Buradasınız
Anasayfa > Genel > Engelli öğrencilerin hayali gerçek oldu

Engelli öğrencilerin hayali gerçek oldu

Sosyal Medyada Paylaş

Zihinsel ve bedensel engelli çocuklar hayallerindeki mesleklerine kavuştu. Engelli çocukların mektup yazarak ulaştıkları Kaymakam Arabacı, mektuplar karşısında duyarsız kalmayarak çocukların hayalini gerçekleştirdi.
Aydın’ın Buharkent ilçesinde yaşayan 22 bedensel ve zihinsel engelli çocuk için Buharkent protokolü seferber oldu. Hayallerini mektuplara dökerek aileleri ile ilçe Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı’ya ulaştıran engelli çocukların bu isteklerine Kaymakam da kayıtsız kalmadı. Hemen harekete geçen Kaymakam Mehmet Deniz Arabacı, çocukların hayatlarındaki en çok istedikleri doktor, öğretmen, polis, itfaiyeci, asker, hemşire, hatta yönetmen olma hayallerine bir de onlara özel kıyafetler hazırlatarak ulaşmalarını sağladı. Bir günlüğüne hayallerindeki mesleklere kavuşan çocuklar, ilçedeki Aile Sağlığı Merkezi, İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ve Buharkent Anaokuluna giderek kendilerine hediye edilen özel kıyafetlerle mesleklerini icra ettiler.

Kaymakama mektup yazdılar
Yaşları 8 – 20 arasında değişen 22 zihinsel ve bedensel engelli çocuk, belki de yaşamları boyunca mümkün olmayacak olan ve gıpta ile baktıkları doktor, hemşire, öğretmen, itfaiyeci, polis, hatta sinema yönetmeni olma hayallerini mektuba dönüştürerek ilçe kaymakamına gönderdiler. Kimisi anne ve babası, kimisi ise ninesinin desteği ile hazırladıkları mektupları Kaymakama ulaştırdılar. Kaymakam Mehmet Deniz Arabacı, engelli çocukların bu isteği üzerine özel kıyafetleri ve üniformalarını hazırlatarak onlara bölgenin en güzel mesire alanında verilen öğle yemeğinden sonra giydirdi. Çeşitli hediyeler verdi. Yemeğin ardından tek tek mesleklerle ilgili kurumlara giden çocuklar polis oldu, asker oldu, öğretmen oldu, doktor oldu. Büyük bir heyecanla hayallerindeki meslekleri yapmaya gayret eden öğrencilere yetkililer destek verdi. Kimi zaman polis olarak caddede arabaları durdurarak kimlik kontrolü yapan, kimi zaman öğretmen olup anaokulu öğrencileri ile şarkı söyleyen, kimi zaman da asker olup asker ağabeyleri ile masa tenisi oynayıp salıncak binen öğrencilerin mutluluğu karşısında öğrencilerin velileri gözyaşlarını tutamadı.

“Çok mutlu olduk”
Engelli bir öğrencinin annesi etkinliği düzenleyenlere çok teşekkür ederek, “Çocuklarımıza biz çok değer veriyoruz. Onlar da bizi unutmayıp böyle değer verdikleri için hepsinden Allah çok razı olsun. Gerçekten biz çok mutlu olduk. Bugün orada çocuklarımızla çok mutlu olduk. Çok iyiydi. Çocuklarımızla güzel bir gün geçirdik” dedi.

“Engelli çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirdik”
Engelli çocukların hayallerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Engelli çocuklarımızın, kardeşlerimizin hayallerini gerçekleştirdiğimiz için biz de çok mutluyuz” dedi.

Mektuplaşma projesi
Buharkent Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı ise, “Burada yaşayan engelli çocuklarımızla mektuplaşma projesi gerçekleştirdik. Biz bu mektupta çocuklarımıza büyüyünce eğer imkanları olsaydı ne olmak istediklerini sorduk. Onlardan aldığımız genelde duygusal cevaplar vardı. ‘Ben polis olmak istiyorum.’ İşte ‘Kahraman Türk Askeri olmak istiyorum.’ ‘Doktor olup insanları iyileştirmek istiyorum.’ gibi cevapları üzerine biz de onların bedenlerine göre kıyafetler temin edip, üniformalarını alıp bir yemek organizasyonunda kendilerine teslim ettik. Temsili olarak polis oldular, asker oldular. Trafik uygulaması yaptılar. Doktor oldular. Öğretmen olup sınıfta öğretmenlik yaptılar. Onlar mutlu oldukça biz de mutluyuz” dedi.
Etkinliğe Buharkent Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı’nın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Erol, İlçe Garnizon Komutanı J.Kd.Bşç.Tevfik Ural, Emniyet Amiri Ali Rıdvan Onat, ADÜ Buharkent MYO Müdürü Doç. Dr. Mesut Kırmacı ile diğer ilçe protokol üyeleri katıldı.

Bir yanıt yazın

Top