Buradasınız
Anasayfa > KÖŞE YAZARLARI > Bu kez, Ekrem Demirtaş kesin gidici gibi YAŞAR EYİCE

Bu kez, Ekrem Demirtaş kesin gidici gibi YAŞAR EYİCE

Sosyal Medyada Paylaş

 

*- Hep üzülecek değiliz ya, iyi haberler de var!

*- Bodrum’a yeni bir misafirhane…

 

 

Yıllardır tanıdığım ve çalışmalarını takdir ettiğim İzmirli bir işadamından aldığım mektup beni şaşırttı…

Dikkatlice okuduktan sonra, ‘Kral öldü, yaşasın yeni kral!’ diye bağıracakların sayısının oldukça fazla olduğuna inandım…

Ama yeni kral kim olacak?

Bir iki isim var…

Bunların destekçileri de…

Ancak İzmir ikiye ayrılırsa, yine binlerce kişi bir hüsranla karşılaşır.

Çünkü seçimler de sonuçları da belli…

Nedenleri de!

Aslında gelen mektup, İşini ciddiyetini ortaya çıkadı.

Bu kez, önemli bir olay meydana gelmedikten sonra, sanıyorum muhalefet muradına erecek.

Çünkü bize de gönderilen açıklamadaki isimler sıradan değil…

Kale içeriden fethedilir’ deniyor ya, onun gibi bir şey!

Jak Eskinazi,  Mert Pala,  Mustafa Tüzün,  Nevzat Artkıy…

Bu isimler kısa adı İTO olan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri…

Açıklamalarını okuyunca benim gibi sizler de şaşıracaksınız…

Daha öncesini anımsatayım;

Akın Kazançoğlu da,  ‘Benden bu kadar!’ diyerek yönetimden ayrılmıştı…

Lafı fazla uzatmadan ‘Kamuoyunun dikkatine!’ diye başlayan açıklamayı sizinle paylaşayım:

Biz aşağıda isimleri olan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, bugün itibarıyla üyesi olduğumuz yönetim kurulundan istifa etme kararı almış bulunuyoruz.

5 yıllık süredir büyük bir istek ve arzuyla sürdürdüğümüz bu anlamlı görevde yaklaşan yeni seçimler öncesinde yepyeni ve dinamik bir girişimin değişim vizyonuyla yola çıktığını gözlemliyoruz.

Tabandan gelen bu yenilenme ve değişim baskısının gerekliliğine olan inancımız, bizlere bu yeni vizyonun destekçisi olmanın doğru olacağını göstermiştir.

 

*- Yenilik çağrısına uydular…

 

Mevcut birikim ve deneyimlerimiz, bu yenilik çağrısının İzmir Ticaret Odası ve İzmir’imizin ticaret hayatına çok büyük katkı yapacağı yönündedir. O nedenle, mevcut yönetimde yer alarak devam ediyor olmamızın doğru olmayacağına kanaat getirmiş bulunuyoruz.

Bu vesileyle, uzun bir süredir birlikte çalıştığımız değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza ve sayın başkanımıza birlikte geçirmiş olduğumuz süre içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar ve odamıza katkıları nedeniyle çok teşekkür ederiz.

Saygılarımızla; Jak Eskinazi,  Mert Pala, Mustafa Tüzün, Nevzat Artkıy…’

 

*- Bir devrin sonu mu?

 

Şimdi tek adım kalıyor…

O da aday adaylarının birleşip, tek liste halinde seçime girmeleri…

Tabii ki programlarını da açıklamaları…

Daha önce belirtmiştik;

Eğer adaylardan biri, yılların başkanı Ekrem Demirtaş lehine çekildiğini açıklarsa, ya da ‘İlla ben başkan olacağım, listem de ayrı olacak!’ diye diretirse, bu kararın altında başka beklentiler ya da pazarlıklar olabilir düşüncesi ortaya çıkacaktır.

Demek ki, aylar öncesinden telefon trafiği ile hiç tanımadıkları, zaten bu güne kadar hatırlarını bile sormadıkları ticaret erbabına yapılan özel öneri ve teklifler de, bizzat yönetim kurulu üyeleri tarafından bile olumlu karşılanmamış…

Merak edilen şu?

Neden bazı insanlar yıllardır kullandıkları koltuğu bırakmak istemiyor, her türlü taktiği kendisi için uyguluyor…

Sıfırdan milyonlara, milyonlara çıkmanın hazzını bırakmamak için mi?

Ya da özellikle acz içinde bulunanların karşısında küçüldükçe küçüldüğünü görmekten keyif almak mı?

Daha çok çeşitli nedenleri olabilir.

Bence en iyi karar verilmiş…

Artık tüm İzmirlilerin istediği gibi değişim ve yenilenme zamanı geldi, gibi…

 

*- Davetliydim!

 

Biz de davetliydik!

Sektör olarak 2017 yılı içerisinde yeni pazarlara açıldıklarını vurgulayan İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Şenocak, ‘Sektör olarak 2017 yılı içerisinde 186 ülkeye gerçekleştirdiğimiz 1,5 milyar dolarlık ihracat ile bir önceki seneye göre yüzde 9 artış yakaladık.

Mevcut pazarlarımıza ihracatımızı artırdığımız gibi çeşitli projelerle yeni pazarlara da açılmaya başladık. 

2017, bir önceki yıla göre kapasite kullanım oranlarımızdan, ihracatımızın kilogram başı değerine kadar her anlamda pozitif bir yıl oldu.

Gerçekleştirmiş olduğumuz ihracatın da katma değeri her geçen gün artıyor. Bu sene Türkiye’nin genel ihracatından aldığımız pay yüzde 1 civarında olduğu gibi dünya deri ticaretinden aldığımız pay da yüzde 1 civarında. Her iki alanda da bu payı artırabilmek için katma değeri yüksek ürün ihraç etmemiz, kapasite kullanım oranımızı artırmamız ve yeni açıldığımız pazarlarda da payımızı artırmamız şart. Sektör olarak bunu başarabilecek kapasitedeyiz’ dedi.

Tabii ki çok mutlu olduk ve bu bilgiyi de sizinle paylaşma ihtiyacını duyduk.

Hep üzülecek, ‘No olacak halimiz?’ diyecek halimiz yok herhalde…

 

***-

 

GÜNCEL

 

*- İş Kadınlarına Özel

 

Türkiye ayakkabı sektöründe özgünlüğü ve rahatlığıyla ön plana çıkan BETA’nın üst segment ayakkabılardan oluşan Wall Street Koleksiyonu genişlemeye devam ediyor.

Daha önce sadece erkek müşterilere özel ürünlerin yer aldığı koleksiyonda artık kadınlara özel ürünlere de yer verilmeye başlandı. Şimdilik 4 farklı modelin geliştirildiği Wall Street Kadın Koleksiyonu, önümüzdeki dönem yeni modeller ile genişlemeye devam edecek.

 

*- İzmir, Hollanda Turizm Fuarı’nda

 

İzmir, Hollanda’nın Utrecht kentinde 48’incisi gerçekleştirilen Vakantiebeurs Turizm Fuarına katıldı.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) koordinasyonunda oluşturulan İzmir Standında, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) yetkilileri yer aldı.

 

*- Bornova ‘bamyası ve misket üzümü’ tescilleniyor

 

Yerelde kalkınma hedefiyle tarımsal üretimi destekleyen projeleri bir bir hayata geçiren Bornova Belediyesi, dünya literatürüne giren Bornova Misket Üzümü ile Bornova Bamyası’nın coğrafi işaret tescilini almak için çalışmalara başladı.

Bornova’nın önceden köy statüsünde olan 12 mahallesinde de çok önemli tarımsal üretimlerin yapıldığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ‘Fidan ve malzeme dağıtımından eğitimlere pek çok alanda tarımsal üretime ve çiftçilerimize destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz’ dedi.

 

*- 25 Ocak’ta İzmir’de!

 

TÜRKONFED’in gençlerde girişimciliği teşvik etmek amacıyla geçen yıl İstanbul’da başlattığı, bu yıl ise Anadolu ile devam ettirdiği ‘Girişimde Yeni Ufuklar-STEM Anadolu” projesi kapsamındaki eğitimi 25 Ocak’ta İzmir’de düzenlenecek.

ABD Büyükelçiliği Küçük Ölçekli Hibe Programı tarafından finanse edilen, Genç Başarı Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen projenin İzmir STEM Anadolu çalıştayı, BASİFED ve İZSİAD’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

 

*- Bodrum turizmine yeni format

 

Türkiye’de turizm sektörünün geleceğine inanan LUJO, sektörde yaşanan durgunluğa karşın son dönemdeki en önemli yatırımlardan birine imza atarak Bodrum’un yeni artı değeri haline geliyor.

170 milyon dolarlık bir yatırımla kapılarını Nisan ayında açmayı planlayan Lujo, farklılaşan konseptleri ile Bodrum ve Türk turizminde ön plana çıkmayı hedefliyor.

90 dönüm arazi üzerinde kurulan 20’den fazla oda tipine sahip Lujo, eşsiz mimarisinin ve büyüklüğünün yanı sıra  ‘ART’  ve ‘JOY’  konsepti ve ‘À la Carte All Inclusive’ sistemi ile Bodrum’un en dikkat çekici oteli haline gelecek.

Lujo Hotel Genel Müdürü Önder Körük, Art&Joy konseptini ‘Lujo olarak sanatın her alanından ilham alıyoruz ve yaptığımız her işe bir sanat eseri özeni gösteriyoruz’ diyerek tanımlıyor.

 

*-

 

 

 

 

— 

Yaşar EYİCE

0532 781 95 18

 

E-Posta: yasar.eyice@gmail.com

Bir yanıt yazın

Top