Buradasınız
Anasayfa > ASAYİS > Kalp krizi geçirip ölen Yağmur’un cinsel istismar davası 7 Şubat’ta

Kalp krizi geçirip ölen Yağmur’un cinsel istismar davası 7 Şubat’ta

Sosyal Medyada Paylaş

İzmir’in Bornova ilçesinde, iddiaya göre arkadaşının dedesi tarafından tacize uğradıktan sonra psikolojik sorunlar yaşayan ve ilk duruşmaya 2 gün kala kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 9 yaşındaki Yağmur K. ile ilgili davanın ikinci duruşması görülecek.
Bornova Kızılay Mahallesi’nde 29 Temmuz 2016 akşamı ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Yağmur K. ailesinden izin alıp arkadaşı olan komşularının kızı G.A. ile balkonlarında oynamaya başladı. Oyun oynayan çocuklar arasında tartışma çıktı ve iddiaya göre G.A. balkondan ayrıldı. Balkonda tek kalan Yağmur K.’nın yanına arkadaşının dedesi T.Ç. (56) geldi. T.Ç., Yağmur K.’yı bebek vereceği yalanıyla torununun odasına götürüp yine iddiaya göre taciz etti. Yaşanan olaydan rahatsız olan küçük Yağmur odadan koşarak çıkıp evlerine gitti. Küçük kız durumu anne ve babasına anlattı. Aile polise giderek T.Ç.’den şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen polis, T.Ç.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen T.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, T.Ç. hakkında ’çocuğa cinsel istismarda bulunmak’ suçundan İzmir 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Davaya 2 gün kala kalp krizinden ölmüştü
Yaşadığı olaydan dolayı büyük korku yaşayan minik Yağmur, olaydan sonra okula gidemedi ve evden dışarı çıkamadı. Psikolojik tedavi görmeye başlayan küçük kız, tek başına kalamazken geceleri kabuslar görmeye başladı. Dava günü yaklaşmaya başlayınca strese giren ve cinsel saldırıya uğradığı T.Ç.’yi karşısında görme korkusu yaşayan Y.K., davadan 2 gün önce geçtiğimiz 21 Kasım 2016 günü evinde fenalaştı. Ailesi tarafından Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Yağmur K., yapıla üm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yağmur K.’nın ilk incelemelere göre kalp krizinden hayatını kaybettiği bildirildi.

Anne ve baba duruşmaya gelecek
Yağmur’un ölümü ile annesi Fikriye K. ve babası Tamer K. büyük üzüntü yaşadı. Aile çocuklarının ölümünden 2 gün sonra ise İzmir 7’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan cinsel istismar davasına katılamamıştı. Şüpheli T.Ç.’de ilk duruşmaya gelmediği için dava 7 Şubat tarihine ertelenmişti. Yarın görülecek davaya minik Yağmur’un annesi ve babasının katılacağı öğrenildi. Daha önce duruşmaya gelmeyen, tutuksuz yargılanan sanık T.Ç.’nin duruşmaya gelip gelmeyeceğinin bilinmediği belirtildi.
Öte yandan, cinsel istismar davası 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanacakken ilk belirlemelere göre kalp krizinden hayatını kaybeden 9 yaşındaki Yağmur K.’nın ölümüne ilişkin otopsi dosyasının İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildiği bildirildi. Küçük Yağmur’un kesin ölüm sonucunun buradaki incelemeden sonra çıkacağı ifade edildi.

Bir yanıt yazın

Top