Buradasınız
Anasayfa > YEREL > Buca’nın merkezlerinden tüm İzmir’e hizmet

Buca’nın merkezlerinden tüm İzmir’e hizmet

Sosyal Medyada Paylaş

Buca Belediyesi’nin ailelerin özellikle de farklı sosyal kesimlerden gelen kadınların sosyolojik, psikolojik ve hukuki sorunlarında destek olmak amacıyla kurduğu Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nin ünü ve hizmeti Buca sınırlarını aştı. Kurulduğu günden bu yana 2 Bin 77 kişiye danışmanlık hizmeti veren Merkez’e Tire, Bayındır, Bergama ve Torbalı ilçelerinin yanısıra Karşıyaka, Konak gibi merkez ilçelerden de danışan başvuruları geliyor.
Kadınların toplumsal yargılar karşısında maruz kaldıkları psikolojik ve fiziksel şiddetin yarattığı hasarı gidermesinde yardımcı olabilmek amacıyla Buca Belediyesi tarafından 2.5 yıl önce hizmete açılan Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi, sadece Bucalılara değil, tüm İzmirlilerin derdine derman oluyor.
Kadın şiddetine karşı farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalar da yapan Merkez, aile terapileriyle de öne çıktı. Merkezde, öfke kontrolü, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı, aile içi iletişim ve anne baba tutumları, eşler arasında rol gerekleri ve beklentileri, aile içi iletişim, psikolojik-ekonomik-fiziksel ve cinsel şiddet, ebeveyn -çocuk problemleri, boşanma ve yas dönemi terapileriile hukuki danışmanlık hizmetleri ücretsiz veriliyor.
Bucalı kadınların dışında Tire, Bayındır, Bergama ve Torbalı- Ayrancılar bölgelerinden de danışanları bulunan Özgecan Kadın Danışma Merkezi, İzmir’in metropol ilçeleri Karşıyaka, Bornova, Konak ve Karabağlar’da ikamet eden vatandaşlarında akınına uğruyor.
Uzman psikologlar tarafından verilen danışmanlık hizmetlerinden aylık ortalama 55 İzmirli yararlanıyor.

Bir yanıt yazın

Top