Buradasınız
Anasayfa > Genel > Baykuş seferleri genişliyor YAŞAR EYİCE

Baykuş seferleri genişliyor YAŞAR EYİCE

Sosyal Medyada Paylaş

*- ‘Baykuş seferleri’ arttırıldı

*- İYİ Parti Genel Kurulunda seçimlerin ‘çarşaf liste’ ile yapımlısı öneriliyor

*- Fabrikalar aynı zamanda okul olacak..

*- Önümüzdeki yıllarda sinema sektüründe İstanbul’a geçme şansımız yükseldi

*- Yazar olabilirsiniz.. Korkmayın, çekinmeyin.. Püf noktalarını veriyoruz…

*- Bir yıl sonra, tekrar!

Serda Kranda Kapucuoğlu , ‘Kitap yazmak isteyenlere tavsiyeler’ de bulunuyor.

Anımsadığım kadarıyla bir yıl kadar önce yine benzer bir makale yazmıştı.

Meraklısı çok olduğu için, ya da şevki daha başlamadan bazı kişiler tarafından kırıldığı için, belki de içimizdeki mücevherlerin çıkmasına yardımcı olacağından, ‘Yazardan Direkt Yayınevi editörleri tarafından hazırlanan Kitap Yazmak İsteyenlere Tavsiyeler konulu bülteni paylaşıyorum’

*- Kitap yazmak isteyenlere tavsiyeler

‘Siz de bir kitap yazmak istiyorsunuz ama ne anlatacağınızı, nasıl başlayacağınızı ve ne şekilde yazacağınızı bir türlü bilemiyor musunuz? Kişisel yayıncılığın öncülerinden Yazardan Direkt Yayınevi’nin editör ekibi, kendilerine en çok sorulan soruları yedi başlıkla toplayarak, kitap yazmak isteyenlere ışık tutacak önerilerde bulundu.

1.Okuyun: Çoğu insan okumanın sadece boş zaman aktivitesi olduğunu düşünür.

Oysa okumanın, veri işlemek konusunda oldukça geliştirici bir rolü vardır. Yazmak istediğiniz türün kitaplarına öncelik verin ve bol bol o türde kitaplar okuyun.

Bu kendi kitabınızla ilgili olarak zihinsel yapı oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

*- Tasarı aklınızda olmalıdır

2.Tasarlayın: Fikir bir anda alevlenir ama onu kitap yapmak, mutlaka zaman isteyecektir.

Yazardan Direkt yayınevi editörlerine göre yapılan en büyük yanlışlardan biri, tasarı sürecinin es geçilmesi ya da kısa tutulması.

Fikrinizin üzerinde durmanız, onu çevreleyip saracak yeni buluşlar yapmanız, kullanacağınız ve yer vereceğiniz diğer şeyler için hazırlığınızın olması, yazma sürecinizi oldukça konforlu hale getirecektir. Notlar alın, akışı belirleyin; aklınızda hep tasarınız olsun!

*- Asla ertelemeyin!

  1. Kendinize Zaman Verin: Emin olun, yazmak zaman alacak.

Kitap yazmak eski zamanlardaki gibi bir oturuşta günlerce yazabileceğiniz bir süreç değil.

Günlük yaşamınız içinde yazmak için kendinize ne kadar zaman verebileceğiniz üzerinden bir planlama yapmaya çalışın.

Matematiksel hesaplamalarla elde ettiğiniz süre/hedef oranının yaklaşık yüzde kırkı sizin muhtemel çıktınız olacaktır.

Bu sebeple gerçekçi olmalısınız, aksi halde planınız işe yaramayacağı gibi bu durum motivasyonunuz üzerinde de olumsuz etki yaratacaktır. Zaman konusunda yapılabileceklerin en önemlisi dengeyi kurmaktır: Acele etmemek ve aynı zamanda asla ertelememek.

*- Çalakalem yazın

  1. Yazdıklarım Hiç Güzel Olmadı: Böyle düşünmekte çok haklısınız çünkü gerçekten de herkes böyle düşünür.

Yazmanın bir süreç gerektirdiğini söylemiştik.

Yazıklarınıza çok fazla takılmayın. Sadece ilerleyin, yazmayı sürdürün, planınıza ve taslağınıza olabildiğince sadık kalmaya çalışın.

Her defasında önceki yazdıklarınıza bakıp onlar üzerinde çalışma yapmak ilerlemenin önündeki en büyük engellerden biridir.

Yazın ve geçin. Her şey bittiğinde, her satır üzerinde istediğiniz kadar çalışma fırsatı bulabileceksiniz ancak her defasında yazdıklarınızı bozmak size hem zaman hem de motivasyon kaybı olarak geri dönecektir.

*- Editör de önemli

  1. Bir Editörle Çalışın: Bu işte yalnız olmadığınızı aklınızdan çıkarmayın. Günümüzde kitap yazmanın bu derece popüler olmasının en büyük kolaylaştırıcılarından biri hiç şüphesiz bağımsız editörlerin varlığı. Yazıklarınızla ilgili sağlıklı geri bildirim almak ve bu yolculukta sizinle birlikte yürümesi için bir editörle çalışabilirsiniz.

Kişisel editörünüz adeta kitap terapistiniz gibi süreç boyunca neredeyse her konuda size eşlik edecek, sizi yüreklendirecek ve yolunuzdan sapmamanız için gerekli tüm desteği verecektir.

*- En muteber üretim

6.Yaratıcı ve Sahici Olun: Üretimin çokluğu ne yazık ki kitap yazmanın basite indirgenmesini de beraberinde getirdi.

Oysa kitap, değişen ve gelişen, şu içinde bulunduğumuz, çağda bile hala en muteber üretim, anlatım ve ifade araçlarından biri.

Bu açıdan anlatmak istediğiniz her ne ise onu hücrelerinize kadar hissetmeniz, yazmanın olmazsa olmaz koşuludur.

Zaten oldukça zahmetli olan bu süreci tamamlamanın enerji kaynağı budur diyebiliriz.

Sizi tam olarak sarmayan hiçbir şey, bir başkasını da sarmayacaktır. Büyük ve önemli bir işe kalkıştığınızı bilmelisiniz, yaratıcılık bu yolda kullanacağınız sihirli değneğiniz olacak.

*- Kendi kıvılcımınız gerekli

  1. Kim Okur Demeyin: İlk adımlarını atan bir çocuk olduğunuzu düşünün. Büyük yazarlarla kendinizi kıyaslamayın. Ayaklarımızın üstünde doğrulduğumuz o ilk an, kimse bizden Usain Bolt performansı beklemedi, değil mi?

Kitap yazmak isteyenlerin moralini bozan en haşmetli gerçek, her zaman bu konu olmuştur.

Büyük yazarlar alevi sizi daima aydınlatsın ama bu sizin kendi kıvılcımınızı beslemenize de engel olmasın.

Her ateş beslendikçe büyür.

Yazın, yazın, yazın.

Siz samimiyetle anlatmayı seçtiğinizde, onu dinleyecek bir sürü insan da birlikte gelecektir.

*- Kızmayalım mı?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a neden kızıyoruz ki? Lozan’a göre sadece İstanbul’un 6 ilçesine atanabileceği hükmüne rağmen iktidar, Bursa, Kütahya, Isparta, İzmir ve son olarak da Tekirdağ’a metropolit (başpapaz) atadı.

Alaçatı Camiinin yarısını da kilise yaptı.

Bu arada Çeşme’de bir çamiida cemaat ikiye ayrılmış durumda…

Bunu da sadece ‘Bekman TV’ verdi…

Haber önce;Bizim Anadolu gazetesinde Çeşme Alaçatı’dan Şerife Bekman imzasıyla girdi.

Bu haber alaçatı’yı ve Alaçatı’da asayişi düzenlemekle görevli olanları bağlıyor…..

‘Alaçatı’da ‘tehlike geliyorum’ diyor

Hatta önlem alınmazsa kan akacak, gibi…

Sanıyorum polis haberden sonra konuya sahip çıktı.

***-

GÜNCEL

*- Bakan Selçuk: ‘3 yıllık eylem planımız belli!’

Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) 34. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u ağırlayarak eğitim konusunu ele aldı.

Radisson Blu Otel Çeşme’de gerçekleşen toplantıya ESİAD üyeleri, İzmir protokolü, iş dünyası temsilcileri ve medya büyük ilgi gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un konuk konuşmacı olduğu toplantının açılışında konuşan ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Ali Kasalı, Türkiye’nin eğitim kurumlarında nicelikten ziyade niteliğe önem verilmesi gerektiğini ifade ederek kısıtlı kaynakların verimli kullanılmasına dikkat çekti.

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri ise konuşmasında Türkiye’nin yapısal olan işsizlik sorununun eğitim ve işgücü piyasası reformları ile birlikte ele alınarak çözülebileceğine inandığını ifade etti.

Sivri, ‘Sanayinin yol haritası ile işgücü ve nitelikli çalışanların yetkinliklerinin eşgüdümlenmesi geleceğin teknolojileri ile üretim yapacak sanayilere değer katacaktır’ dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimde bir vizyon programı ortaya koyduklarını söyleyerek 3-4 yıllık bir yol haritası çizdiklerini anlattı. Eğitimi dünyayı okuma meselesi olarak görmekte yarar bulunduğunu anlatan Selçuk, ‘Bir vizyon programı ortaya koyduk. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan beri Milli Eğitim Bakanlığı ilk kez 3 yıl içinde hangi işlemi hangi fizibiliteyle ne şekilde yapacağını somut olarak ortaya koyup bir eylem planı hazırladı. Ay ay, gün gün ne yapacağımız 3 yıl için belirli’ dedi.

*- Meslek lisesi

Yol haritasının belli olduğunu ve bütün olanakların kendi ellerinde olmadığını ifade eden Bakan Selçuk, eğitimle ilgili daha çok görüşmeler yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

‘Almanya’da meslek liselerinin yüzde 80’i özel sektöre ait.

Türkiye’de bu oran yüzde 4.3’tür.

Bir dış ticaret analizi yapıp Türkiye’deki meslek okulları ile bulunduğu şehirlerdeki sektörlerin örtüşmesinin çok düşük olduğunu söyleyebilirim. Yani okul sektörden bağımsız olarak belirli bir mecrada akıyor.

Meslek lisesi mezunları sadece yaklaşık yüzde 8’i kendi alanlarında iş yapıyorlar.

Bunun birçok nedeni var.

Eğitimdeki değişiklik hayata geçirilmişse, orta ve kısa vadede ne tür bir farklılaşmanın olacağı önceden modellenmeli.’

*- ‘Azrail’le Dans!’ ödül aldı

2018 yılında vizyona giren, tüm çekimleri Ege’de yapılan Azrail’le Dans filmi 2. Uluslararası İzmir Film Festivali’nde ASİTEM Özel ödülünü aldı. Yapımını İzmirli yapımcı ve sunucu Pelin Uzun’un üstlendiği filmin yönetmenliğini yine bir İzmirli olan eşi Sinan uzun yaptı. Yüksel Ünal, Tuğba Özay, Sinan Bengier, Süreyya Kilimci, Gazi Şeker, Gizem Yılmaz, Metin Güler, Ahmet Odabaşı gibi usta oyuncuların yer aldığı filmin senaryosu da Sinan Uzun ve Yüksel Ünal imzası taşımakta.

Ödülü tüm ekibiyle birlikte alan Pelin-Sinan Uzun çifti çekimleri İzmir’de yapılacak olan yeni film projesinin müjdesini de verdi.

Önümüzdeki yıllarda İzmir’in sinema alanında İstanbul’u geçeceğini söyleyen Pelin Uzun, ‘’Bize bu ödülü layık gören, bu gecede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir gece, çok anlamlı bir ödül… Azrail’le Dans komedi tadında bir film, şimdi bir korku filmi projemiz var, onun çekimlerini de İzmir’de yapacağız.

Ege bir cennet, İzmir bu cennette bir inci, bu incinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor.

İzmir’in potansiyeli tam olarak kullanılırsa sinema alanında önümüzdeki yıllarda İstanbul’u geçebiliriz.

Biz filmlerimizin çekimlerini İzmir’de gerçekleştiriyoruz, oyuncu kadromuzu, teknik personelimizi İzmirlilerden seçiyoruz.

İzmir’de doğmuş büyümüş öyle büyük değerlerimiz var ki… Onlara yaratıcılıklarını ortaya çıkarma imkanı verilmeli diye düşünüyorum’’ dedi.

*- İYİ Partili delegeler çarşaf liste istiyor

3 Ağustos 2019 Cumartesi günü Ankara ‘da gerçekleştirilecek olan İYİ Parti Olağanüstü Genel Kurulu öncesi delegeler çarşaf liste oylaması yapılması için imza topladı.

Çarşaf liste isteyen delegeler adına konuşan İYİ Parti Seferihisar Kurucu İlçe Başkanı ve Üst Kurul Delegesi Kürşad Cebeci tam anlamı ile demokratik bir kurultaydan söz edebilmemiz için üst kurul delegelerimiz çarşaf liste oylaması istiyor dedi.

Ankara Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek İYİ Parti Olağanüstü Genel Kurulu öncesi çarşaf liste hareketliliği kurultaya damga vuracak. Mevcut üst kurul delegelerinin 5’te 1 çoğunluğunun imzasını gerektiren çarşaf liste talebi içim delegelerin yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirten İyi Parti kurucularından Kürşad Cebeci ‘81 il üst kurul delegeleri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda gerekli çoğunluğa ulaşarak demokratik hakkımız olan çarşaf liste oylamasını gerçekleştireceğimizden şüphemiz yok. ‘ diye konuştu.

Olağanüstü Kurultayda Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin çarşaf liste yöntemi ile belirlenmesi parti için demokrasinin kurumsallaşması adına önemli bir adım olacağını da sözlerine ekleyen Cebeci, ‘Çarşaf liste ile gerçekleştirilecek oylama, Genel Başkanımızın liderliğinde İyi Parti’nin hukuk devletini yeniden tesis etmek için verdiği mücadelede elini güçlendirecek ve diğer partilerden farkını ortaya koyacaktır.’ diye konuştu.

*- Baykuş Seferleri artırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geç saatlerde toplu ulaşımı kullanma imkanı veren Baykuş Seferleri, gördüğü ilgi üzerine artırıldı. 26 Temmuz 2019 tarihinden itibaren Konak Tramvayı’nda Baykuş uygulaması başlatıldı. İzmir Metrosu’na ise ek sefer eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Halk Ulaşım Seferberliği’nin birinci adımı olan Baykuş Seferleri uygulaması genişletiliyor.

Otobüslere ek olarak vapur, tramvay ve metroda da gece geç ve sabah erken saatlerde toplu ulaşım imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 26 Temmuz 2019 tarihi itibarıyla İzmir Metrosu ve Konak Tramvayı’na 6 Baykuş Seferi daha ekledi.

*-


Yaşar EYİCE
0532 781 95 18

E-Posta: yasar.eyice@gmail.com
ve yeyice@mynet.com
Twitter: @Yeyicee
Facebook: yasar.eyice.311

Bir yanıt yazın

Top