Buradasınız
Anasayfa > ASAYİS > Kocasını öldürmeye teşebbüs eden kadına tahrik indirimi

Kocasını öldürmeye teşebbüs eden kadına tahrik indirimi

Sosyal Medyada Paylaş

İzmir’in Buca ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşini bıçakla yaralayan Semra G., önce ağırlaştırılmış hapis cezasına, ardında da suçu aşağılama ve tahrik altında işlediğinden ve mağdurun şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle indirim maddeleri uygulanıp 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Buca’da yaşayan Semra G., kendisini aldattığı gerekçesiyle eşi Akın G.’ye boşanma davası açtı. Genç kadın, geçtiğimiz Nisan aynıda tartıştığı eşini gece uyurken bıçakladı. Yaralanan adam hastanede tedavi altına alınırken, Semra G. tutuklandı. Müebbet istemiyle ’İnsan öldürme teşebbüs’den yargılanan kadın, eşinin kendisini aldattığını öne sürerek, ’’Kadınsı duygularıma yenik düştüm” dedi. Semra Gürbüz’ün avukatı, Akın Gürbüz’ün Facebook hesabında başka kadınlarla çekilmiş fotoğrafları ve mesajlarını mahkemeye delil olarak sundu. Mahkeme, kadının tutuksuz yargılanmasına karar vererek ilk duruşmada tahliye etti. Eşi tarafından yaralanan Akın G. ise şikayetini geri aldı.

Savcı mütaalasını verdi
İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan 3. duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Semra G., sanık avukatı Fatma Karaalhaslı ve müşteki Alie ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü vekili Müjgan Bilgen Özen katıldı. Bakanlık avukatı davaya müdahiliği kabul edildi. Cumhuriyet savcısı Selim Berber verdiği mültaalasnıda, sanığın yaralamadan ve tehdit suçlarından cezalandırılmasını, müştekinin şikayetinden vazgeçmesi sebebiyle hakaret suçundan açılan davanın düşmesini talep etti.

Sanık avukatı müvekkilinin tahrik edildiğini savundu
Müvekkil hakkında insan öldürmeye teşebbüs ve tehdit suçundan kamu davası açıldığını belirten sanık avukatı Fatma Karaalhaslı, “İddia makamı mütaalasında adam öldürmeye teşebbüs suçunun nitelikli yaralamaya dönüştüğünü belirterek bu suçtan ve diğer suçtan ceszalandırılmasını istemiştir. Mütalaaya katılmıyoruz. Olayda meşru savunma şartları söz konusudur. Haksız tahrik hükümleri uygulansın. Müvekkilim uzun süre eşi olan mağdur tarafından sürekli aşağılanmıştır. Kadınlık gururu çiğnenmiş ve defalarca aldatılmıştır.Mağdur tarafından sürekli tahrik edilmiştir. Olay günüde boğuşma sırasında kendini korumak amacıyla olayı gerçekleştirmiştir. Suç işleme kastı yoktur. Tehdit suçundan da beraatini talep ediyorum “ dedi.

Bana tuzak hazırladılar
Suçlu olmadığını belirten sanık Semra G., “Bana tuzak hazırladılar. Eşim iş yeri sahibidir. Ben cezaevinden çıktıktan sonra beni çocuklarımla birlikte sokağa attılar. Benim küçük oğlum bitlenmiş, kimse çocuklarıma bakmamış. Ben kendimi yeni toparladım. Olayı hatırlamıyorum.Benim hayatım mahvoldu. Beraatimi istiyorum “dedi.

Tahrik indirimi
Mahkeme Başkanı Hakim Ali Mithat Özçakmaktaşı, sanık Semra G.’yi, önce ağırlaştırılmış hapis cezasına, ardında da suçu aşağılama ve tahrik altında işlediğinden ve mağdurun şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle indirim maddeleri uygulayıp 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hakim Özçakmaktaşı,sanık hakkında açılan hakaret suçunun düşürülmesine, tehdit suçunun ise dosyasının ayrılmasına karar verip davayı bitirdi.

Olayın geçmişi
Olay, 19 Nisan 2016 günü, Buca ilçesinde meydana geldi. Ev hanımı Semra G., yaşadıkları kıskançlık krizi ve şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi Akın G.’den ayrılmaya karar verdi. Çift birbirine karşılıklı boşanma davası açtı. Semra G. çocuklarını da yanına alıp ailesinin yanına gitti. Bu süreçte sık sık eşiyle tartışan Semra G. iddiaya göre eşine cep telefonundan tehdit içeren mesajlar attı. Eşine attığı mesajların daha sonra boşanma davası süresince sorun yaratacağını düşünen Gürbüz kocasından bu mesajları silmesini istedi. Eşinin ısrarla cep telefonundaki mesajları silmeyeceğini söylemesi üzerine sinirlenen Semra G., iddiaya göre eşi Akın G. ile evde tarıtışmaları sırasında masanın üzerinde bulunan bıçağı alarak rastgele savurdu. Göğüsüne bıçak darbesi isabet eden Akın G. ağır yaralandı. Yaralanan Akın G. olay yerine gelen ekiplerin müdahalesinin ardından tedavisi için hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan Semra G., ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir yanıt yazın

Top