Buradasınız
Anasayfa > POLİTİKA > AK PARTİLİ KIRKPINAR’DAN SOYER’E DEMOKRASİ TEPKİSİ

AK PARTİLİ KIRKPINAR’DAN SOYER’E DEMOKRASİ TEPKİSİ

Sosyal Medyada Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Bakanı tunç Soyer’n gündem dışı konuşmalar bölümünde söz verme noktasında sınırlamaya gitmesine bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’dan geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Belediye Meclis Toplantısında dilek ve temenniler bölümünde 3 meclis üyelerine söz hakkı vereceğini söylemesi üzerine gösterilen tepkiler devam ediyor.

“Bir kentin yönetiminde en etkin olan kişilerin oluşturduğu Meclis’te Meclis Üyelerinin söz hakkını kısıtlamak, demokrasiyle bağdaşmaz” ifadelerini kullanan AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentin sorunlarını dile getiren meclis üyelerini susturmak istediğini belirtti.

Kırkpınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sözde demokrasi ve özgürlükten dem vuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, milletin oyu ile seçilmiş ve mecliste milleti temsil eden meclis üyelerini susturmaya çalışıyor. Soyer’in bu tavrı ve tutumu ne ilk nede son olacak. Çünkü bu zihniyet ne muhalefet yapmayı becerebilir ne de muhalefete tahammül etmeyi…  Eleştiriye tahammülü olmayan ve şehir yönetiminde ciddi zafiyet içerisinde olan Büyükşehir Belediye Başkanının bu tutumu İzmir’imize zarar vermekle birlikte kendi başarısızlığını kapatma cabasıdır. Unutulmamalıdır ki AK Parti temsil eden siyasiler ülkemize demokrasinin, eşitliğin, hak ve adaletin gelmesi için mücadele eden bir davanın temsilcileridir. Kısacası Soyer’in bu tutumu beyhudedir.” 

ŞEHRİN SORUNLARINI GÖRMEZDEN GELİYOR

1,5 yıldan beri kentin sorunları ile ilgili mesafe kat edilmediğini dile getiren Milletvekili Kırkpınar, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı, her gün farklı bir şeylerle gündeme geliyor. Şehrin sorunları ile ilgili olarak bir arpa boyu mesafe bile kat etmeyen Soyer, Meclis toplantısında kendisine iletilmek istenen sorun ve sıkıntıları duymak istemediği için meclis üyelerine söz hakkı vermiyor. Şehrin, alt yapı, ulaşım, yol, kanalizasyon ve koku gibi belli başlı çözüm bekleyen sorunlarını görmezden gelerek eleştirilere kulak tıkayan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bunları duymak istemeyebilir. Ancak biz iktidar partisi ve temsilcileri olarak milletimizin ve memleketimizin sorunlarını her zaman dile getirip. Çözümü noktasında da gereken neyse yapacağız” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

Top