Buradasınız
Anasayfa > GÜNDEM > ’Cumhuriyet Balosu’nda şarkı krizi

’Cumhuriyet Balosu’nda şarkı krizi

Sosyal Medyada Paylaş
Pamucak Dereli Tesislerinde düzenlenen gecede Atatürk’ün sevdiği şarkılarının çalınmamasına tepki gösteren grup geceyi terk etti.
ADD tarafından Pamucak Dereli Tesislerinde 29 Ekim Cumhuriyet Balosu düzenlendi. Atatürk’ün sevdiği şarkılar yerine çeşitli türküler ve halay müziklerinin yer almasına bir grup tepki göstererek geceyi terk etti. Aralarında CHP eski ilçe başkanları Melih Şar ve Özge Yıldırım’ın da bulunduğu yaklaşık 20 kişilik grup; gecenin öneminin Atatürk ve cumhuriyet olması gerektiğini, cumhuriyetin ve Atatürk’ün bağdaşmadığı birçok sanat eserinin ortaya konulduğu bir ortamda bulunmak istemedikleri gerekçesiyle ortamı terk ettiklerini sosyal paylaşım sayfalarından açıklayarak ADD yönetimini bu konuda kınadıklarını belirtti. Geceyi terk eden gruba tepki gösteren ADD yönetimi ve bazı katılımcılar, Cumhuriyet Balosuna dans ve oyun havaları ile devam etti.

CHP Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal, CHP’li belediye meclis üyeleri, oda başkanları, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı gecede konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç, “Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyoruz. 94 yıl içerisinde cumhuriyetimiz çok hainlikler gördü, ihanet gördü. Bizler bu ihanetlerin doruğuna varmış durumundayız. ama bütün ihanetleri, bütün hainlikleri aştığımız gibi bunları da aşacağız. Gelecek cumhuriyetin olacak. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın laiklik, yaşasın Atatürkçülük. Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun” dedi.

’Cumhuriyet Balosu’nda şarkı krizi
Gecede halk oyunları ekibinin zeybek gösterileri büyük beğeni topladı.

Bir yanıt yazın

Top