Buradasınız
Anasayfa > POLİTİKA > AK Partili Kırkpınar’dan CHP’ye samimi olun çağrısı

AK Partili Kırkpınar’dan CHP’ye samimi olun çağrısı

Sosyal Medyada Paylaş

AK Parti İzmir Milletvekili Kırkpınar, CHP’li yöneticilere seslenerek, CHP’nin Genel Başkanını PKK ve PYD konusunda samimi olmaya davet etti.
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, yaptığı açıklamada, CHP’nin PYD’nin terör örgütü olup olmama noktasında ikilem içerisinde olduğunu belirterek, “PKK ve uzantısı olan PYD’yi terör örgütü olarak görüp görmeme noktasında samimiyetsiz davranan ve göstermelik disiplin cezası uygulaması başlatan CHP ve genel başkanı eğer samimiyse, PKK’nın uzantıları ile ilişki içerisinde olan ve milli meselemiz Kıbrıs ile ilgili hadsiz ifadeler kullanan Tunç Soyer’i disipline sevk etsin veya partiden ihraç etsin” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin hem sahada hem masada büyük başarılar elde ettiğini belirterek açıklamasını sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Kırkpınar, Barış Pınarı harekatını ve ülkemizin içinde bulunduğu süreci hep birlikte yakından takip ettik. Ben İzmir milletvekili olarak İzmirliler adına Sayın Cumhurbaşkanımıza hem masada hem de sahada bize yaşattığı gurur için teşekkür ediyor, Türk silahlı kuvvetlerimizin kahraman mensuplarına da nice zaferler temenni ediyorum” dedi.
“SAMİMİYSENİZ SOYER’İ DİSİPLİNE SEVK EDİN”
Tüm dünyanın Türkiye’nin kararlılığı ve başarısını konuştuğu bir dönemde Tunç Soyer’in üzerine vazife olmayan konularda haddi an ifadeler kullandığına dikkat çeken Kırkpınar, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bizim milli davamız olan Kıbrıs ile ilgili olumsuz ve haddi aşan ifadeler kullandı. Dünya bile Türkiye’nin hem sahadaki hem masadaki başarısını görürken içimizdeki yerel yöneticiler bunu görmezden geliyor. Maalesef bu belediye başkanının daha ilçe belediye başkanıyken bile PKK’nın uzantıları ile olan ilişkilerini de ifade edip, kınamıştık. Yine hepimiz özellikle son günlerde CHP’li yöneticilerin ve milletvekillerinin PYD’ye terör örgütü diyememelerine şahitlik ediyoruz. Bununla birlikte halkın tepkisi karşısında ise bu tür söylemlerde bulunanları ihraç ve disiplin sevkine vereceklerini beyan ediyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı ve yöneticileri bu söylemlerinde samimiyseler, hem milli davamız olan Kıbrıs Meselesi hem de PKK’nın uzantıları ile ilişki içerisinde olan Tunç Soyer’i disipline sevk edin yada ihraç talebinde bulunun bizde samimiyetinize inanalım” diyerek açıklamasına son verdi.

Bir yanıt yazın

Top