Buradasınız
Anasayfa > YEREL > AK Partili Delican’dan CHP’ye: “Yalan rüzgarı fırtınaya dönüştü”

AK Partili Delican’dan CHP’ye: “Yalan rüzgarı fırtınaya dönüştü”

Sosyal Medyada Paylaş

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP’nin ’Hayır’ kampanyasında öne sürdüğü iddialara ilişkin Yalan Rüzgarı dizisinden gönderme yaparak, “Anayasa değişikliğinin gerçekleriyle uzaktan yakından ilgisi olmayan meseleleri öne sürerek halka göz dağı veriyorlar. Yalan rüzgarı fırtınaya dönüştü” dedi.
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, muhalefetin ’Hayır’ kampanyası sırasında dile getirdiği iddialara ilişkin bir açıklama yaparak bazı benzetmelerde bulundu. CHP’nin iddialarını, yalan rüzgarı dizisine gönderme yaparak tanımlayan Delican, “Anayasa değişikliğinin gerçekleriyle uzaktan yakından ilgisi olmayan meseleleri öne sürerek halka göz dağı veriyorlar. Yalan rüzgarı fırtınaya dönüştü” şeklinde konuştu. Öne sürülen iddiaların abartıldığını ve çarpıtıldığını dile getiren Bülent Delican, “Sadece abartmıyorlar, çarpıtmıyorlar; düpedüz gerçek dışı iddialarla halkı galeyana getirmeye çalışıyorlar. Halkımıza sistem değişikliği ve kazanımlarını anlatmaya çalışırken bir yandan da bu fırtınanın gazabından kendimizi ve milletimizi korumaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“İzmirli hemşehrilerimize doğruları anlatmaya devam ediyoruz”
AK Partili Bülent Delican, “Önce rejim değişiyor, Cumhuriyet elden gidiyor dediler. Rejimle hükümet sistemi arasındaki farkı bilmiyor olmalılar diye düşünmeye çalıştık, olmadı. Daha da ileri giderek; Atatürk’ün tüm izlerini yok edecekler dediler. Daha olmadı, başkan elinde sopayla gezecek dediler. ’Ya Başbakanla Cumhurbaşkanı anlaşamazlarsa, o zaman ne olacak?’ sorusuyla, yeni sistemde Başbakanlık makamının hatta koalisyon hükümetlerinin olmayacağı dolayısı ile krizlerin önüne geçmenin amaçlandığından bi haber, gaflarında pik yaptılar. Fırtınanın en son hedefi ise muhtarlar oldu. Bir araya geldiği muhtarlara ’Hayır demezseniz muhtarlıkları da kapatacaklar’ demesi hepimize pes dedirtti. Böyle bir şey mümkün olabilir mi hiç? Vatandaşın sorgulama, öğrenme becerisi bu kadar mı ayaklar altına alınır” dedi.
Delican, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 16 Nisan’da ’Evet’ çıkarsa kendilerinin de bir kararname ile içeri atılacaklarını söylediğini hatırlatarak, şöyle devam etti:
“Kanunun açıkça suç saymadığı bir fiil için kimseye ceza verilemez ve güvenlik tedbiri uygulanamaz. Kararnameler, kanunların altındadır. Cumhurbaşkanının Anayasada düzenlenen 82 konu ile ilgili kararname çıkarma yetkisi olmayacaktır. Tüm bu kanunları Meclis yapacaktır. Ayrıca, Meclis kanun yaparak cumhurbaşkanı kararnamelerini yürürlükten kaldırabilecek. Çelişkili hallerde ise kanun geçerli olacak. Bunları bilmek ve öyle konuşmak icap eder. Hayır’ı anlatmakta zorlanıyorlar anladım; çünkü sağlam dayanakları yok. Öneri de geliştiremedikleri için, kazdıkları çukura düşüyorlar her defasında. Biz yolumuza bakarız. O yol da; yeni hükümet sistemi ile güçlenmenin, hızla kalkınmanın yoludur. İzmirli hemşehrilerimize doğruları anlatmaya devam ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

Top