Buradasınız
Anasayfa > ASAYİS > BARAN ” BUNUN ADI YAPBOZ BELEDİYECİLİĞİ…”

BARAN ” BUNUN ADI YAPBOZ BELEDİYECİLİĞİ…”

Sosyal Medyada Paylaş

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, Karşıyaka’nın üç mahallesindeki imar planlarına yönelik yapılan değişikliğe flaş bir yorum yaptı. Baran “İyice yapboz belediyesine döndüler” dedi.

Haber

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’ndeki Cumhuriyet, İnönü ve Örnekköy mahallelerinde kentsel dönüşüm için yapılan imar planlarının, bu mahallelerdeki vatandaşların tepkisine neden olması sonrası dikkat çekici bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı ile konuşup, planların iptal edileceğini söyledi.

Süreci yorumlayan AK Partili Karşıyaka ve  İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, çalışmaların en baştan beri yanlış başladığını ve en sonunda bu noktaya gelindiğini söyledi.

Baran, “Cumhuriyet ve İnönü mahalleleri ile Örnekköy’ün bir kısmını kapsayan adı kentsel özü ‘rantsal’ dönüşümün iptal edileceği haberini vatandaş adına memnuniyetle karşılıyorum. Bununla birlikte Karşıyaka’da yanlışın halktan değil de CHP Genel Başkanı’ndan dönmesi ise yerel iktidarın halka kulak tıkadığının en bariz örneğidir. Keşke bu iptal, halkın Kılıçdaroğlu’nun karşısına pankartlarla dikilmesinden önce olsaydı. Üzülerek söylüyorum ki Karşıyaka Belediyesi, yapıp iptal ettiklerinin arasına bir yenisini daha eklemiştir. Dolayısıyla bugüne kadar kullandığım deneme yanılma belediyeciliği ifadesini bugünden sonra’ ‘yapboz belediyeciliği’ kavramıyla değiştirmenin vaktinin geldiğini ilan ediyorum. Yarım yamalak yapıp, tepki gelince bozmak, Karşıyaka’da bir gelenek halini aldı.” ifadelerini kullandı.

 

Bir yanıt yazın

Top