Buradasınız
Anasayfa > YEREL > Konak’ta üçüncü yıla özel kutlama

Konak’ta üçüncü yıla özel kutlama

Sosyal Medyada Paylaş

Hizmet döneminde üç yılı geride bırakan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kutlama töreninde yaptığı konuşmada, “Bu kentte iz bırakmaya, bu güzel şehri daha yükseklere taşımaya devam edeceğiz” dedi.
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 2014 yerel seçimlerinin ardından geçen üç yıllık hizmet dönemini Konak ailesinin fertleri olarak tanımladığı belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelerek kutladı. Tarihi Havagazı Fabrikasında gerçekleştirilen geceye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhatbeyi, il ve ilçe yöneticileri ile sendika temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Kutlama programı Konak Belediyesinin Başkan Sema Pekdaş yönetiminde geçen 3 yılını anlatan kısa filmin gösterimi ile başladı. Gösterim sonrası ’Bu yıl dönümü hepimizin yıl dönümü’ diyerek söze başlayan Başkan Pekdaş, görev sürecinde birçok başarılı işe imza attıklarını söyledi.
“Daha çok işimiz, daha çok yürünecek yolumuz var” diyen Başkan Pekdaş, “El ele, omuz omuza, kol kola çalışmaktı bizim hedefimiz ve bunu da gerçekleştiriyoruz. Arzumuz, başarılı bir dönemi daha bitirmekti. Bizi bekleyen çok iş var. Güzel bir şehrimiz var. Tarihin derinliklerinden kök alan bu şehrimiz, büyüsüyle hepimizi içine çekiyor. Bu kentte iz bırakmaya, bu güzel şehri daha yükseklere taşımaya devam edeceğiz. Çünkü bu kent bize özgürlükler sunuyor. Bu kentin sokaklarında kadınlar ve erkekler özgürce geziyor, özgürce çalışıyor, özgürce kendimizi ifade ediyoruz” dedi. Konak’ın binlerce yıllık geçmişinde farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, zengin kültüre sahip bir kent olduğunu dile getiren Pekdaş, “Bu şehir bize bu özgürlükleri de sunuyor. Biz bu özgürlükleri dağlarındaki rengarenk çiçekler gibi sonuna kadar yaşamak istiyoruz. Özgürlüklerin şehri olan İzmir’i sonsuza dek yaşatmak bizim arzumuz. ’İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar’ demişler, bu çiçeklerin hiç solmaması, sonsuza dek açması için hep birlikte el ele, kol kola, omuz omuza demokrasinin var olduğu bu şehri daim kılmak için çalışacağız. Çünkü köklerinden getirdiği özgürlük ruhu bize bunu görev olarak koydu. Şanslı insanlarız, şanslı bir şehirde yaşıyoruz. Bu şansı çocuklarımıza bırakmak bizim görevimiz” diye konuştu.

İzmir Marşı ile kapanış
Başkan Pekdaş’ın konuşmasının ardından üçüncü yıl pastası hep birlikte kesildi. Pasta kesimi sırasında Haluk Levent’in sesinden ‘İzmir Marşı’ dinletilirken, konuklar da ellerindeki Türk Bayrakları ile coşkuya ortak oldu. Gecede aynı zamanda Konak Kent Konseyi Muhtarlar Meclisi Başkanı da olan Kosova Mahalle Muhtarı Reşit Gezginci, tüm muhtarlar adına Başkan Pekdaş’a başarılı geçen 3 yıl anısına teşekkür plaketi sundu.

Bir yanıt yazın

Top