Buradasınız
Anasayfa > YEREL > CHP’li Bozkurt’a bir tepki de İzmir’deki Konyalılar’dan

CHP’li Bozkurt’a bir tepki de İzmir’deki Konyalılar’dan

Sosyal Medyada Paylaş

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’a İzmir’den tepki gösteren Konyalılar Federasyonu, “Milletin vekilinin referandumda milletin vereceği karara saygı duyması gerektiğine inanıyoruz. ’Evet’ oyu veren de ’Hayır’ oyu verende bizim insanımız.” dedi.
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un, bir televizyon kanalında söylediği; “16 Nisan’da yüzde 60-65 ’Hayır’ çıkacak. Ama ’Evet’ çıksa bile yine Samsun’dan çıkarız ve sizi İzmir’den denize dökeriz! Ortalığı yıkarız ama yine de devleti yönetmenize izin vermeyiz. Siz hiçbir şekilde bu devleti bu milleti yönetemeyeceksiniz. İzin vermeyeceğiz. Siz kimsiniz” şeklindeki sözleri tepki çekmeye devam ediyor. Bozkurt’a bir tepki de İzmir’deki hemşehrilerinden geldi. Konyalılar Federasyonundan konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Unutulmamalıdır ki 15 Temmuz günü İzmir’deki Konyalılar Sayın Cumhurbaşkanının çağrısı ile tankları denize dökmek için sokağa çıkmışlardır. Konyalılar Federasyonu olarak bizler askeri ve sivil darbelere karşı olan duruşumuzu her daim sürdürdük, antidemokratik ve kökü dışarıda olan hiçbir oluşuma prim vermedik, vermeyeceğiz. Milletin vekilinin de referandumda milletin vereceği karara saygı duyması gerektiğine inanıyoruz. ’Evet’ oyu veren de bizim insanımız ’hayır’ oyu veren de bizim insanımız. Sayın vekil cumhuriyetçiyim diyorsa cumhurun kararına saygı duyacak. Ayrıca sayın vekil yaptığının bir iç savaş çağrısı olduğunun farkına varsın, kardeşi kardeşe kırdırtmasın. Sayın vekil birilerini illa denize dökmek istiyorsa Gazi Mustafa Kemal’in Gazi Meclisini bombalayanlardan başlasın.” denildi.
Sağduyunun hakim olması gereken kritik bir dönemden geçildiğine dikkat çekilen açıklamada ayrıca, “Bu günlerde bir milletvekilinin ağzından böyle sözler çıkmasının hiç kimseye bir faydası olmaz. Kurtuluş savaşında en çok şehidi veren, İzmir’de Yunan’ı denize dökenler içinde yer alan Konyalılar, bu sözleri asla kabul etmemektedir.’’ ifadeleri kullanıldı.

Bir yanıt yazın

Top