Buradasınız
Anasayfa > Genel > FOÇA ŞÜKRÜ KAYA SEVER ÖĞRETMENİNİ UĞURLADI

FOÇA ŞÜKRÜ KAYA SEVER ÖĞRETMENİNİ UĞURLADI

Sosyal Medyada Paylaş

Yaşamını sürdürdüğü İzmir’in Foça İlçesi’nde dün vefat eden 89 yaşındaki öğretmen Şükrü Kaya Sever ebediyete uğurlandı. Şükrü öğretmenin cenazesi Foçalı siyasileri, öğrencileri, ailesi ve sevenlerini buluşturdu.

TÜRKİYENİN İLK VE ÖNCÜ TURİZM REHBERLERİNDEN

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı şÜKRÜ-KAYA-sEVER-1_378x480-354x450.jpg

1948 yılında Edirne Öğretmen Okulu, 1955 yılında İstanbul Çapa Eğitim Ensititüsü’nü bitiren Türkiyenin değişik bölgelerinde çalıştıktan sonra 1959 yılında İzmir’in Foça İlçesi’nde Fransızca öğretmeni olarak göreve başlayan ve Fransızcanın yanısıra öğretmen eksiği olan derslerede girerek meslek hayatında binlerce öğrenci yetiştiren Şükrü Kaya Sever Foça Tatil Köyü’nün yapım ve çalışma dönemlerinde de tercümanlık başta olmak üzere çeşitli görevler üstlenmişti. 1966 yılında Fransız Hükümetinin bursuyla Fransaya giden Şükrü Kaya Sever, Dijon Akademisi Edebiyat Fakültesin’de  eğitim görmüştü. Türkiyenin ilk ve öncü turizm rehberlerinden olan Sever emekliliğinden sonrada önemli turizm kuruluşlarında çalışma hayatını sürdürmüştü.

Geçirdiği kalp krizi sonrası hayata veda eden Şükü Kaya Sever için 6 Ocak 2019 Pazar Günü Foça Fatih Camii’nde öğleyi takiben cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Foça Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, belediye meclis üyeleri, Cumhur İttifakı Foça Belediye Başkan Adayı Serdar Mersin, CHP’li Foça belediye başkan aday adayları, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrencileri, ailesi ve sevenleri katıldı.

Camideki törenin ardından Foça Eski Kabristanına getirilen naaş burada toprağa verildi. Defin sonrası ailesi taziyeleri kabul etti

.Seyfi GÜL

Bir yanıt yazın

Top