Buradasınız
Anasayfa > Genel > MARMARİS BELEDİYESİ ACAR BAŞKAN’IN 34 YILLIK OTELİNİ MÜHÜRLEDİ

MARMARİS BELEDİYESİ ACAR BAŞKAN’IN 34 YILLIK OTELİNİ MÜHÜRLEDİ

Sosyal Medyada Paylaş

MARMARİS BELEDİYESİ ACAR BAŞKAN’IN 34 YILLIK OTELİNİ MÜHÜRLEDİ
                 Bugünlerde Marmaris’te, ”Traji Komik Siyasi İşler” oluyor, “Besle Kargayı Oysun Gözünü” Atasözü Gerçek Oldu!..

Marmaris’te 2004 – 2019 yılları arasında aralıksız 15 yıl görev yapan önceki dönem Belediye Başkanı Ali Acar’a ait 34 yıllık Nergis Otel; Başkan Acar’ın  ilk seçildiği 2004 yılında CHP Gençlik Kolu Başkanı olarak, Başkan Acar’ın seçim öncesi ekibinde yer alan ve sonrasında CHP İlçe Başkanlığı ve Belediye Meclis üyesi olarak ta  yine Başkan Acar’ın ekibinde siyasete devam eden , şimdiki Belediye Başkanı Mehmet Oktay tarafından, “imara aykırı “ olduğu gerekçesiyle, mühürlendi.

Marmaris belediyesi ekiplerince önceki gün (10 Ağustos 2022) gerçekleşen; Yapı Tatil Zaptı ve Mühürleme sonrası Otel’de her hangi bir tahliye yapılmazken otel, yaklaşık 300 müşterisine konaklama hizmeti vermeye devam ediyor.


                Otel Yönetimini sağlayan eşi Sevgi, çocukları Atika ve Mehmet Acar’la birlikte basına açıklamalarda bulunan önceki dönem Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar; kendilerine yapılan bu yıldırma işlerinin mevcut belediye yönetiminin görev yapma değil, kamuoyunda hizmette yetersiz kaldıklarının konuşulmasından ve yaşadıkları gelecek kaygısından kaynaklandığına dikkat çekerek; “ 2019 – 20 yılında yaptığımız tadilat sırasında mevcut Marmaris belediyesinin ekipleri defalarca burada dolaşarak, fotoğraflar çektiler.

Tesisimizle ilgili yatırım teşvik belgeli olacağı için işyeri açma çalışma ruhsatını almak için ruhsat devir sözleşmesiyle ilgili, belediye 2019 Aralık ayında bu tesise Acar Turizm adına, yeni işletici adına da işyeri açma çalışma ruhsatı vermişti. Zaman içerisinde tesisimiz de tadilatımızı bitirdik ve basit tamir tadil imar kanununda tanımlanan bir yapı, içerisinde olacağı için belediyeye dilekçemizi sunduk.

Bu arada Pandemi koşullarında devamlı ilgi odağı oldu, tadilat esnasında otelimiz belediye tarafından. Marmaris’in başka bir yerinde hiç bir şey yokmuş gibi… Yaptığımız tadilat sonucu otelimiz;  Marmaris’te misafir mennuniyetinin en iyi olduğu ilk 3 otelden birisi oldu.

Bu arada neler yaşadık? Mesela otelimizin girişine sahile tarafına yelken bayrakları yaptırdık, Marmaris’in her yerinde görülenlerden, olanlardan. Hemen belediyeden bir tebligat geldi bize, kaldırın diye. Polemiğe girmedik, kaldırdık. Geçen sene otelimiz sokağına sanat sokağı yaptılar. İdari mahkeme bu kararı reddetti, yine de kaldırmadılar, savcılığa suç duyurunda bulunduk.

Yangın bahane edildi, mesele oradaki tezgahların kalkması değildi, mesele otelimize malzeme getiren tedarik araçların girememesi. O yollar babalarla hala kapalı çöp kamyonları bile giremiyor. Tezgahlar kaldırıldı, sonrasında bir tutanak geldi bize klima suları damlayarak sokağa gidiyormuş(?) Ben 15 yıllık belediye başkanlığı yaptım, her yol çalışmasında binalardan inen balkon sularını kaldırım altından oluklara akmasını sağlayan fiziki düzenlemesini yaparak akışını sağlarız. Bunun farklı bir uygulaması yok, bununla ilgili ceza yazdılar.

Bunu geçtik bu yıl zaten sanat sokağı gerekçesiyle kapatılan yollar, oradan bağlantı yolumuz yoktu, iki kılçık tabir ettiğimiz yolu da ulaşımı sağladığımız, engellemek için  keyfi olarak babalarla kapattılar. Büyükşehir ulaşım daire başkanlığına müracaatımız sonucu, “alınan bir kapatma kararı yok”,  sağ olsunlar bunlara talimatları verdi ve kaldırdılar. Geçen hafta Muğla Cevre şehircilik il Müdürlüğünden bir yazı aldık. Marmaris belediyesinin bizimle ilgili yapı kayıt belgesinin iptal edilmesiyle ilgili 2022’nin 3 ve 5 ayında Çevre ve Şehircilik  İl Müdürlüğünden, bizim yapı kayıt belgemizi iptal etmişler. Bu ne demek, elektriğin, suyun kesilmesi ilgili belediye gelecek buraya yapı tatil zaptı tutup mühürleyecek.

Tanrıya şükür Marmaris te güzel bir sezon geçiyor. Düşünebiliyor musunuz bu işin zamanlamasını. Hem bu işin aradan 2.5 – 3 yıl geçtikten sonra?.. Madem böyle bir şey var, ne için zamanında tadilat yapıldığında yapı tadilat zaptını tutmadınız, bu yaptığınız iş yasal değil diye? Sonuçta bu kasıtlı şahsi zarar vermek için yapılan bir uygulama. Arkadaşlar 15 yıl boyunca, neler yaşadığımıza hepiniz tanık oldunuz.

Kolay değil rantın olduğu bu kadar keşmekeşliğin olduğu, keyfi anlayışın ticaret anlayışının olduğu bir yeri disipline etmek, belli bir düzene sokmak.Marka değerini artırmak, o kadar kolay değil. Bizler mevcut belediye ve diğer tüm kamu kurumları yasanın kendisine vermiş olduğu sorumluluğuyla İnsan ayırımı yapmadık, husumetle kişisel kinle kimseye bir şey yapmadık. Maalesef Marmaris’i kilitlemek için öyle bir mekanizma vardı Marmaris te. Sonuçta imar barışını devlet çıkardı, yasal gayri yasal olan şeylerin önünü açtı, sonuçta iyi oldu bu iyiye kullanıldı mı hayır! Tekrar kaçak yapılanma hızlı bir şekilde devam ediyor. Ama Marmaris’in özeline geneline baktığımızda, hiçbir otelde onaylı mevcut projesi uygun yapı kayıt belgesi hepsi almış olmasına rağmen hiçbir tane uygun bir yer yoktur, bu da doğaldır. Bazıları şu anda yönetimde olan kişilerin, bir de bunların oteline bakın. Gayri yasal verilmiş ruhsatlarla bu kadar ayyuka çıkmış.

Acaba ne oldu da sadece Ali Acar mı? Burada Çevre Şehircilik Bakanlığına yazılan yazının, iptal gerekçeli yazı tutanak ister. Sen belediye olarak bir yerde kaçak yapı tespit edersen 2.5 – 3 yıla yakın zaman geçiyor, sen hiçbir tutanak tutmuyorsun. Çevre şehircilikte bakıyor belediyeden gelen dosyaya, tutanak yok. Ve alal acele ne yaptılar dün geldiler oteli mühürlemeye kalktılar. Otel mühürlemenin yasada bir açıklaması vardır. Siz o kaçak yapıyı tahliye eder boşaltırsınız.

Hadi buyurun 300 tane konaklayan misafir 100 personel siz burayı tamamen boşaltın, yapacaksanız adam gibi yapın. Sonuçta bu ahlaki değildir. Neden böyle? Her halde korku başladı. Niye AKP’den korkmuyorsunuz kardeşim, neden korkuyorsunuz bizden? Bakıyoruz onlarla araları çok iyi. Marmaris’te bu kadar sıkıntı varken, nerede bu memleketin muhalif meclis üyeleri?..
 Bu yaşadıklarımıza hakikaten anlam veremedik. Öyle bir yapı tatil zaptı tuttular ki; 34 yıllık otelin, iskanlı bir otelin, iki bloklu bir otelin imar barışına giren kısmını bir kenara bırakın, tescilli otelin her tarafını, kaçak konumuna sokmuşlar.
İşlerini mi bilmiyorlar, hakikaten kimin kimle hesabı var bunu bir sorsanıza onlara?.. Bunun temelinde yatan sebebin korku diye düşünüyorum. E korkunun ecele faydası yok,
arkadaşlar. “ dedi.

 

 

Bir yanıt yazın

Top