Buradasınız
Anasayfa > KÖŞE YAZARLARI > BUNLARIN AFFI OLMAMALI / YAŞAR EYİCE

BUNLARIN AFFI OLMAMALI / YAŞAR EYİCE

Sosyal Medyada Paylaş

*-  ZOR DÖNEM

Bizden öncekiler ne demişler?

‘Yol arkadaşını iyi seç!

İyi seç ki; Her nefesin kesildiğinde, bahaneleriyle değil, yüreğiyle yanına gelsin!’

Dost ise çok ağır bir vasıf, zamanla çok az kişiye yakıştığınızı anlıyorsunuz!

Şimdi de, az sonra sözünü edeceğim, anlatacağım olayla ilgili yorumumu önceden yazayım:

‘Nankörler, hainler düne değil güne bakarlar…

…Ve onlar, kimden menfaatleri varsa onun yüreğine doğru akarlar!…’

Şimdi iki gün önceye, bu satırları yazdığım ana gidelim ve sözü İlkay Girgin Erdoğan’a bırakayım..

Aynı zamanda Karaburun Belediye Başkanı olan İlkay Girgin Erdoğan canını sıkan ve üzen olayı nasıl anlatıyor?

‘Karşılaştığımız acı tablo yüzünden içimiz kan ağlıyor, yüreğimiz kanıyor!..

Mordoğan Manal Koyu’nda bu yaz işletmeciliğini yapmaya hazırladığımız tesisimizde bulunan 30’a yakın çam ağacımız, kendini bilmez vandallar tarafından eskort bakirkoy katledildi.

Vatandaşlarımızın kullanımında olan duş sistemlerimiz de tahrip edildi.

Bu ahlaksızlığı, bu hainliği kimin yaptığını bulmak için derhal harekete geçtik ve Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunduk.

Sizlerin kutsal vergileri ile alınan bu kamu mallarına zarar veren kişilerle adalet önünde mutlaka hesaplaşacağız.

Üzüntümüz gerçekten çok büyük…’

Umarım birileri bazı kentlerde rastladığımız gibi ‘Bu şikâyetten bir şey çıkmaz, uğraşmana değmez, şikâyetini geri al’ diyerek sözde aracılık yapmazlar…

Ben de onlara ‘Sakın ha!’ diyorum..

Çünkü sert kayaya çarptıklarını anlayacaklardır.

Nebze göre şerbet devri artık bitti!

Ben de onlara şöyle sesleniyorum:

‘İsterseniz size turşu suyu var!’

*- İNSAN ELİYLE

Karaburun Belediye Başkanı bu üzücü baskından önce şunları söylemişti:

‘Değerli hemşerilerim,

Dünyamız ve doğamız zor bir dönemden geçiyor. İnsan eliyle yaşlı dünyamızı kirletiyor, geleceğimizin tehdit altına girmesine sebep oluyoruz.

Bugün evlerimizde kullandığımız bir litre atık yağ, bir milyon metreküp temiz suyu kirletiyor.

Tüm hemşehrilerimden mutfaklarımızda kullandığımız ve atığa dönüşen yağları lavabo ya da tuvaletlere dökmemelerini, pet şişelerde toplayarak mahalle muhtarlarımızdaki ve Karaburun ve Mordoğan halk pazarlarımızdaki geri dönüşüm noktalarımıza getirmenizi rica ediyorum.

Dikkatli şekilde bertaraf etmemiz gereken bir diğer atık da biten piller oluyor.

Geri dönüşüme kazandırılmış sadece bir adet kalem pille, 600 bin litre su ve 4 metrekare toprağın zarar görmesini engellemiş oluyoruz.

Tüm bu bilgiler ışığında Cumhuriyet Meydanı’mıza Atık Pilleri ve Atık Bitkisel Yağları Toplama Noktası ve Bilgilendirme Alanı oluşturduk.

Geri dönüşüm çağırımıza kulak verip, atık pil ve atık bitkisel yağlarını ulaştıran duyarlı vatandaşlarımıza şimdiden çok teşekkür ediyorum.’

Anlaşılan her adımı birilerine batıyor, rahatsızlık yaratıyor.

Karşı olduklarını, ceplerine birkaç kuruş konunca da ‘cahil cesareti’ ile kamuya zarar vermekle gösteriyorlar…

*- VANDALLARA SON YANIT!

Ve dünü bırakıp bu güne yani 07 Haziran Pazartesi gününe gelelim:

Karaburun’un en şirin köyleri arasında yer alan Eğlenhoca’da, 2019 yılı Eylül ayında yapımına başlanan, ancak AKP Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı’nın bazı basın kuruluşlarına yaptığı ihbarlar sonucunda durdurulan meydan projesi, yaklaşık iki yıl gecikme ile yeniden hayata geçiyor.

Bugün hızlı bir şekilde çalışmalar başladı

‘Eski mezarlığın üzerine eğlence alanı inşa edildiği’, ‘ölülere saygısızlık yapıldığı’, ‘ortaya insan iskeletlerinin saçıldığı’ iddiaları, Çeşme Müze Müdürlüğü tarafından araştırılmış, yapılan sondajlara ilişkin raporlar İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na iletilmişti. Eğlenhoca köylüleri ve ilçedeki sivil toplum örgütleri ise 11 Mart 2020 günü köy meydanında gerçekleştirdikleri eylemle projenin yarım kalmasına büyük tepki göstermiş, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını talep etmişlerdi.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Eğlenhoca’nın 400 yıldan fazla süredir yerleşime açık bir köy olduğunu hatırlatarak, çalışmalara başlamadan önce bölgenin imar planlarını çok detaylı şekilde incelediklerini, alanın Karaburun Belediyesi’nin 119 yıllık tarihinde hiçbir zaman ‘mezarlık’ vasfı taşımadığını belirtti.

Amaçlarının Eğlenhocalı köylülerin geçim kaynağı olan tarım ürünlerini satacağı, kapalı mekânı olmayan bir alan yaratmak olduğunu kaydeden Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

‘Köyümüzün tek meydanı olma niteliği taşıyan ve imar planlarında pazar alanı (meydan) ve park olarak ayrılan bölge,  ciddi bir taşıt yükü altındaydı ve mezarlık olması bir yana otopark olarak kullanıyordu. Bu durum köyün içinde yoğun bir taşıt trafiği ve çevre kirliliği oluşturuyordu. Belediye olarak taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli camimizin hemen yanında bulunan, amaç dışı kullanılan ve kötü bir görünüme sahip otopark alanının yaya amaçlı kullanıma ayrılması için projelendirdik. Alanda ayrıca kadınlarımızın el emeği ürünlerini satabilmeleri için küçük şirin standlar yapılmasını hedefledik.

Yani AKP’li arkadaşların iddia ettiği gibi içki içip eğlenilecek bir projeyi ne düşündük ne de ifade ettik.

Karşı çıktıkları ve engellemek istedikleri her projeyi ‘içki’ iddiaları ile karalama çabalarından da bıkıp usanmış durumdayız.

Kurul karar metninde, cami algısının güçlendirilmesi ve eğimli olan arazide bulunan iki kot arasındaki istinat duvarının baskın unsur oluşturmaması için bir sıra ağaç dikilmesi emrediliyor.

Bu kararla birlikte artık projemizin önünde hiçbir engel kalmadı.

Ama yapılan ihbarlar vatandaşımıza iki sene kaybettirmiş oldu.

Takdiri halkımıza bırakıyor, biz işimize bakıyoruz. İnşallah yaz ortasına kadar meydan düzenlemesi çalışmasını tamamlayarak, hemşehrilerimizin istifadesine sunacağız.’

*-

 EYİCE

0532 781 95 18
Twitter: @Yeyicee
Facebook:  yasar.eyice.311

Bir yanıt yazın

Top