Buradasınız
Anasayfa > ASAYİS > CHP Kongresinde gazetecilere saldırı…

CHP Kongresinde gazetecilere saldırı…

Sosyal Medyada Paylaş

TGS İzmir Şubesi Başkanı Hüner: ”Saldırganların biran önce yakalanıp, gerekli cezayı almasını talep ediyoruz”
İZMİR – Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner, CHP İzmir İl Gençlik Kongresi’nde, saldırıya uğrayan gazetecilerin telefonuna el konulması ve darp edilmelerinin suç olduğunu, basının özgür çalışma ortamını engellenmesi ve basın özgürlüğünün kısıtlanmasını da içerdiğini bildirdi.
Hüner, yaptığı yazılı açıklamada, Bornova  Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirilen kongrenin seçim sonuçlarının alındığı sırada, partili gençler arasında çıkan tartışmayı görüntüleyen Son Mühür Gazetesi İnternet Sitesi’nden Tenzile Aşçı’nın cep telefonunun elinden alındığı, İzmir Gündemi Gazetesi İnternet Sitesi’nden Oktay Güçtekin de darp edildiği bilgisini ”büyük üzüntüyle” öğrendiğini belirtti.
Hüner, iki gazeteciyle olayın görgü tanığı yedi gazetecinin Bornova 100. Yıl Karakolu’na giderek davacı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
”CHP İzmir İl Gençlik Konrgesi’nde, bir gazetecinin görüntü almasının engellenmesi için elinden telefonunun alınması, bir başka gazetecinin de darp edilmesi, hem cezai suçtur hem de basının özgür çalışma ortamını engellemek ve basın özgürlüğünü kısıtlamaktır.  Olaya karışanların, faillerin  biran önce yakalanıp, gerekli cezayı almasını talep ediyoruz. Gazetecinin görevi kamuoyunu bilgilendirmektir. Kongreye çağrılı olarak davet edilen basın mensuplarına bu davranış kabul edilemez. Kınamayla bu olay geçiştirilemez. TGS İzmir Şubesi olarak bu olayın takipçisi olacağız. Gazetecilere saldırıların son olmasını diliyoruz.”

https://youtu.be/JquU9LFIDyA

Bir yanıt yazın

Top