Buradasınız
Anasayfa > YEREL > Eski Ülkü Ocakları Başkanı Dervişoğlu referandumla ilgili konuştu

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Dervişoğlu referandumla ilgili konuştu

Sosyal Medyada Paylaş

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İzmir’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek referandumla ilgili görüş ve düşüncelerini aktardı.
Ülkenin devasa problemlerle boğuştuğunu savunan Müsavat Dervişoğlu, “Evet, bölünmüş yollarımız, mükemmel stadyumlarımız, adliye saraylarımız, modern hastanelerimiz, hızlı trenlerimiz, kıtaları birbirine bağlayan köprü ve tüp geçitlerimiz, büyük havaalanı projelerimiz var ama sıkıntıların da inkar edilecek bir yanı yoktur. İşsizlik, terör, yoksulluk, yolsuzluk, savaş ve bölünme tehdidi, adaletsizlik, dış politikadaki açmazlar, toplumsal şiddet, kutuplaşmalar, ekonomideki dalgalanmalar velhasıl yaşadığımız bütün sorunlar, demokratik parlamenter sistemden değil, on beş yıldır bu ülkeyi yöneten iktidarın yanlış politikalarından ve uygulamalarından kaynaklanmaktadır” dedi.
Başkanlık sistemini eleştiren Dervişoğlu, “Dünya tarihinde darbelerin sistem değişikliğine vesile olduğunu gösteren birçok örnek mevcuttur. Ancak bir darbe teşebbüsünün sistem değişikliğine dayanak olarak gösterilmesinin Türkiye’den başka bir örneği yoktur. Demokratik parlamenter sistemden vazgeçilerek, partili cumhurbaşkanlığına ve tek adamlığa geçiş vatandaşlarımızın hangi derdini çözecek, neye çare olacaktır?” diye konuştu.
Referandum için ’hayır’ çağrısı yapan Müsavat Dervişoğlu, İzmirlileri 25 Mart’ta Meral Akşener’in “Demokrasilerde Milli İradenin Önemi” konulu Gündoğdu buluşmasına davet etti.

Bir yanıt yazın

Top