Buradasınız
Anasayfa > Genel > Aydın’da kıyı planlamaları gözden geçirildi

Aydın’da kıyı planlamaları gözden geçirildi

Sosyal Medyada Paylaş

Aydın’ın Efeler ilçesinde düzenlenen Aydın-Muğla İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı Çalışmaları bilgilendirme toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Aydın Anemon Otel Toplantı Salonun da düzenlenen toplantıya Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanları ile çeşitli firma yetkilileri katıldı.
Düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, bütünleşmiş kıyı alanları planlamalarının, kıyılarda hızlı ve plansız yapılaşmanın önlenmesi, farklı sektörler arasındaki yer seçimi kargaşasının ortadan kaldırılması, olası afet etkilerinin önlenmesi yada bunlar için tedbirler alınması için yapıldığını,
planlamaların gerçekleştirilmesi ile hem uluslararası sorumlulukların hem de ulusal hükümlülüklerin yerine getirildiğini ifade etti.
Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise, kıyılardan da, ülkeden de vatandaşların en iyi düzeyde yararlanması gerektiğini, ülke olarak zaman zaman planlama işlerinde geç kalındığını ve sorunların bincinde olduklarını belirtti. Büyükşehir yasası ile iyi bir planlamanın sonucunda ortak akılla yapılmasın önemine değinen Vali Köşger, Bodrum yarımadasından örnekler vererek,“ Bodrum yarımadasında 11 belediye vardı ve bunların hepsi ayrı ayrı kendi imar planını yapıyordu. Yükseklikleri farklı, renkleri, kat sayıları farklı sonuçlar ortaya çıkıyordu. Üç katlı, beş katlı, sarıya,yeşile, maviye boyanmış estetik yoksunu yapılar ortaya çıkıyor . Buralarda müthiş bir nat olduğu için sonuçta ortaya imar anarşisi çıkıyor. Umarım Aydın’ın potansiyelini daha aydın olarak ortaya çıkarırlar. Kıyılar bizim, ülke bizim. Bu kıyılardan da, ülkeden de vatandaşlarımızın en iyi düzeyde yararlanması lazım. Yoksa zengin kaynakların fakir bekçileri olarak hayatımızı idame ettirmek zorunda kalırız. Potansiyeli en iyi şekilde kullanmalıyız. Bunu yaparken ekosistemdeki hiçbir canlıya zarar vermeden yapmalıyız. Maksimum fayda ve minimum zararla hareket etmeliyiz. Bakanlığımızın yaptığı çalışma bu açıdan çok önemli. Ortak akılla yapılan bir çalışma hem kalıcı hem de kıyıları verimli kullanma açısından daha iyi olacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardında toplantı daha sonra belirlenmiş kıyı haritaları üzerinde uzman ekiplerce hazırlanmış sunumlarla devam edildi.

Bir yanıt yazın

Top