Buradasınız
Anasayfa > YEREL > Saç ektirenlere güneş uyarısı

Saç ektirenlere güneş uyarısı

Sosyal Medyada Paylaş

Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saç ekimi yaptıran hastaların yazın uymaları gereken kuralları anlatarak, “Yaz aylarında yapılan saç ekimlerinde hastalar ilk 15 gün direkt güneş ışınlarına maruz kalmamalıdır” dedi.
Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saç ekimi sonrası dikkat edilecek hususları anlattı. Gülgör, operasyon sonrası 3 ile 4 arasında günlük yaşama dönülebileceğini ifade ederek, “Saç ekiminin sağlığı açısından bu uyarıların dikkate alınması gerekmektedir. Operasyon sonrası 3 ila 4 günlük içerisinde günlük hayata dönmek mümkündür. Eğer saç ektiren kişi tozlu bir ortamda çalışıyorsa 10 gün istirahat etmelidir. Yaz aylarında yapılan saç ekimlerinde hastalar ilk 15 gün direkt güneş ışınlarına maruz kalmamalıdır. Şapka 15 gün sonra takılabilir. Bu yüzden kişi denize ve havuza gittiğinde şapka ile dolaşarak kendisini koruma altına alabilir” dedi.
Saç ekimi yaptıran hastaları denize ve havuza girdikten sonra duş alıp serin bir ortama geçmelerini önerdiklerini anlatan Gülgör, “Güneş kremlerini de kullanabilir. Sıcaklardan dolayı sık sık duş ihtiyacı duyacağından hastalar şampuan kullanmadan duş alabilirler. Şampuanı 2 veya 3 günde bir kullanılmasını öneriyoruz. Saç kökleri oldukça hassastır. Bu yüzden ilk 15 gün ekim yapılan saçlarımızı darbelerden de korumalıyız” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

Top