Buradasınız
Anasayfa > EKONOMİ > EBSO; sanayici, yatırımcı ve İzmirliyi buluşturdu

EBSO; sanayici, yatırımcı ve İzmirliyi buluşturdu

Sosyal Medyada Paylaş

Enerji tüketiminin arttığı, enerji kaynaklarına erişim için büyük bir mücadele sergilendiği günümüzde enerji kaynaklarının doğru kullanımı ve enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik öncü çalışmalarıyla dikkat çeken Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)’nın, inovasyon ve enerji teması ile gerçekleşen İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki (İEF) şemsiye standı yoğun ilgi gördü.

EBSO’nun 10 gün boyunca açık kalan fuar boyunca 2 numaralı holdeki standı ziyaretçi akınına uğrarken, konuklar enerji kaynakların doğru kullanılması, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi, sürdürülebilmesi ve enerji verimliliğinin artırılmasının taşıdığı önem konusunda bilgilendirildi. İzmir, Ege ve Türkiye’de yatırımların çoğalması, üretimin çeşitlenmesi, ihracatın artmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar aktarıldı.

“Her evde Türk malı”
Açılış günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Vali Erol Ayyıldız’ı EBSO standında ağırlayan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Dünyada her evde bir Türk Malı bulunmalı” hedefiyle hareket ettiklerini yineleyerek, İzmir’in öne çıkan rüzgar, güneş ve jeotermal gibi yenilenebilir enerji alanındaki avantajları, hem de organize sanayi bölgelerindeki yatırım imkanlarını aktardıklarını hatırlattı. Yorgancılar, fuar süresince gerek standa gelen, gerekse EBSO’yu ziyaret eden yabancı heyetlere de İzmir’in potansiyeli, sektörel çeşitliliği ve avantajları hakkında bilgi verdiklerini, yenilenebilir enerji yatırımlarına dikkat çektiklerini belirterek, gördükleri ilginin ekonomik ilişkilere yansıması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

“Enerji kaynaklarına erişim için büyük mücadele sergileniyor”
EBSO Elektrik ve Enerji Tesisatı Sanayi Grubu’ndan meclis üyeleri Hayrullah Sorkun ile Özkan Mucuk’un da fuar süresince konuklara bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdiği standın son gün ziyaretçileri ise EBSO Yönetim Kurulu Üyeleri Muhsin Dönmez ve Hakan Ürün, meclis katip üyesi Sezai Aslanlı ile meclis üyeleri Cengiz Kocagil, Özer Küçükgöl ile Davut Yanık oldu. Stantta bir araya gelen sanayiciler, enerji tüketiminin arttığı günümüz dünyasında enerji kaynaklarına erişim için büyük bir mücadele sergilendiğini belirtti. Sanayiciler, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi, sürdürülebilmesi ve enerji verimliliğinin artırılması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yaptıkları çalışmanın gördüğü ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade ederek standı ziyaret eden yatırımcı ve İzmirlilere teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

Top