Buradasınız
Anasayfa > ÇEVRE > 1. Yürüyüş ve Bisiklet Şenliği Güzelçamlı’da başladı

1. Yürüyüş ve Bisiklet Şenliği Güzelçamlı’da başladı

Sosyal Medyada Paylaş

Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla Güzelçamlı Doğa Yürüyüşçüleri Grubu ve Güzelçamlı Bisiklet Grubu tarafından düzenlenen 1. Yürüyüş ve Bisiklet Şenliği Güzelçamlı’da başladı.
İki gün sürecek etkinliğin ilk gününde sabah saat 9.30’da toplanan yürüyüşçüler ve bisikletçiler, son hazırlıklarını tamamlayarak Dilek Yarımadası Milli Park’ına doğru yola koyuldular.
Güzelçamlı Demokrasi Meydanı’nda toplanan doğaseverleri Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Belediye Meclis Üyeleri Nurettin Öztürk ile Ferah Sürekçi ziyaret etti. Yürüyüşçüler Milli Park içerisinde bulunan Falezler ile Aydınlık Koyu ve Kavaklıburuna doğru hareket ederken bisikletçiler ise Karasu’ya ve bademlik alanına doğru ilerledi. Dönüşte tüm gruplar Kavaklıburun’da birleşerek öğle molası verdikten sonra ilk toplanma yerleri olan Güzelçamlı Demokrasi Meydanı’nda buluşarak Venüs Plajı’ndaki kamp alanına döndüler.
Etkinlikte konuşan Başkan Yardımcısı Şerifoğlu “ Öncelikle Milli Park çok önemli bir değerimiz. Bunun kıymetini çok iyi bilmemiz gerektiğini ve bu sizin gibi bilinçli doğaseverler sayesinde olacaktır. Biz belediye olarak bu yıl EKODOSD Derneği ile Milli Park’ın sınırlarının genişletilmesi ile ilgili bir çalıştay yaptık. Bu genişletilmeyle ilgili Bakanlığa talebimizi ilettik. Sadece Kuşadası’nda değil kırsal alanlar ve mahallelerimiz ile ilgili GEKA’ya Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar isimli bir proje sunmuştuk. Kuşadası’nın bütün doğal ve kültürel değerlerini tanıtacak bir rota çalışması yapıyoruz ve bunu belediye olarak çok önemsiyoruz. Güzelçamlı’daki Arıcılığı geliştirip Türkiye’deki bütün Arıcıların buraya gelip eğitim alabileceği bir Arıcılık Okul’u kurmak istiyoruz. Onun için çalışmalarımız devam ediyor. Ben katıldığınız için Belediye Başkanım Özer Kayalı adına hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Şerifoğlu’nun ardından konuşan Güzelçamlı Doğa Yürüyüşçüleri Grubu Temsilcisi Mesut Yalazan “Bisiklet şenliğine hepiniz hoşgeldiniz. Düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğe katkılarından dolayı Kuşadası Belediyesi’ne ve bize yardımcı olan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

Top