Buradasınız
Anasayfa > KÜLTÜR-SANAT > FOÇALI SANATÇILAR DÜNYA BARIŞI İÇİN KAHİRE SERGİSİNDE  

FOÇALI SANATÇILAR DÜNYA BARIŞI İÇİN KAHİRE SERGİSİNDE  

Sosyal Medyada Paylaş

4- 10 Ocak 2023 tarihinde ,
Mısır’ın Başkenti Kahire’de “Dünya Barışı İşin Uluslararası Resim Sergi Ve Çalıştayı”
Mısırlı sanatçı ve küratör Ahmed Fathy, KKTC’li sanatçı Gülsün Karadayı ve Art For World Peace Derneği işbirliği ile düzenlendi . 20 değişik ülkeden sanatçılar katıldığı Barış temalı sergide ,İzmir Foça ‘dan , keçe sanatçısı Nejla Erşahin Meriç’te geleneksel keçe sanatı eserleriyle katıldı ve ülkemizi temsil etti.

Kahire Opera Binası Galerisinde açılan serginin açılışını Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen yaptı.
Sanatçıların değişik teknikler ve konularda ürettiği onlarca tablonun yanısıra, unutulmaya yüz tutmuş zembil ve keçe gibi halk sanatlarının modernize edilmiş örnekleri de sergide büyük ilgi gördü.

YALNIZCA SANATA TARAFIZ

Eserleri sergilenen sanatçılar arasında yer alan Foçalı Nejla Erşahin Meriç “Yalnızca Sanata Tarafım” sloganıyla eserler ürettiklerini söyledi. Nejla Erşahin Meriç; “Bugüne kadar Barış temalı birçok sergi açtık yada uluslararası sergilere katıldık. Mısır’da da aynı temalı çok başarılı bir sergide ülkemizi temsil ettik. Sergiyi düzenleyenlerden Mısır basınına kadar pek çok kesimden yoğun ilgi gördük. Mısır Piramitleri, arkeoloji müzeleri ve kahire kent gezilerine katıldık. Mısırlı ünlü sanatçıların atölyelerine ziyaretlerde bulunduk. Sayın büyükelçimiz ve eşi tarafından ağırlandık. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Yanızca Sanata Taraf Olan bir sanatçı olarak “Barışla Başka Bir Dünya Mümkün” ve “Çocuklar Barış İstiyor” diyerek dünya sanatçıları ve insanları ile buluşmayı sürdüreceğiz. Barış sergileri devam edecek“dedi.

 

 

 

Bir yanıt yazın

Top