Buradasınız
Anasayfa > Genel > Bir yavru kediye bile sahip çıkamadılar! İZMİR PORT

Bir yavru kediye bile sahip çıkamadılar! İZMİR PORT

Sosyal Medyada Paylaş

Bir yavru kediye bile sahip çıkamadılar!

Bornova’da yaşayan bir İzmirli 3 ay sokakta beslediği yavru kedi için Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü arayıp sokak hayvanının sahiplenilmesini istedi. Ancak eliyle büyüttüğü yavru Van kedisi belediye yetkililerinin elinde bir gün içinde öldü.

Bornova Mevlana Mahallesi’nde yaşayan ve ismini vermek istemeyen bir hayvansever, üç aydır baktığı yavru kediler için belediyeyi aradığını, sokak hayvanını gelip alan yetkililerin ertesi gün kendisini arayarak hayvanın öldüğünü söylediklerini ifade etti.

BÜYÜK PARK’TAKİ ÖLÜM KAFESİ

Evinin önünde beslediği yavru Van kedileri için komşularıyla sıkıntı yaşadığını ifade eden hayvansever, ”2 tane yavru Van kedisini evimin önünde besliyordum. Ancak komşularım rahatsız olduklarını ifade edince, kedilerin başına bir şey gelmesini istemediğim için Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünü aradım. Ağzında sigarayla gelen bir belediye yetkilisi kedilerden sadece birini yakalamayı başardı. İlerleyen saatlerde belediye veterineri Benal Hanım kedinin 37 derece ateşi olduğunu ve aşı yaptığını söyledi. Ateşi olan hayvana aşı yapmak doğru değil. Veteriner hanım bunun normal prosedür olduğunu iletti. Kedinin Büyükpark’taki kafese konulduğu söylendi. Ertesi gün ise arayıp kedinin öldüğünü söylediler” diye konuştu.

BİRBİRLERİNDEN HABERİ YOK

Üç ay boyunca elleriyle beslediği sokak kedisinin ölüm haberiyle çok üzüldüğünü anlatan o hayvansever sözlerini şöyle tamamladı: ”Bana şöyle bir açıklama yapıldı: … bayan veteriner işleri müdürlüğümüzden aldığım bilgi 31.01.2017 tarihinde 1729/1 sokakta yaptığı denetimde 1 (bir) adet kedi alınmıştır. Kedi ekiplere teslim edilirken herhangi bir hastalığı yada rahatsızlığı bildirilmemiş olup Büyükpark içindeki kedi kafesine bırakılması talebi alınmıştır. Pınarbaşı Rehabilitasyon Merkezine gelen kedi ertesi gün Kedi Kliniğine gönderilmek üzere kafese alınmış olup 02.02.2017 sabahı kafeste ölü olarak bulunmuştur Ekiplerimizin verdiği bilgi bu yöndedir. Ancak veteriner hanım kedinin ateşi olduğunu söyledi. Bunların birbirinden haberleri yok. Bir yavru kediye bile sahip çıkamadılar. Telefondaki ses kayıtlarımızı dinlesinler. Kedinin duyarsızlık, vurdumduymazlık ve yanlış tedavi sonucu öldüğünü düşünüyorum. Böyle hizmete yazıklar olsun. İnternette bir araştırma yaptım ve benzer ölümlerin yaşandığını okudum. Çok üzgünüm, yaşam enerjimi benden çekip aldılar. Buradan Bornovalı Belediye Başkanımız Olgun Atila’ya sesleniyorum. Bu ölümden kim sorumluysa bedelini ödetin. Aksi takdirde siz sadece şov yapıyorsunuz demektir.”

KAYNAK http://www.izmirport.com.tr/yerel/bir-yavru-kediye-bile-sahip-cikamadilar.html

Bir yanıt yazın

Top