Buradasınız
Anasayfa > Genel > İş adamı İzol, Afrikalı Müslümanlarla buluştu

İş adamı İzol, Afrikalı Müslümanlarla buluştu

Sosyal Medyada Paylaş

Dünya genelinde 3 milyonun üzerinde mensubu bulunan İzol aşiretinin genç sözcüsü ve iş adamı Ramazan İzol, Kurban Bayramında Afrika’yı ziyaret etti. İzol, Afrika’daki yoksul ve yardıma muhtaç halka yardım için bu ziyareti gerçekleştirdiğini ve orada bulunan Müslümanların yaralarını az da olsa giderdikleri için mutlu olduğunu ifade etti.
İzol aşiretinin genç sözcüsü ve iş adamı Ramazan İzol, Kurban Bayramında Afrika’yı tercih etti. İzol, Afrika’daki yoksul ve yardıma muhtaç halka yardım için bu ziyareti gerçekleştirdiğini kaydederek, ziyaretin bir diğer amacının ise İslama ve insanlığa hizmet etmek olduğunu söyledi. İzol, bu tür desteklerin devam edeceğini idile getirerek, ziyaret sırasında Afrika’da örgütlenmiş halde bulunan terör örgütü FETÖ’yü oradaki yerel halka ve FETÖ’yü anlamamış kurum ve kuruluşlara örgütün gerçek yüzünü anlattıklarını söyledi.
Arakan’da yaşanan katliama da değinen Ramazan İzol, oradaki katliamdan duyduğu rahatsızlığı ve üzüntüyü dile getirdi. Arakan’da kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk toplumun her kesiminden insanların katledildiğini bu durumun asla kabul edilemeyeceğini ifade eden İzol, “Oradaki vahşete karşı kulaklarımızı sağır, gözlerimizi kör edemeyiz” dedi. İzol, bu duruma kayıtsız kalamayacaklarını, kendi adına bu zulmü durdurmak için bir heyet oluşturacağını ve Arakan için bir yardım vakfı kuracağını, eylül ayı içerisinde Arakan’a gideceğini de sözlerine ekledi.
Arakan’daki vahşete uluslararası toplumdan ses çıkmadığını söyleyen İzol, Türkiye dışında hiçbir ülkenin Arakan için mücadele etmediğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arakan için gösterdiği çaba ve mücadeleden duyduğu memnuniyeti aktardı. İzol, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arakan’daki vahşeti durdurabilecek güce ve etkiye sahip olduğunu ve Türkiye’nin Arakan’a yapacağı yardımlarda ellerinden geleni yapacağını da bildirdi.

Bir yanıt yazın

Top