Buradasınız
Anasayfa > Genel > Alis’in Harikalar Diyarı’na İzmir Ekonomili tasarım

Alis’in Harikalar Diyarı’na İzmir Ekonomili tasarım

Sosyal Medyada Paylaş

Almanya’da faaliyet gösteren Theater Spiellust Grubu, Alis Harikalar Diyarı masalını tiyatroya taşırken, kostüm ve sahne tasarımları İzmir Ekonomi Üniversitesi tasarımcılarına emanet edildi. Tasarımcılar, Ağustos 2018’de ilk gösterimi gerçekleştirilecek oyundaki kostümleri tasarladı, oyunların saç ve makyajlarını da kostümlerle uygun hale getirdi.
Almanya’nın Michelstadt kentindeki açık hava tiyatrosunda oynanacak oyunda yer alacak 30 sanatçının kıyafetlerini tasarladıklarını belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Mezunu Cansu İncesu, kostüm tasarımlarını ve protatiplerin dikimini Türkiye’de yaptıklarını söyledi. Daha önce de Öğretim Görevlisi Fröhlich ile yine Almanya’nın Herxheim Kenti’ndeki tiyatronun ’Grimm ve Gretel’ adlı oyunun bütün tasarımlarını gerçekleştirdiklerini ifade eden İncesu, “Bu alandaki deneyimimiz dikkat çekiyor. Lewis Carroll tarafından yazılan orijinal eser, Esther Steinbrecher tarafından tiyatroya uyarlandı. Konsept olarak tüm oyuncular Alis karakteri olarak başlayacak ve sonrasında başka karakterler olarak devam edecek. Biz de bütün karakterlere uygun tasarımları yaptık” dedi.
Çalışmalara nisan ayında başladıklarını, geçtiğimiz ay Almanya’da oyuncuların dış çekimlerini tamamladıklarını aktaran İncesu, tasarımın gücünü kostümlere yansıttıklarını, saç ve makyaj tasarımlarıyla da bütünlük sağladıklarını kaydetti.

Bir yanıt yazın

Top