanmaktadır.

Farklı renkli elmaları sağlık yararları farklıdır:

Kırmızı elmalar kan lipitlerini düşürme ve kan damarlarını yumuşatma etkisine sahiptir

Yeşil elma besleyici karaciğer ve detoksifiye etkiye sahiptir ve depresyonla savaşabilir, bu nedenle gençlerin yemesi için daha uygundur.

Sarı elmalar görmenin korunmasında iyi bir etkiye sahiptir.

6.Soğan: Soğanın çok yüksek bir besin değeri vardır ve kan şekeri düşürmeye yardımcı olmak, kolesterolü düşürmek, kanseri önlemek, kardiyovasküler ve serebrovasküler hastalıkları korumak ve ayrıca anti-bakteriyel, soğuk algınlığını önlemek ve kalsiyum ve kemikleri desteklemek gibi birçok işlevi vardır. Haftada en az üç veya dört kez soğan yiyin.

7. Bir parça balık: Çinli Diyetisyenler ‘dört bacak’ yemenin ‘iki bacak’ yemekten daha kötü, ‘iki bacak’ yemekten ‘bacaksız’ yemekten daha kötü olduğu konusunda uyardılar.

‘Bacak yok’ esas olarak balık ve çeşitli sebzeleri ifade eder.

Balıklarda bulunan protein kolayca sindirilir ve emilir. Yağdaki doymamış yağ asitleri, özellikle de çoklu doymamış yağ asitleri vücut için nispeten iyidir.

8.Nazik yürüyüş: Bunun sihirli bir yaşlanma karşıtı etkisi vardır. Yetişkinler 12 haftadan daha uzun süre düzenli olarak (yaklaşık 1 km veya daha az) yürüdüklerinde, doğru duruş ve bel çevresinin etkisini elde ederler ve vücut güçlenir ve kolay yorulmaz.

Ek olarak, yürüme egzersizi baş ağrısını, sırt ağrısını, omuz ağrısını vb. Tedavi etmek için de faydalıdır ve uykuyu destekleyebilir.

Uzmanlar, günde 30 dakikalık bir yürüyüşün ‘yetişkin hastalığı’ tehlikesinden kurtulabileceğine inanıyor.

Günde 10.000 adım atanlar, kardiyovasküler ve serebrovasküler hastalıklar geliştirme şansı daha düşük olacaktır.

*-

Yaşar EYİCE
0532 781 95 18
Twitter: @Yeyicee
Facebook:  yasar.eyice.311

Bir yanıt yazın

Top