Buradasınız
Anasayfa > YEREL > Basek’te birincilik yarışı kızıştı

Basek’te birincilik yarışı kızıştı

Sosyal Medyada Paylaş

Özel Mersinli Batı Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi bu öğretim yılının sonunda ilk mezunlarını verecek olmanın heyecanını yaşarken 6 öğrenci de okul birincisi olma yarışının heyecanını yaşıyor.
Öğrencilerine sağladığı kaliteli eğitim ve sosyal aktivitelerle kısa sürede İzmir’in gözde okulları arasında yerini alan Batı Anadolu Liseleri sağlık alanında öğrenim gören 250 son sınıf öğrencisi için görkemli bir mezuniyet töreninin hazırlıklarını sürdürürken mezun olacak öğrencilerinden 2 si erkek , 4 ü kız toplam altı öğrenci Onurcan Acar, Damla Emirdağlı, İrem Özmen, İrem Aslan, Bartu Semerci ve Cemre Kaya yıl boyunca sürdürdükleri birincilik yarışında hedefe ulaşacak kişi olmanın heyecanlı bekleyişi içindeler.
Altı öğrencinin yarışı hakkında Okul Müdürü Mahmut Mustafa Kılınçer, “Bu öğretim yılının sonunda okul olarak hemşirelik , anestezi teknisyenliği radyoloji teknisyenliği acil tıp teknisyenliği tıbbi laboratuvar teknisyenliği olmak üzere 5 alanda gençleri topluma kazandırıyoruz. Öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırladık. Öyle ki öğrencilerimizden altı tanesinin not ortalamaları birbirine çok yakın. Yaz stajları notları ve beceri sınavları notları sonuçları değiştirebileceğinden birinci olan öğrencimizi ancak yaz staj notlarından sonra ilan edebileceğiz” dedi.
4+4+4 eğitimde devrimdir
Yeni başlangıçlar yapmanın eşliğinde bu altı öğrenci için kurum kurucusu ve BASEK Yönetim Kurulu Başkanı Özer Gürbüz altı öğrencinin sevinçle karışık heyecanları hakkında şunları söyledi: “Milli eğitimde 4 + 4 + 4 eğitim sistemine geçiş yapılarak eğitimde devrim niteliğinde yapılan değişiklikle meslek liseleri önünde ki katsayı problemi kalktı. Türkiye’nin eğitimli ara eleman ihtiyacını karşılamak ve işsizliği en aza indirgemek için mesleki teknik eğitime ilgi artı. BASEK Batı Anadolu Bilim ve Teknik Liseleri gençlerimizi lise döneminde meslek sahibi yapıp hem çalışıp hem okuyarak Türkiye’nin kalkınmasında aktif bir almasını sağlamak için kuruldu. Öğrencilerimiz bizimle aynı heyecanı paylaştıkları için kendi aralarında yoğun bir yarış içerisindeler. Okulun bitimine bir ay kalmasına rağmen 6 öğrencimiz arasında geçen okul birinciliği yarışı halen devam etmekte. Bu tatlı yarıştan okul idaresi olarak çok memnunuz. Öğrencilerimizin haklarını korumak için son 1 ay da ki sınav sonuçlarını değerlendirmek amacıyla bir komisyon kurduk. BASEK okul birinciliği yarışı son güne kadar devam edecek ve hak eden kazanacak. BASEK ‘ in okullarının ilk birincisi unvanını alacak ve okulun yaş kütüğüne isminin yazılı olduğu ilk künyeyi çakmış olacak’ dedi.

Bir yanıt yazın

Top