Buradasınız
Anasayfa > SAĞLIK > 80 yaşındaki adamın cesareti doktoru ameliyata ikna etti

80 yaşındaki adamın cesareti doktoru ameliyata ikna etti

Sosyal Medyada Paylaş

Denizli’nin Tavas ilçesinde 80 yaşındaki adamın, bir yıl önce olduğu kolon tümörü ameliyatının ardından, kalın bağırsakları alındı ve ince bağırsağı karnından dışarı verildi. Bu şekilde yaşamak istemeyen Gebeşçi’nin cesareti ve ısrarı doktoru zorlu bir ameliyata ikna etti.
Denizli’nin Tavas ilçesinde çiftçilik yapan 80 yaşındaki Ömer Gebeşçi, bir yıl önce kolon tümörü rahatsızlığı nedeniyle ameliyat geçirdi. Ameliyat sonrası kalın bağırsakları alınan ve ince bağırsağı makat yerine karnından dışarıya bağlandı. Zamanla rahatsızlığı artan ve ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken Gebeşci, Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Genel Cerrahi bölümüne başvurdu. Cesareti ve ısrarı ile doktorları ikna eden Gebeşçi, ameliyat oldu.
Hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nazmi Yaşarsayım, “Hastamız, başka bir sağlık merkezinde bir yıl önce kalın bağırsağın tamamı ameliyatla alınmıştı ve ince bağırsağı karnına çıkartılmıştı. Üzerinden bir yıl geçtikten sonra ince bağırsağın tekrar içeriye alınma talebiyle geldi. Elbette daha önce geçirdiği rahatsızlık ve gördüğü kemoterapi nedeniyle karın içinde yaygın bir şekilde yapışıklıklar vardı. Kalın bağırsak olmadığı için teknik olarak sıkıntılı öğeler içeren bir ameliyattı. Ama hastamızın pozitif yönlü cesareti bizi de cesaretlendirdi. Biz hastamızı ameliyata aldık ve ince bağırsağını J şeklinde yaparak, direk makata bağladık. Hasta artık ağızdan beslenmeye başlandı. Normal yoldan dışkılamasını yapabiliyor” dedi.
İyileştikten sonra ata bineceğini belirten Gebeşci, ameliyat eden doktora dualar ederek, teşekkür etti. Yaşlı adam göz yaşlarını tutamadı.

Bir yanıt yazın

Top