Buradasınız
Anasayfa > KÖŞE YAZARLARI > DOLDUR BOŞALT DİPLOMASİSİ ÜNAL TÜMİN

DOLDUR BOŞALT DİPLOMASİSİ ÜNAL TÜMİN

Sosyal Medyada Paylaş
DOLDUR BOŞALT DİPLOMASİSİ  ÜNAL TÜMİN 
 
Altmış yıldır gazetecilik mesleğinin içindeyim. Spordan siyasete, başta yazılı basın olmak üzere muhabirlik, haber müdürlüğü, genel yayın yönetmenliği, hatta gazete sahipliği yaptım. Şimdi, yani an itibariyle 70′ li yaşların finalinde “gazeteci – yazar” olarak okuduğunuz bu sütunda kalem oynatıyorum. Anlayacağınız, bu mesleğin içinde “A’ dan z’ye” bulundum…
Mesleki sicilim bu ya; katıldığım pek çok dost sohbetleri ve toplantlılarda bana yöneltilen soruların başında şunlar geliyor: ” Genel olarak siyasetin trafiğini nasıl buluyorsunuz, şu anda Ankara’ da olmak ister miydiniz, Başkentin en çok nesini seviyorsunuz?”
Belki, dünden bugüne “İzmir- Ankara siyaset hattında” kalem oynatan arkadaşlarıma da aynısı sorulduğunda verilen klasik cevapların başında inanın hep şu olmuştur: “Ankara’ dan İzmir’ e dönüşümü seviyorum!”
Nedeni de hiç değişmez; çünkü Ankara’nın sisli- puslu havası, gibi siyasi havası da insanın başta beynini, sonra ciğerlerini ve de vicdanını zedeler, hatta düşünme sistemini de dumura uğratır…
Ankara da bugün oynanan oyun da, yazılan siyasi senaryolar da bir aşağı, bir yukarı aynıdır.
***
Son Ankara kaçamağında Orta Doğu ve dünya siyasetinde eş zamanlı uygulanan “mekik diplomasisi” benim kafamı karıştırmıştı. İzmir’e dönerek önce kulak, sonra da nöroloji ve beyin uzmanlarına görünüp “başımın dönmesinin” nedenlerini öğrenmek istedim. Hatta Atatürk ve Katip Çelebi Hastanelerinin araştırma bölümlerinde beynimin tomografileri çekildi…
Eskiye bağlı etkisiz  bir duruma bile rastlandı!
İşte ben bunları araştırırken, Ankara da partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, AK Parti’ nin “Metal yorgunluğu” yaşadığı teşhisiyle parti içi değişliklere bile gidilmesiniistedi!
Amma ve lakin, İnsanlar, “bizimle metal arasında ne benzerlik olabilir?” diye bir süre kafa patlatmaktan benim gibi başları döndü!
Metal ne zaman yorulur? Benim bildiğim şu “Metalin cinsine ve uygulanan basıncın türüne göre, metal yorgunluğunun belirtisinin ortaya çıkış süresi değişir. Uçak, helikopter gibi yüksek basınç altında çalışan cihazlarda çok fazla görüldüğünden dolayı bu tarz işlerde kullanılan malzemelerde daha dirençli alaşımlar kullanılmaktadır. Her parçanın belli bir yıl kullanım ömrü vardır. O süre sonrası görünüşte sağlam, olsun olmasın sökülüp yenilenmesi gerekir. Kanatlar, iniş takımları, gövde parçaları, pervane vs…”
Demek ki, 15 yılda AKP ‘ nin kurucusu ve partili Cumhurbaşkanımız bizden daha iyi biliyor ki; Bu Parti yorulmuş, yenilenmesi gerekirmiş… Bunu  da zaten “Evet- Hayır” yoklamasında test etmedi mi?
Bir müzik adamına bu dönemde, yani “metal yorgunlu” geçiren bir partinin bundan sonraki seçimlerdeki propagandasında müziği ne tür  olmalı? diye sordum. İşte cevabı:
Metal Müzik ..
Etme eyleme dostum! Çeşitleri Metal Grupları var kafamı karıştırma! dedi isim de, dinletemedim!
Öyle ya, mesela AOR… Bu tür genelde bir Amerikan fenomenidir, Rock anlamına gelir…
Eee… Artık Amerikan müziğine ve de Trump’ la birlikte Araplar’la, Kılıç dansı yapmaya başlamadık mı!
Ankara da , Orta Doğu’ da, hatta kıtalar aşırı klasik “mekik diplomasisi” yerine “Doldur
boşalt diplomasisi”
 tercih edildiğine göre, meşhur sözdür; “zaman bize değil, biz zamana ayak uyduracağız” herhalde!
Allah sonumuzu hayır eylesin…

Bir yanıt yazın

Top